12 / 05 / 2024

2014 Tevhid işleminde tapu harcı

2014 Tevhid işleminde tapu harcı

Aynı kişiye ait birden fazla taşınmaz mallar için veya farklı kimselere ait taşınmaz mallar için tescil edilebilen tevhid işlemi için, harç ödenmesi gerekiyor. İşte tevhid işleminde tapu harcı 2014...

TAB Gıda ne zaman işlem görecek? TAB Gıda halka arz sonuçları açıklandı mı? TAB Gıda kaç lot verdi?

TAB Gıda'nın halka arz işlemine tam 5 milyon 185 bin 061 kişi katıldı ve böylelikle Borsa İstanbul'un yatırımcı rekoru tarihi bir başarıya tanıklık etti. Borsada gerçekleşen bu halka arz işleminde, milyonlarca yatırımcı, TAB Gıda'nın talep toplama süreci, işleme girişi ve diğer detaylarını merak edi

TCDD iade işlemi ve bilet değişiklik sürelerini değiştirdi: İade işleminde kesinti yüzde 35'e kadar yükseldi!

Demir yolu yolcu taşımacılığı çerçevesindeki gişe ve diğer satış kanalı işlemlerinde iade, bilet değişiklik ve açığa alma sürelerinde düzenleme yapıldı. İşte detaylar...

Yenilemek için zaman daralıyor! Para cezası ödemek zorunda kalmayın

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren ehliyet yenileme işleminde son tarih 31 Aralık 2022.Bu tarihe kadar yenilenmeyen ehliyet geçersiz sayılacak. Ayrıca bu tarihe kadar işlem yapmadığınızda idari para cezası uygulanacak. Yeni ehliyetinizi almak için acele edin.

Tapuda tevhit işlemi nedir? Tapuda tevhit nasıl yapılır?

Arsa satış ve imar prosedürlerinde sıkça karşı karşıya geldiğimiz tapuda tevhid işlemi gerekli ve zorunlu olan bir uygulama olarak biliniyor. Peki, Tapuda tevhit işlemi nedir? Tapuda tevhit nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Tapuda bağış işlemi nasıl yapılır? Tapuda bağış işleminde masraf çıkar mı?

Bağış, hibe, bir bedel veya başkaca bir karşılık almaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Tapuda bağış işlemi nasıl yapılır? Tapuda bağış işleminde masraf çıkar mı? İşte tüm merak edilenler...

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nedir? İşte tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği!

Tapuda gerçekleştirdiği alım satım işleminde tapu harcını az ödemek için eksik bedel gösteren ancak sonradan pişman olan vatandaşlar tapu harcı pişmanlık dilekçesisi ile durumu düzeltebiliyorlar. İşte tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği...

Hisseli tapu nasıl bölünür? Hisseli tapu ayırma işleminde yapılması gerekenler...

Hisseli tapu ayırma işlemi genellikle miras kalan tarla ve arsalar için hak sahipleri tarafından yapılmaktadır. Hisseli tapu nasıl bölünür? Hisseli tapu ayırma işleminde yapılması gerekenler nelerdir? İşte ayrıntılar

Aidat toplama işleminde 'mobil ödeme' dönemi!

Aidat toplama işleminde 'mobil ödeme' dönemi başlatan Payguru, işletmelere yeni hizmet veriyor. Bu süreçte; derneklerden vakıflara, kooperatiflerden apartman ve site yönetimlerine kadar pek çok kurum için aidat toplama SMS ile yapılabilecek.

TMSF, devredilen şirketlerin satışı için harekete geçti!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), 674 Sayılı KHK uyarınca satışa konu varlıkların satış işleminde Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Vera Varlık ve Garanti Yatırım'ı yatırım danışmanı olarak görevlendirdiğini duyurdu.

Samsun Canik Hurdacılar Sitesi’nin yıkım işleminde sona gelindi!

Canik İlçesi Yeni Mahalle’de bulunan Hurdacılar Sitesi’nin yıkım işleminde sona yaklaşıldı. İşi alan yüklenici firma tarafından bilinçsizce sürdürülen yıkım işleminin yüzde 70'i tamamlandı.

Tapu işlemlerinde yaş sınırı kaç?

Tapuda taşınmaz bir mala ait alım veya satım işleminde bulunmak için tarafların bazı şartlara sahip olması gerekiyor. Tapuda yapılacak alım satımlarda tarafların 18 yaşından küçük ve 65 yaşından büyük olmaması gerekiyor.

Vodafone Arena'da çatı kaldırma işleminde sona yaklaşıldı!

Siyah-beyazlı kulübün yapımı devam eden yeni stadında, çatı bloğunun kaldırılması işleminin devam ettiği belirtildi. Beşiktaş'ın yapımı devam eden yeni stadında, çatı bloğunun kaldırılması işleminin devam ettiği bildirildi.

İfraz işleminin mali yönü!

İfraz işleminde, tapu kütüğünün müstakil bir sayfasında kayıtlı taşınmaz, ilgilisinin talebi üzerine iki ya da daha fazla parçaya ayrılıyor. İşte, ifraz işleminin mali yönü!

2014 Tevhid işleminde tapu harcı Haberi

2014 Tevhid işleminde tapu harcı

Tevhid işleminde tapu harcı!

Tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok taşınmaz malın birleştirilmesi işlemi tevhid (birleştirme) işlemi olarak ifade ediliyor. Tevhid işlemi, aynı kişiye ait birden fazla taşınmaz mal için yapılabileceği gibi, farklı kimselere ait taşınmaz mallar için de yapılabiliyor. İşlemin gerçekleşmesi için gerekli belgeler ile tapu dairesine başvuruda bulunmak gerekyiyor.


Ayrıca, tevhid işleminde tapu harcı nın da ödenmesi gerekiyor. Peki, tevhid işleminde tapu harcı nasıl hesaplanır? Ödenecek tevhid işlemi masrafı şu şekilde hesaplanıyor.


Tevhid işleminde tapu harcı hesaplama

Tapu ve kadastro 2014 döner sermaye fiyat listesinde yer alan bilgilere göre tevhid masrafı 112,00 TL olarak belirleniyor.


İşlem için taşınmazın yüz ölçümüne ve yöresel katsayıya bakmaksızın (n-1) x 112,00.TL formülü üzerinden hesaplanan döner sermaye ücreti tahsil edilir. (n = Birleşen Parsel Sayısı) 


Örnek:

İki parsel birleşecekse...