30 / 04 / 2024

2014 Türkiye turizmi

2014 Türkiye turizmi

Türkiye'nin turizm ile şöhreti arttı. Sahip olduğu tarihi ve de doğal güzelliği ile dikkatleri çeken Türkiye, dünyanın önde gelen dergilerinin sayfalarında yüz binlerce kişiye ulaştı.

Türkiye'yi ziyaret eden Rus turist sayısı arttı!

Geçen yıl 1 milyon 695 bin 133 Rus'u ağırlayan Türkiye, bu yıl 200 binden fazla artışla 1 milyon 923 bin 811 Rus'u misafir etti Türkiye yürüttüğü başarılı tanıtını çalışmaları ve gelişen uçuş ağıyla Rus turistlerin gözde destinasyonu olmaya devam ediyor.

Turistler tekstile 1,5 milyar dolar harcadı!

Bu yılın ilk yarısında Türkiye'ye gelen turistlerin giyecek ve ayakkabı harcaması 1,5 milyar doları geçti. Yerli turistler ise yurt dışındaki her 100 dolarlık harcamanın yüzde 10,5'ini hediyelik eşyaya ayırdı.

Ruslar Türkiye'den vazgeçemiyor!

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in yıl içinde Rusya Federasyonu' nda bizzat gerçekleştirdiği görüşmelerin de etkisiyle Türkiye'de, yılın ilk yarısında turizm sektörü şahlanmaya devam etti.

Alman turist sayısında düşüş yaşandı!

Alman ve Rus turistlerin aynı otelde tatil yapmaya yanaşmıyor. SideManavgat turizm destinasyonunun son 25 yıldır turizm hareketliliğini Alman turistler oluşturuyor. Almanları, ikinci sırada Ruslar takip ediyor.

Türkiye'ye 2014'te 36 milyon 200 bin turistin geleceği öngörülüyor!

Turizmde sahip olunan kaynakların daha da fazla ekonomik girdiye çevrilebilmesi amacı ile Türkiye Turizm Stratejisi 2023 yılı Eylem Planı 2014 - 2018 hazırlanarak uygulamaya geçilecek...

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,2'ye geriledi! Ocak 2014'ten bu yana en düşük oran!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de işsizlik oranı, Ağustos yaında bir önceki aya göre 0,2 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,2'ye geriledi. Söz konusu bu oran, 2014 yılının Ocak ayından bu yana en düşük işsizlik oranı şeklinde kayıtlara geçti.

İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak!

Süper Lig ekipleri arasında olan Göztepe'nin kulüp başkanı Mehmet Sepil, İzmir kulüplerinin İzmirlilere ihtiyacı olduğunu söyledi. Sepil, ''İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak'' diye konuştu.

Türkiye 2014'te 39,8 milyon turist ağırladı!

Türkiye, 2014'te ağırladığı 39,8 milyon turistle yabancı ziyaretçi sayısında dünya 6'ncılığını korudu. Turizm sektörü, dünyada en hızlı büyüyen alanlardan biri oldu.

Türkiye'de kongre turizmi 3 kat fazla kazandırıyor!

Kongre turizmi gibi etkinliklerle farklı ülkeye gidenlerin diğer turistlere göre 3 kat daha fazla para harcadığını dile getiren Tondeur “Bu kesim Türkiye’nin sürdürülebilir turizm gelirleri için tarihi bir fırsat olabilir." dedi.

Türkiye'de 2015'te 36 milyar dolar turizm geliri bekleniyor!

Türkiye turizmi, çevre ülkelerde yaşanan olumsuzluklara rağmen, 2014 yılını turizm açısından başarılı bir şekilde kapattı. Değerlendirmelere göre Türkiye, turist gelişleri itibarıyla dünyada 6'ıncı sırada yer aldı.

İSO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2014 araştırması açıklandı!

2013’te ‘kur ve faize’ yenik düşen İSO 500, 2014’te bu kez ‘kurdan’ kârlı çıktı. Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin faaliyet dışı gelirleri 7.5 milyar liradan 13.6 milyara yükselirken bu rakamın kârdaki payı % 50’ye ulaştı

Türkiye'yi 2014 yılında 41,4 milyon turist ziyaret etti!

Dünya Bankası verilerine göre, 2002 yılında Türkiye’ye giren turist sayısı yıllık 12,8 milyon düzeyindeyken, 2013 itibariyle bu rakam, 37,8 milyona erişti. TÜİK’in açıkladığı verilere göre ise, 2014 yılında ziyaretçi sayısı 41,4 milyon oldu.

İPKB'nin okulları 2014 Türkiye Mimarlık Yıllığı’na seçildi!

İstanbul Valiliği İstanbul Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yıkılıp yeniden yaptırılan Yeni Levent Lisesi, Güngören EML, Güngören Tozkoparan İÖO ve Zeytinburnu 100. Yıl TML, Arkitera Mimarlık Merkezi’nin Türkiye Mimarlık Yıllığı’na seçildi.

Türkiye ekonomisi 2014 yılında yüzde 2,9 büyüdü!

Türkiye ekonomisi, geçen yıl yüzde 2,9 büyüdü. Kişi başına GSYH değeri, 2014'te cari fiyatlarla 22 bin 753 lira (10 bin 404 dolar) olarak hesaplandı.

Türkiye’nin 2014 emlak haritası yayınlandı!

Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından sahibinden.com, 2014 yılı Türkiye emlak haritasını yayımladı. Türkiye’nin yedi bölgesinde oluşan emlak satış ve kiralama fiyatları, kiralama dönemleri için de ipucu veriyor.

Cushman-Wakefiled 2014 Türkiye gayrimenkul pazarı raporunu açıkladı!

A sınıfı ofis pazarında, Avrupa’da en yüksek artışı yüzde 30 ile Türkiye gösterdi. İstanbul’un 3 önemli caddesi; Avrupa’da en yüksek kira artışlarının yaşandığı 10 pazar içinde yer aldı.

İşte Türkiye'nin 2014 yılı gayrimenkul karnesi!

Türkiye gayrimenkul sektöründe 2014 yılında yüzde 30 artan A sınıfı ofis arzı, Avrupa pazarları arasında en yüksek artışı kaydederken; AVM pazarındaki yeni arzlar ise yavaşladı.

Sinpaş 2014 Superbrands Türkiye seçildi!

Dünya’da 88 ülkede düzenlenen ve Türkiye’de de iki yılda bir verilen ‘Superbrands’ 2014 yılının yeni ’Süper Markaları’nı açıkladı. Sinpaş, ‘Superbrands Türkiye’ seçildi..

2014 Türkiye turizmi Haberi

2014 Türkiye turizmi

Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde, İtalya, Amerika, Almanya, İngiltere ve Sırbistan'daki dergilerde yer alan Türkiye, ABD'nin önde gelen gazetelerinden The New York Times'ta, Japonya'nın en çok okunan dergilerinden Adventur King'in haziran, İngiliz The Good SPA  ile Jetway dergilerinin temmuz/ağustos sayılarında özel dosya olarak tanıtıldı.


Her sayısında bir ünlünün farklı ülkelerdeki hikayelerine yer veren Adventur King dergisinde, aktör Yosuke Kubozuka'nın gözünden Türkiye yansıtıldı.


Kubozuka'nın İstanbul'un tarih kokan sokaklarında ve Bodrum'da çekilen fotoğraflarıyla süslenen dergide, Türk kültürünün zenginliği, misafirperverliği ve mutfağı geniş yer aldı.


İngiliz dergileri de yönünü Türkiye'ye çevirdi


Türkiye'ye en çok turist gönderen ilk beş ülke arasındaki İngiltere'nin önemli spa rehberlerinden The Good Spa Guide da Türkiye'nin termal turizm destinasyonlarını ayrıntılı olarak sayfalarına taşıdı. 


Yüz binlerce kişiye ulaşan dergi, termal...