03 / 05 / 2024

2014 Yenilenebilir Enerji Sistemleri

2014 Yenilenebilir Enerji Sistemleri

Antalya'da güneş enerjisi, biyogaz, biyoatık ve enerji verimliliği konularında sektör mensupları, enerji yatırımcıları ve yatırım yapmayı düşünenleri bir araya getiren fuar, 2 Kasım'a kadar açık kalacak

ICCI 2014 Enerji Ödülleri sahiplerini buldu!

Enerji sektörünün en önemli organizasyonlarından ICCI 2014 Enerji Ödülleri sahiplerini buldu. Yarışmada Yenilenebilir Enerji Santralleri, Termik Enerji Santralleri ve Verimlilik kategorilerinde 11 ayrı proje büyük ödüle layık görüldü.

İzmir yenilenebilir enerjide liderlik hedefliyor!

SOLARTR 2014 sonuçlarına göre; İzmir yenilenebilir enerjide liderlik hedefliyor; güneş enerjisi genç profesyonellere önemli fırsatlar sunacak; Güneydoğu Anadolu Bölgesi termal ve PV açısından Türkiye’de ilk sırada yer alıyor

Güneş enerjisi konferansı SOLARTR 2014 İzmir'de başladı!

Güneş enerjisi kullanımında yenilikçi teknoloji ve uygulamaları konu alan "SOLARTR 2014" konferansı İzmir'de başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Usta konuyu değerlendirdi.

Yenilenebilir enerji kömürü geçecek!

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) "2014 Dünya Enerji Görünümü" raporundan derlenen bilgilere göre, yenilenebilir de dünya genelinde 4 bin 810 teravatsaat olan elektrik üretimi, 2040' kadar 13 bin 230 teravatsaati bulacak.

Yenilenebilir enerji üretimi katlanacak!

AA muhabirinin Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) "2014 Dünya Enerji Görünümü" raporundan derlediği bilgilere göre, Yenilenebilir enerjide dünya genelinde 4 bin 810 teravatsaat olan elektrik üretimi, 2040'a kadar 13 bin 230 teravatsaati bulacak.

Türkiye, yenilenebilir enerjide fark atıyor!

Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) "2014 Orta Vadeli Yenilenebilir Enerji Piyasası Raporu"ndan derlenen bilgilere göre, Avrupa'da enerji ihtiyacı 2020'ye kadar her yıl ortalama yüzde 0,8 artacak

Yingli Solar, IRENEC 2014'ün ana sponsorları arasında yer aldı!

Dünyanın en büyük güneş paneli üreticilerinden biri olan Yingli Solar, IRENEC 2014 – 4. Uluslararası %100 Yenilenebilir Enerji Konferansı ve Sergisi’nin ana sponsorları arasında yer aldı.

Yingli Solar Türkiye Müdürü Uğur Kılıç yarın IRENEC 2014’te!

Yingli Solar Türkiye Müdürü Uğur Kılıç, IRENEC 2014 – 4. Uluslararası yüzde 100 Yenilenebilir Enerji Konferansı ve Sergisi kapsamında gerçekleşecek “Türkiye’de Güneş Enerjisi Sektörü ve Geleceği” konulu oturuma katılacak.

Yingli Solar Türkiye Müdürü Uğur Kılıç IRENEC 2014’te!

Uğur Kılıç bu yıl 4’üncüsü düzenlenen IRENEC 2014 – 4. Uluslararası yüzde 100 Yenilenebilir Enerji Konferansı ve Sergisi kapsamında gerçekleşecek “Türkiye’de Güneş Enerjisi Sektörü ve Geleceği” konulu oturuma katılacak.

Yingli Solar Türkiye Müdürü Uğur Kılıç IRENEC 2014’te!

Yingli Solar Türkiye Müdürü Uğur Kılıç, IRENEC 2014 – 4. Uluslararası %100 Yenilenebilir Enerji Konferansı ve Sergisi kapsamında gerçekleşecek “Türkiye’de Güneş Enerjisi Sektörü ve Geleceği” konulu oturuma katılacak...

Erkanlı Monza 2014 sonbaharda teslim!

Erkanlı Grup’un, Ankara İncek’te inşa ettiği çevre dostu, yenilenebilir enerji farkı ile öne çıkan Erkanlı Monza Rezidans projesinde 2014 de hayat başlıyor. Projede tüketiciler yüzde 1’lik KDV avantajından da yararlanıyor.

Ferroli, yenilenebilir teknolojiyle her evi doğa dostu olmaya davet ediyor!

Ferroli, çevreye zarar vermeyen yenilenebilir teknoloji ürünleriyle her evi doğa dostu olmaya davet ediyor. Isı Pompası Sistemleri, enerji verimliliği, işletme maliyetlerinin düşmesi gibi pek çok avantajı sağlıyor...

Ercan Tatı: 2014 projelerimiz hazır!

Ercan Tatı, 2014 yerel seçimlerinde partisinden tekrar aday olmak için harekete geçti, Sayısız projenin altına imza atan Tatı hedeflerinin yüzde 90'ını hayata geçirdiklerini dile getirdi

2014 Yenilenebilir Enerji Sistemleri Haberi

2014 Yenilenebilir Enerji Sistemleri

2. Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği Fuarı, Antalya'da açıldı.


Agoras Fuarcılık Hizmetleri tarafından Antalya Cam Piramit'te düzenlenen fuar, güneş enerjisi, biyogaz, biyoatık ve enerji verimliliği konularında sektör mensupları, enerji yatırımcıları ve yatırım yapmayı düşünenleri bir araya getiriyor. 


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Usta, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, Karaman'ın Ermenek ilçesindeki maden ocağında mahsur kalan işçilerin bir an önce kurtarılması temennisinde bulundu. 


Usta, sektördeki küresel fiyat dalgalanmalarının, gelişmekte olan ülkelerdeki talep artışının, fosil yakıtların yok olacağı senaryolarının, küresel ısınmadan kaynaklı iklim değişikliklerinin dünya genelinde enerji güvenliği risklerini oluşturduğunu kaydetti. 


Söz konusu risk dolayısıyla bütün ülkelerin yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneldiğini vurgulayan Usta, bu konuda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının da önemli adımlar attığını söyledi. 


OECD ülkeleri içerisinde Türkiye'nin, 10...