05 / 05 / 2024

2014 Yüksek teknolojili ürün ihracatı

2014 Yüksek teknolojili ürün ihracatı

Türkiye’nin, yılın 9 aylık dönemindeki yüksek teknolojili ürün ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,7 artarak 3 milyar 635 milyon 944 bin dolar oldu.

Türkiye, yüksek teknolojili ürün ihracatında payını yükseltiyor!

Ülkelerin gelişimi ve refahının artması için en önemli unsurların başında ihracat gelirken, yüksek teknolojili ürün ihracatı ise bunu gerçekleştirebilen ülkeyi gelirde adeta ‘uçuruyor’.  Özellikle Çin, ABD, Almanya gibi ülkelerin bu anlamdaki başarısı ise ispat niteliğinde.   Peki Türkiye geçen y

Seul'de yüksek teknolojili 10 dakikalık şehir inşa edilecek!

Seul'de yüksek teknolojili 10 dakikalık şehir hayata geçirilecek. 8 konut binasını ortak çalışma ofisleri ve çalışma alanları ile bir araya getiren 125 dönüm büyüklüğündeki bölgede aynı zamanda eğlence mekanları, fitness merkezleri ve yüzme havuzları bulunacak.

Ruhsar Pekcan: Yüksek teknolojili firmalara kira desteği sağlanacak!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yüksek teknolojili veya katma değeri yüksek sektörlerde ihracat hedefiyle faaliyet gösterecek firmalara istihdam ve kira desteği sağlanacağını açıkladı.

Geleceğin yüksek teknolojili 8 kenti!

Bir çok ülke artık yüksek teknolojili kentler kuruyor. İklim dostu olmasına özen gösterilen kentlerin istihdam ve yeni yaşam alanı yaratması planlanıyor...

20 Şehir Konut Fiyat Endeksi 2014'ten beri en yüksek seviyede!

ABD'de Şubat ayında S&P CoreLogic CaseShiller 20 Şehir Konut Fiyat Endeksi 2014'ten beri en yüksek seviyede.

Pelikan Hill Ihlamur Evleri yüksek kalite anlayışıyla inşa ediliyor!

Kameroğlu İnşaat tarafından inşa edilen Pelican Hill 2. etabın devam projesinin 2014 yılı başında yeni bir anlayışla tasarlandığını ifade eden şirket yetkilileri, Ihlamur evlerinin yüksek kalite anlayışıyla inşa edildiğini belirtti.

İşte Türkiye'nin en yüksek binaları!

2014 yılında yapılan bina tam 40 katlı olan Rönesans Tower Türkiye'nin en yüksek binaları arasında yer alıyor. İşte Türkiye'nin en yüksek binaları...

TÜİK 2014 yılı hanehalkı tüketim harcaması istatiklerini yayınladı!

TÜİK 2014 yılına ilişkin "Hanehalkı Tüketim Harcaması" istatistiklerini yayımladı.Türkiye genelinde hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 24,8 ile konut ve kira harcamaları aldı.

2014 yılında en çok konuta harcama yaptık!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2014 yılının “Hanehalkı Tüketim Harcaması” istatistiklerini yayımladı. Buna göre, hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 24,8 ile konut ve kira harcamaları aldı.

İşte Türkiye'nin 2014 yılı gayrimenkul karnesi!

Türkiye gayrimenkul sektöründe 2014 yılında yüzde 30 artan A sınıfı ofis arzı, Avrupa pazarları arasında en yüksek artışı kaydederken; AVM pazarındaki yeni arzlar ise yavaşladı.

AVM Ciro Endeksi 5 yılın en yüksek değerine ulaştı!

AVM Ciro Endeksi, 2014 yılının aralık ayında, 2009 yılındaki başlangıcından bu yana en yüksek değerine ulaştı. Endeks, yıllık bazda yüzde 10,9 artışla 193 puana yükseldi.

Konut fiyatlarında en yüksek artış İstanbul'da!

Reidin.com ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Demeği'nin (GYODER) emlak endeksleri Aralık 2014 raporuna göre, satılık konut fiyatlarında bir önceki yıla göre en yüksek artış İstanbul'da gerçekleşti.

Konut fiyatlarında en yüksek artış İstanbul'da oldu!

Reidin.com ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) emlak endeksleri Aralık 2014 raporuna göre, satılık konut fiyatlarında bir önceki yıla göre en yüksek artış İstanbul'da gerçekleşti.

2014 Yüksek teknolojili ürün ihracatı Haberi

2014 Yüksek teknolojili ürün ihracatı


Türkiye’nin, yılın 9 aylık dönemindeki yüksek teknolojili ürün ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,7 artarak 3 milyar 635 milyon 944 bin dolar oldu.


AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgiye göre, geçen yılın ocak-eylül döneminde 3 milyar 406 milyon 561 bin dolar olan yüksek teknolojili ürün ihracatı, bu yılın aynı döneminde yüzde 6,7 artarak 3 milyar 635 milyon 944 bin dolara ulaştı.


Türkiye’nin yüksek teknolojili ürün ihracatında ilk sırayı yüzde 43'lük payla radyo, televizyon, haberleşme teçhizatı ve cihazları aldı. Yılın 9 aylık periyodunda bu grupta gerçekleştirilen ihracat değeri yüzde 12,4'lük artışla 1 milyar 553 milyon 286 bin dolar olarak kayıtlara geçti.


Hava ve uzay taşıtları, 692 milyon 525 bin dolarlık ihracatla ikinci sırayı almasına karşın, geçen yılın aynı...