07 / 05 / 2024

2015 ankara kentsel yenileme

2015 ankara kentsel yenileme

Sektör temsilcileri Ankara'da değer kaybeden eski yapıların bulunduğu bölgelerde kentsel yenilemelere ihtiyaç olduğunu belirtiyor. Ankara Çankaya'da yoğunlaşan çoğu 30-40 yıllık 3-4 katlı eski yapılar özellikle son 10 yıldır aynı fiyat aralığında kaldı.

Ankara kentsel dönüşüm planlarında yeni gelişme! 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ulus'taki Atıfbey-Hıdırlıktepe-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı için yapılan imar değişikliklerinin iptali için açtığı davayı kazandı.

Ankara kentsel dönüşümle güzelleşiyor!

10 yıldır Akyurt'un gündeminde yer alan kentsel dönüşüm projeleri hakkında konuşan Ayık, Beyazıt mahallesinin 192 dönüm arazisinde modern ve yeni bir Akyurt'u ortaya çıkaracaklarını söyledi.

Aura Design imzalı Söğütözü İş Merkezi’nin inşaatı tamam!

Ankara kentsel tasarım projesinin merkezinde bulunan Söğütözü İş Merkezi’nin inşaatı tamamlandı. Söğütözü İş Merkezi’nin tasarımı ise Aura Design Studio’ya ait…

Ankara kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 ne kadar?

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümünde kira yardımının 2019'da ne kadar olacağını açıkladı. Peki Ankara kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 ne kadar?

Kuzey Ankara Dönüşüm Projesi'nde kura heyecanı!

Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında yer alan Keçiören ve Altındağ’daki toplam 230 konutun kura çekilişi yapıldı.

Ankara markalı konutlarla yeni bir çehreye kavuşuyor!

Türkiye'de başlayan kentsel dönüşüm atağı Ankara'ya da sıçradı. Ankara kentsel dönüşüm ve markalı konut projeleriyle yeni bir çehreye kavuşuyor.

Ankara kentsel dönüşüm çalışmaları Türkiye'ye örnek olacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, "Bugüne kadar yürüttüğümüz 5 büyük proje kapsamında, 16 milyon 680 bin metrekarelik alanda, 20 binin üzerinde gecekondu yıktık, binlerce konutu da teslim ettik" dedi.

TOKİ Kuzey Ankara son başvuru tarihi!

Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Konut Uygulaması kapsamındaki 12 adet konut kurasız olarak açık satışta. İşte, TOKİ Kuzey Ankara son başvuru tarihi...

TOKİ Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi ev fiyatları!

TOKİ Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi ev fiyatları 96 bin TL'den başlıyor. Dairelerin 4+1 şeklinde dizayn edildiği projede 120 aya varan vade imkanı sağlanıyor.

TOKİ Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi başvuru!

TOKİ Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi başvuru işlemleri 16 Mayıs'ta başladı ve 30 Haziran 2016 tarihine kadar devam edecek. Projede 12 konut satışa çıkarıldı.

TOKİ Kuzey Ankara başvuruları!

TOKİ tarafından hayata geçirilen Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi içerisinde yer alan 12 konut açık satışa sunuluyor. İşte, TOKİ Kuzey Ankara başvuruları...

Ankara kentsel dönüşüm kira yardımı 2016!

Kentsel dönüşüm kira yardımı, Bakanlık tarafından riskli binası yıkılan kimselere sunulan yardımlar arasında yer alıyor. Peki, 2016 yılında kira yardımları ne kadar oldu? Ankara'da kentsel dönüşüm kira yardımı 2016 ne kadar?

Pakistan Kentsel Gelişim Bakanı, Ergün Turan’ı ziyaret etti!

Pakistan Pencap Hükümeti Konut, Kentsel Gelişim ve Toplum Sağlığı Mühendisliği Bakanı Tanveer Aslam Malik, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi’ni ziyaretinin ardından, TOKİ Başkanı M. Ergün Turan’ı makamında ziyaret etti.

2015 ankara kentsel yenileme Haberi

2015 ankara kentsel yenileme

Ankara'da nüfusun önemli bölümünü barındıran ve Çankaya'da yoğunlaşan çoğu 3040 yıllık 3-4 katlı eski yapılar özellikle son 10 yıldır aynı fiyat aralığında kaldı. Ankara'nın en eski ve nezih semtlerinde yoğunlaşan bu yapıların fiyatları son 5 yıldan beri neredeyse hiç değişmedi. Ankara'da gayrimenkul sektörüne yön veren firmalardan Onursal AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, "Ankara'nın kentsel yapı anlamında övgüyle anlatılan bir başkent olması için mimari özelliği olmayan, çoğunda alt yapı sorunları nedeniyle yaşam konforu çok çok azalmış hatta metrukleşmiş 30-40 yıllık klasik binalardan kurtulması gerekiyor. 


YENİ STANDARTLAR SAĞLAYACAK 

Başkent Ankara'da kaliteli ve konforlu konut projelerine imza atan Elit Yapı'nm Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan ise, Ankara'nın dünyanın en hızlı büyüyen başkentlerinden biri olduğunun altını çizerek, şunları söyledi: "Bu hızlı büyüme ilk başlarda...