30 / 04 / 2024

2015 asansör denetimleri

2015 asansör denetimleri

Apartmanlarda büyük tehlike sizleri bekliyor. Anadolu Ajansı ekibi, "Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği" kapsamında 2012'den beri ülke genelinde periyodik muayene yapan TSE'nin saha çalışmasını görüntüledi.

Apartman yöneticilerine asansör eğitimi!

Afyonkarahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü tarafından apartman yöneticileri için asansör kullanımı ve denetimleri ile yönetmelikler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi...

Gaziantep Şehitkamil'de asansör denetimleri başladı!

Şehitkamil Belediyesi ve MTB Enerji Mühendislik Şirketi işbirliğince yapılan protokol çerçevesinde ilçe genelinde binaların asansörleri mercek altına alınarak, denetimleri başladı.

Boss Asansör bu yıl yüzde 20 büyüme planlıyor!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına odaklanan Boss Asansör, bu yıl yüzde 20 büyüme hedefliyor. 2015'te yüzde 8 büyüme hedeflerini aştıklarını bildiren Abdurrahman Aksöz, bu yılın ilk çeyreği verilerine bakarak, yıl sonu hedeflerini yakalayacaklarını öngördükler

Asansör periyodik kontrol ücreti 2015!

Binada/yapıda sürekli olarak kullanılan asansörün periyodik kontrolü, yılda bir defa yaptırılır. Periyodik kontrolün yaptırılmasına dair yükümlülük ilgili idare ve bina sorumlusuna aittir. Peki, asansör periyodik kontrol ücreti 2015 ne kadar?

Asansör kimlik numarası nedir?

24 Haziran 2015 tarihinde yayımlanan Asansör Yönetmeliği ile asansörlere kimlik numarası geliyor. Peki, asansör kimlik numarası nedir? Bu hüküm hangi asansörleri kapsıyor? İşte yanıtı..

Asansör yönetmeliği 2015 tam metni!

Asansör işletme bakım ve periyodik kontrol yönetmeliği, 24 Haziran 2015 tarihinde 29396 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik asansörlerin kullanım talimatlarını düzenliyor. İşte asansör yönetmeliği 2015 tam metni..

Fnd Mühendislik Asansör Danışmanlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fnd Mühendislik Asansör Danışmanlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Adem Uçar tarafından 10 bin TL sermaye ile 26 Haziran 2015 tarihinde Ataşehir'de kuruldu.

ThyssenKrupp Asansör yeni sistemi TWIN'i tanıttı!

ThyssenKrupp Asansör Türkiye, TWIN adı verilen asansör sistemini Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul 2015'te tanıttı. TWIN, aynı asansör kuyusu içinde birbirinden bağımsız olarak çalışan iki asansör kabininden oluşuyor.

ILDC 2015 Uluslararası Asansör Tasarım Yarışması sonuçları açıklandı!

ETMK desteği ile düzenlenen ILDC 2015 Uluslararası Asansör Tasarım Yarışması sonuçlandı. Asansör İstanbul Fuarı kapsamında uluslararası ölçekte düzenlenen tasarım şöleninde, bu yıl bina dışından asansör çözümleri yarıştı.

Asansör İstanbul 2015'in açılış gerçekleşti!

Meclisteki kanun tasarısına göre meydana gelecek asansör kazasında sorumluluk doğrudan belediye veya il özel idare yetkilisinde olacak. Dünyanın 3 büyüğünden biri olan Asansör İstanbul 2015 başladı..

Asansör İstanbul 2015 Fuarı bugün başlıyor!

Asansör İstanbul 2015, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katılacağı törenle 26 Mart Perşembe günü kapılarını ziyaretçilere açıyor. 28 ülkeden 440 firmanın yer aldığı fuarı, 73 ülkeden 28 bin profesyonelin ziyaret etmesi bekleniyor.

Asansör İstanbul 2015 Fuarı 26 Mart'ta başlayacak!

İFO Fuarcılık tarafından AYSAD (Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği) desteği ile iki yılda bir düzenlenen Asansör İstanbul Fuarı’nda 15’i Konya’dan olmak üzere yurt içi ve yurt dışından toplam 440 firma yer alıyor.

Apartman asansör kuralları 2015!

Asansörlü bir apartmanda, asansör masraflarına zemin katta oturan malikler de dahil tüm maliklerin katılması gerekiyor. Asansör bakım kuralları ise yönetmelik kapsamında açıklanıyor. İşte apartman asansör kuralları 2015..

2015 asansör denetimleri Haberi

2015 asansör denetimleri

TSE İstanbul Proje Koordinatörü Balcı: "Ekim sonu itibarıyla Türkiye genelinde 56 bin 430 asansör üzerinde muayene yaptık. Muayenelerde kırmızı etiket iliştirdiğimiz asansörlerin oranı 2 yıldır süregelen iyileştirmelere rağmen maalesef yüzde 73 seviyesinde" dedi.


Türk Standardları Enstitüsü (TSE) asansör muayene ve kontrol ekipleri, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yayımlanan yönetmelik çerçevesinde denetimlerini sürdürüyor. Asansörlerin güvenlik seviyesinin yönetmeliğe uygun olup olmadığını belirlemek isteyen ekipler, 39 ildeki 196 belediye ve organize sanayi bölgeleriyle imzalanan protokoller kapsamında ocak-ekim döneminde 56 bin 430 asansörün periyodik muayenesini gerçekleştirdi. 2012'nin sonunda yüzde 93 olan kırmızı etiketli asansör oranı, ekim itibarıyla yüzde 73'e geriledi. AA ekibi, TSE Marmara Bölge Koordinatörlüğünde görevli ekibin Tuzla'daki apartmanda gerçekleştirdiği asansör denetimini görüntüledi.


ASANSÖRLERE KIRMIZI ETİKET YAPIŞTIRDI

Yanlarında taşıdıkları takometre, şerit metre, lüksmetre, ampermetre ve...