13 / 05 / 2024

2015 batı antalya ulaşım

2015 batı antalya ulaşım

DETUYAB, Batı Antalya Havalimanı için gereksinimler ve yer tespiti için ön rapor oluşturdu. Hazırlanan raporda havalimanının yapılması için en uygun alanın Kaş-Demre karayolu üzerinde yer alan Sarılar-Çerler bölgesi olduğu belirtildi.

Antalya Serbest Bölge Kavşağı açıldı! 

Batı Antalya yönüne gidecek misafirlerle Batı Antalya ilçelerinden gelen araçların şehir merkezine giriş yaptığı en önemli geçiş güzergahı olan Serbest Bölge Kavşağı, trafiğe açıldı.

Antalya'ya 3. havalimanı müjdesi!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Antalya'ya üçüncü bir havalimanı, Batı Antalya Havalimanını yapmak için çalışmalara başladık. Yetmiyor, mevcutlar yetmediği için üçüncüsü gerekli." dedi. 

Antalya'da Batı Çevre Yolu 11 Şubat'ta açılacak!

Antalya'da Batı Çevre Yolu açılıyor. Şehir içi trafiği büyük oranda rahatlatması beklenen yolun tamamlanan ikinci kısmı da 11 Şubat'ta hizmete açılacak.

7 yeni havalimanı daha geliyor!

Her 100 kilometrede bir havalimanı projesi kapsamında, Yozgat, Rize-Artvin, Bayburt-Gümüşhane (Salyazı), Niğde-Aksaray, Karaman, İzmir Çeşme Alaçatı ve Batı Antalya havalimanlarının yapımı planlanıyor.

Batı Antalya Havalimanı, Kaş'ın havalimanı özlemini bitirecek!

Her yıl milyonlarca turisti misafir eden Antalya'ya yapılması planlanan Batı Antalya Havalimanı, Türkiye'nin turizm merkezlerinden Kaş ilçesinin 25 yıllık özlemini sona erdirecek

Antalya Batı Çevre Yolu projesine ilişkin soru önergesi hazırlandı!

Antalya Milletvekili Devrim Kök, Antalya Batı Çevre Yolu projesinin bitirilememesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Kök, sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Kaş Batı Antalya Havalimanı'nın inşaatı ne zaman başlayacak?

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kaş'ta planlanan Batı Antalya Havalimanı'nın yer seçimi için ilçenin doğal yapısına zarar vermeyecek şekilde yer tespit çalışmalarının sürdüğünü, bu hükümet döneminde de inşaatına başlanacağını açıkladı.

Caretta Caretta Havalimanı için şok iddia!

Batı Antalya’yı uçuracak Caretta Caretta Havalimanı için ‘istemezükçüler’ devreye girdi. Daha havalimanı ile ilgili kesin bir açıklama yapılmadan akıl almaz iddialar ortaya atıldı.

Batı Antalya Havalimanı bölgenin turizm ve ticaretini arttıracak!

Atay Uslu, Batı Akdeniz'de yapılması planlanan havalimanı ile ilgili bölge halkının nabzını tuttu. Milletvekili Uslu, "Havaalanın faaliyete geçmesi ile birlikte bölgenin turizmi ve ticareti de büyük ölçüde hareketlenecek.

Batı Antalya Havalimanı ne zaman açılacak?

Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Antalyalıların merakla beklediği Batı Antalya (Caretta Caretta) Havalimanı ve dev tüneller için tarih verdi. Uslu,"Bu yıl içerisinde Batı Antalya Havalimanı’mızın çalışmaları başlıyor. " dedi.

Batı Antalya Havalimanı projesi turizmcileri sabırsızlandırıyor!

Antalya'da son genel seçimler öncesi en dikkat çekici vaatlerden biri olan Demre-Kaş arasında yıpılacak Batı Antalya Havalimanı projesi turizmcileri sabırsızlandırıyor.

Antalya Kuzey Batı Çevre Yolu'na hızlı tren ağı eklendi!

Antalya’nın çevre yolu ağının önemli bir kısmı olan Kuzey Batı Çevre Yolu’na hızlı tren güzergâhı işlenmesi için yapılan imar planı revize edildi.

Antalya Kepez 2015'te 37 proje kazandı!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2015'te Kepeze altın yılını yaşattı. Bu yıl içerisinde 37 ayrı projeyi Kepez'e kazandırdı.

2015 batı antalya ulaşım Haberi

2015 batı antalya ulaşım

DETUYAB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Y. Akıncıoğlu’nun imzasını taşıyan rapor ilk olarak havalimanına olan ihtiyacın nedenleri sıralandı. Raporda mevcut havalimanlarının Batı Antalya’ya olan uzaklığı, mevcut karayollarının yetersizliği, ulaşım zorluğu nedeniyle yatırımların yapılamaması, ekonomik faaliyetler için bölgenin dış pazarlara açılamaması, bölgedeki turizm ve tarım yatırımlarının verimli kullanılamaması, bölgede havalimanı yapılmasının nedenleri olarak sıralandı.

DETUYAB’ın raporunda havalimanı için en uygun bölgenin Kaş’a 15, Demre’ye 30 km mesafede yer alan Kaş-Demre karayolu üzerindeki Sarılar-Çerler mevki olduğu belirtildi. Raporda Sarılar-Çerler bölgesinin, arkeolojik ve doğal Sit alanı olmadığı, Özel Çevre Koruma Alanı kapsamında yer almadığı ve su sıkıntısı nedeniyle tarım arazisi olarak kullanılmadığına dikkat çekildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün DETUYAB’a gönderdiği ve bölge içinde 2863 sayılı yasa kapsamında değerlendirilebilecek...