10 / 05 / 2024

2015 Bursa Kentsel Dönüşüm Zirvesi ne zaman

2015 Bursa Kentsel Dönüşüm Zirvesi ne zaman

Kentsel dönüşüm projesi, tüm detaylarıyla Bursa'da masaya yatırılacak. Bursa Kentsel Dönüşüm Zirvesi, 7 Şubat'ta Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak...

Bursa'nın kentsel dönüşümünde düğüm çözüldü!

Bursa kentsel dönüşüme hızlı başladı. Yerinde dönüşümün neredeyse zorunlu hale geldiği kentte yenilenmenin kentsel dönüşümle gerçekleşmesi benimsendi. Bursa'nın kentsel dönüşümünde düğüm çözüldü.

Bursa kentsel dönüşüme 149 milyon TL'lik yatırım yapacak!

2017 yılı için 2 milyar 375 milyon TL öngörülen bütçenin 1 milyar 195 milyon TL'si yatırımlara ayrıldı. . Yatırım kalemlerinde ulaşım 493 milyon TL ilk sırada yer alırken, Kamulaştırma ve Kentsel Dönüşüm için de 149 milyon TL'lik yatırım planlanıyor.

Bursa kentsel dönüşümle marka şehir olacak!

Bursa'nın marka şehir olma vizyonuyla çalışmalarına yön verdiklerini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, daha yaşanabilir ve sağlıklı bir hale gelmesi hedefiyle sürdürülen çalışmalarda kentsel dönüşümün önemli rol oynadığını dile getirdi.

Mehmet Özhaseki: Şehirlerimizi modern ve akıllı hale getiriyoruz!

Bursa Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'ndaki açılış konuşmasında Özhaseki "Hiçbir insan, ulaştığı modern hayattan geriye gitmez. Bizler şehirlerimizi daha yaşanır, modern ve akıllı hale getiriyoruz" diyor.

Kentsel dönüşümle şehirler akıllı hale gelecek!

Bursa Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'ndaki açış konuşmasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki "Hiçbir insan, ulaştığı modern hayattan geriye gitmez. Bizler şehirlerimizi daha yaşanır, modern ve akıllı hale getiriyoruz" diyor.

Bursa kentsel dönüşümle değişiyor!

Bursa Karacabey Haber Gazetesi köşe yazarı olan Şaban Dumanlı bugünkü yazısında Bursa'daki kentsel dönüşümü ve gelişimi anlattı. İşte o yazı....

2016 Bursa Osmangazi'de kentsel dönüşüm yılı olacak!

Bursa Osmangazi Belediyesi, 2015 yılında hız verdiği kentsel dönüşüm çalışmalarına 2016 yılında yepyeni projeler de dahil ederek sadece ilçenin değil tüm kentin çehresini değiştirmeyi hedefliyor.

Bursa kentsel dönüşümünde emsal artışına durdurma kararı!

Bursa 3. İdare Mahkemesi, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 50'den fazla imar planına ilave ettiği, "Kentsel dönüşüm yapılması halinde 0.50'ye kadar emsal artışı yapılabilir" plan notu hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Bursa kentsel dönüşümde altın çağını yaşıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sitelerinde kentsel dönüşüm hareketi başlatan Nilüfer Sitesi sakinlerinin örnek bir çalışmaya adım attıklarını belirterek, "Nilüfer Sitesi'nin başlattığı kentsel dönüşüm çalışması, Türkiye'ye örnek olacak"

Bursa kentsel dönüşümle yenileniyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentsel dönüşüm hareketi başlatan Nilüfer Sitesi sakinlerinin örnek bir çalışmaya adım attıklarını belirterek, "Nilüfer Sitesinin başlattığı kentsel dönüşüm çalışması, Türkiye'ye örnek olacak" dedi.

Yusuf Konat: Bursa kentsel dönüşümde hak etmediği yerde!

Bursa'nın ekonomi hayatında farklı sektörlerde önemli yatırımlara imza atan Konat İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Konat, Bursa'da kaliteli ve güven duyulan imalatlara imza attıklarını söyledi.

Pana Yapı Cityscape 2015'te kentsel dönüşüm projelerini tanıttı!

Dünyanın en önemli gayrimenkul fuarı Cityscape’i değerlendiren Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk, fuardan Türk firmalarının çok verimli döndüğünü söyledi.

Bursa kentsel dönüşümde son durum ne?

Kestanelik, Kuzgunluk, Mollafenari, Maksem, İvazpaşa bölgeleri başta olmak üzere buralarda çok katlı yapılaşmayı teşvik edecek kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirilmeli.

2015 Bursa Kentsel Dönüşüm Zirvesi ne zaman Haberi

2015 Bursa Kentsel Dönüşüm Zirvesi ne zaman

ZİRVEDE inşaat ve finans sektörü yerel yönetim temsilcileri, kamu ve özel sektör profesyonelleri ve akademisyenle!, kentsel dönüşümün mevcut durum tespitini değerlendirecek. kentsel dönüşümün uygulandığı ve uygulanacağı bölgeler ele alınacak. 


Kentsel dönüşüm sürecinde yer alacak tum tarafların konu hakkında bilinçlendirilmesi için kentsel dönüşüm ve insan, kentsel dönüşümde Buısa'nın mevcut durum değerlendiril mest kentsel dönüşümde şehir planlaması ve imar sanayi bölgelerinde kentsel dönüşüm konuları kamu kurum ve kuruluşları yoneticileri akademisyenler ve uzmanları tarafından ele alınacak. 


Deprem konusunda önemli çalışmaları olan Jeofizik Mü hendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan da zirveye konuşmacı olarak katılacak. Ercan. Buısa'nın depremsellığı ve kentsel dönüşümün önemi hakkında konu şacak. 


Hürriyet...