13 / 05 / 2024

2015 Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde çevre temizlik vergisi

2015 Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde çevre temizlik vergisi

Çevre temizlik vergisi konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen vergiler arasında yer alıyor. Peki, büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde çevre temizlik vergisi ne kadar? İşte yanıtı..

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik bugünkü 31344 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliği Danıştay'a taşınıyor!

CHP, "Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği"ne tepki gösterdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, "Amaçları büyükşehir belediye başkanlarımızı çalışamaz hale getirmek, başarısız kılmaktır" dedi...

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31044 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Şanlıurfa Büyükşehir'den 1 milyon metrekarelik asfalt!

Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılı içerisinde Şanlıurfa tarihinin en büyük asfalt atağını gerçekleştirdi. Büyükşehir, 2015 yılındaki 575 bin 85 metrekarelik asfalt serimini 2016'da 1 milyon 140 bin 385 metrekareye yükselterek her bölgeye ulaştı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ihaleleri meclis gündeminde!

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından düzenlenen ihalelere katılan bir firmaya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kocaeli Büyükşehir imar koordinasyon toplantısı gerçekleşti!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, tüm ilçe belediyeleri ile birlikte her ay gerçekleştirilen imar koordinasyon toplantısını, İzmit Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Trabzon Büyükşehir 2015 Faaliyet Raporu kabul edildi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, 2015 yılı faaliyet raporunu görüşerek yeterliliğini oy birliği onayladı. Toplantıda meclis üyeleri faaliyet raporu üzerindeki görüş ve düşüncelerini dile getirdi.

Denizli Büyükşehir yatırımları 2015'e damga vurdu!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 2015'in Denizli'de yatırım yılı olduğunu vurgulayarak, gelir ve gider hedeflerinin gerçekleştirme oranlarına bakıldığında Büyükşehir Belediyesi bütçesinin çok başarılı olduğunu ifade etti.

Malatya Büyükşehir 2015 Faaliyet Raporu kabul edildi!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısının 1. oturumu, 15 Nisan cuma günü saat 14.00’da Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır başkanlığında yapıldı.

Samsun Büyükşehir'den 424 kilometre yol!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, 2014 yılında 44 kilometre, 2015 yılında 306 kilometre ve 2016 yılında bu zamana kadar da 74 kilometre olmak üzere toplam 424 kilometre beton yaptıklarını söyledi.

Kayseri Büyükşehir Meclisi imar komisyonu üyelerini seçti!

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısını yaptı. Toplantıda Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 yılı faaliyet raporu da görüşüldü. Toplantıda ayrıca meclis başkanlık divanı ile komisyon seçimleri de yapıldı.

Muğla Büyükşehir İkmal Hizmet Binası Eylül'de tamamlanacak!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından temeli 2015 Ekim ayı içerisinde atılan yeni Makine ve İkmal Hizmet Binası inşaatının yüzde 50’si tamamlandı.

Ordu Büyükşehir 2016 yatırımlarını masaya yatırdı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, hafta sonu yaptığı 2015 Yılı Değerlendirme Toplantısı ile 2015 yılı içerisinde gerçekleştirilen ve 2016 yılında yapılması planlanan çalışmaları masaya yatırdı.

2015 Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde çevre temizlik vergisi Haberi

2015 Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde çevre temizlik vergisi

Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde çevre temizlik vergisi ne kadar?

Çevre temizlik vergisi konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen vergiler arasında yer alıyor. Bu vergi, belediyelerin sunduğu temizlik hizmetleri için ödeniyor.


Konutlarda su faturasına yansıtılan vergi, işyerleri için belediyede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. İlk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılıyor.


Vergi büyükşehir belediyelerinde zamlı olarak uygulanıyor. Peki, büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde çevre temizlik vergisi ne kadar?


Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanacaktır.


İşyerleri için büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde uygulanacak olan çevre temizlik vergisi tarifesi ise şu şekilde:


1. Grup

1. Derece 2.500

2. Derece 1.900

3. Derece 1.600

4....