01 / 05 / 2024

2015 eylül ayı kira zammı

2015 eylül ayı kira zammı

Kira bedelinde; taşınmazın değerlenmesi halinde ya da kira döneminin yenilenmedi halinde zam yapılabiliyor. Kira bedeline yapılacak zam hesaplamaları mesken ve işyerleri için farklı şekilde hesaplanıyor. Peki, Eylül ayı kira zammı yüzde kaç?

Kocaeli'de Eylül ayında 2 bin 602 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kocaeli Bölge Müdürlüğü, ülke genelinde ve bölgemizdeki eylül ayı konut satış istatistiklerini açıkladı.

Düzce'de Eylül ayında 520 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Doğu Marmara Bölgesine bağlı illerde 2016 yılı Eylül ayında konut satışı 6 bin 167 konut satıldı. Düzce'de ise 520 konut satışı gerçekleşti.

Çanakkale’de Eylül ayında 1.230 konut satıldı!

2016 Eylül ayında Türkiye’de 108 bin 918, Balıkesir’de 2 bin 329, Çanakkale’de 1230 konut satıldı. Önceki yıl eylül ayına göre Çanakkale’de konut satışının arttığı görüldü.

Karaman’da Eylül ayında 318 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü 2016 yılı Eylül ayı Konut Satışı İstatistiklerinden “Karaman ili, konut satışı” konusunda bir basın bülteni hazırladı.

Eylül ayı inşaat malzemeleri endeksi açıklandı!

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği(İMSAD) inşaat malzemeleri sanayi endeksleri Eylül ayı sonuçlarını açıkladı.

Eylül ayında 248 yatırım teşvik belgesi verildi!

Bu yılın eylül ayında 248 yatırım teşvik belgesi düzenlendi. Belge alan projelerin sabit yatırım tutarı 2 milyar 795 milyon 468 bin 831 lira olarak hesaplandı. Yatırımların gerçekleştirilmesiyle 8 bin 343 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

Emlak Konut Eylül ayı satış şampiyonu Büyükyalı oldu!

Emlak Konut Eylül ayı satış şampiyonu 86 milyon 890 bin 120 TL ile Büyükyalı İstanbul oldu. Emlak Konut Eylül ayında 443 milyon 443 milyon 156 bin 442,44 TL'lik satış gerçekleştirildi.

Trakyakent Meclisi Eylül Ayı toplantısı gerçekleşti!

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Birlik üyelerinin katılımıyla Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleşti.

Nazilli Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı yapıldı!

Nazilli Belediye Meclisi'nin Eylül ayı olağan toplantısı üye salt çoğunluğu sağlanarak Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı.

Hendek Belediyesi Eylül ayı toplantısı yapıldı!

Hendek Belediyesi Eylül ayı olağan toplantısı, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü Başkanlığında, meclis toplantı salonunda yapıldı. Gündemde bulunan 12 madde tek tek görüşüldü.

Beykoz Belediye Meclisi Eylül ayı toplantıları sona erdi!

Beykoz Belediyesi Meclisi Eylül Ayı ikinci ve üçüncü birleşimleri Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in başkanlığında yapıldı.

Kocasinan Belediyesi Eylül ayı toplantısı gerçekleşti!

Kocasinan Belediyesi Eylül ayı toplantısı gerçekleşti. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, toplantıda 11 gündem maddesini görüşerek karara bağladı

Beykoz Belediye Meclisi Eylül ayı toplantıları başladı!

Beykoz Belediyesi Meclisi Eylül Ayı birinci birleşimi, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in başkanlığında gerçekleşti.

2015 eylül ayı kira zammı Haberi

2015 eylül ayı kira zammı

Eylül ayı kira zammı yüzde kaç?

Gayrimenkul kiralamalarında kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor.


Kira bedelinde; taşınmazın değerlenmesi halinde ya da kira döneminin yenilenmedi halinde zam yapılabiliyor. Kira bedeline yapılacak zam hesaplamaları mesken ve işyerleri için farklı şekilde hesaplanıyor.


Kanun gereğince; Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerlidir. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanır.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirlenir. Peki, Eylül ayı kira zammı yüzde kaç?


Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre; Yurt içi üretici fiyat...