17 / 05 / 2024

2015 gap eylem planı

2015 gap eylem planı

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Mardin'de açıklanan ve bölgede sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimin hızlandırılmasını ön gören yeni GAP Eylem Planı, sivil toplum kuruluşlarınca olumlu karşılandı.

Başbakan Davutoğlu GAP Eylem Planı'nı anlattı!

Başbakan Davutoğlu, yeni GAP Eylem Planı'nı açıkladı. Davutoğlu, "İkinci eylem döneminde yaklaşık 26,7 milyar lira kamu yatırımı yapacağız" dedi.

Adıyaman Gölbaşı'nda örnek imar uygulaması yapılacak!

GAP Eylem Planı kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen GAP İlleri Örnek İmar Uygulamaları Projesi'nin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Gölbaşı'nda örnek imar uygulaması yapılacak!

GAP Eylem Planı kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen GAP İlleri Örnek İmar Uygulamaları Projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Mardin'deki GAP ana kanalı açıldı!

GAP eylem planı kapsamında DSİ tarafından Şanlıurfa-Mardin arasında yapımı tamamlanan 221 kilometrelik ana kanalın açılışı, Ankara?da toplu açılış töreninde bulunan ve canlı olarak Mardin'e bağlanan Başbakan Ahmet Davutoğlu?nun talimatıyla gerçekleştirild

Makrom mağdurlarından yeni eylem kararı!

Makrom mağdurları 13 Eylül 2015 tarihinde yeni bir eylem yapma kararı aldı. Makromtek Esenyurt projesi önünde saat 10:00'da gerçekleşecek olan protesto gösterisine makrom mağduru olan ünlü şarkıcı Petek Dinçöz de davet edildi...

Silvan Barajı Türkiye'nin 2.en büyük barajı olacak!

Diyarbakır'da 200 bin kişiye istihdam sağlayacak, 2,5 milyon dönüm araziyi suyla buluşturacak.Yeni GAP Eylem Planı'nın en büyük projesi olan ve yaklaşık 7 milyar liraya mal olacak...

Şanlıurfa GAP Eylem planı toplantısı yapıldı!

Şanlıurfa'da Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Eylem Planı'nın izlenmesi, değerlendirilmesi ve koordinasyonu çalışmaları çerçevesinde toplantı düzenlendi.

GAP eylem planı toplantısı yapıldı!

Şanlıurfa'da Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Eylem Planı'nın izlenmesi, değerlendirilmesi ve koordinasyonu çalışmaları çerçevesinde toplantı düzenlendi.

GAP bölgesine yeni projelerle 300 bin turizm gelecek!

GAP Eylem Planı kapsamında inanç turizmine ağırlık verilecek. Yeni projelerle bölgeye 300 bin Süryani gelecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan GAP Eylem Planı’nda turizm ile ilgili yapılan çalışmalar tamamlandı.

İnşaat mağdurları 5 Nisan'da eylem yapacak!

Uluhan Grup, Bulut İnşaat, Makrom Yapı, Hiper Gayrimenkul, Osmanlı İnşaat, Fi Yapı ve İlke İnşaat mağdurları 5 Nisan 2015 Pazar günü Esenyurt Belediye binası önünde eylem yapacak...

Fi Yapı mağdurları 4 Nisan'da eylem yapacak!

4 Nisan 2015 tarihinde saat 15:00'te Esenyurt Fi Side satış ofisi önünde eylem yapacak olan Fi Side mağdurları eğer olumlu bir sonuç alamazlarsa savcılığa suç duyurusunda bulunacaklar...

Diyarbakır Çermik'teki Kale Barajı 2018'de açılacak!

Diyarbakır'da GAP Eylem Planı kapsamında inşası süren ve 2018 yılında hizmete açılması planlanan baraj 16 bin kişiye istihdam sağlayacak. Kale Barajı'nın 2018 yılında hizmete açılması planlanıyor.

Devlet Doğu'ya giden öğretmene ev verecek!

GAP Eylem Planı’na göre, Doğu'da görev yapacak öğretmenlerin uzun süre görev yapmaları için farklılaştırılmış ücret politikası izlenecek. Eğitim ikamet merkezlerinin sayısı artırılacak.

Muhittin Büyük: GAP Eylem Planı, düzenli kentler oluşturacak!

MÜSİAD Başkan Yardımcısı Büyük: "Eylem planı, düzenli kentler oluşturacak" MÜSİAD Sektör Kurulları Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Muhittin Büyük, GAP Eylem Planının düzenli ve kentlerin oluşmasına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

2015 gap eylem planı Haberi

2015 gap eylem planı

Başbakan Davutoğlu'nun Mardin'de açıkladığı GAP Eylem Planı, bölgedeki iş çevrelerinden destek gördü. 


Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Ebubekir Bal AA muhabirine, Kalkınma Bakanlığı'nca hazırlanan yeni plan sayesinde Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak'ta uzun süredir devam eden yatırımların tamamlanacağını söyledi.


Bal, çözüm sürecinde sağlanan huzur ve güven ortamının yatırımlarla kalıcı hale getirilmesi gerektiğini kaydederek, plan ile tarım, sanayi ve turizm altyapısının oluşturulacağını belirtti.


Diyarbakır'daki işsizliğin yüzde 25 olduğunu ifade eden Bal, şöyle devam etti:


"Başbakan Davutoğlu'nun Mardin'den açıkladığı GAP Eylem Planı, işsizliğin azalması açısından önem taşıyor. Verilen bilgiler doğrultusunda planın çok güzel şekilde hazırlanmış olduğunu gördük. Eylem planında sulama projeleri dahil 26.7 milyar lira yatırım yapılacağı belirtiliyor. Bunun 3 yılda gerçekleşmesi bölgenin çehresini değiştirecektir. Yeni plan çözüm sürecine büyük...