03 / 05 / 2024

2015 konut güven endeksi

2015 konut güven endeksi

Tüketici güveni Ocak 2009’dan bu yana en kötü değerini gördü. Daha önce tasarruf etme, ev ve otomobil alma konusunda iyimser olan vatandaşın güveni yüzde 18 oranında düştü.

Konut sigortasıyla evde güven artıyor!

Konut sigortasının evlerde gerçekleşebilecek hasarları teminat altına alarak kiracı ve ev sahiplerine güven verdiğini dile getiren Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, beraber sunulan ek hizmetlerin de ev halkının konforunu artırdığını belirtti.

İnşaat sektöründe güven artışı konut fiyatlarına yansıyor mu?

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Levent Alkan bugünkü yazısında, HKFE ve TUİK Konut Satış Verileri'nden bahsetti. Alkan, inşaat sektörü güven artışının fiyatlara yansıyıp yansımadığını değerlendirdi.

Adıyaman'da inşaata güven azaldı!

Adıyaman'da inşaat sektörüne güven gitdikçe azalıyor. Bölgede faaliyet gösteren bir inşaat firması ticari imara açık olan arsaları alarak, vatandaşa konut olarak satması büyük mağduriyetlerin oluşmasına neden oldu.

Konut sektörüne güven yüzde 25.5 arttı!

Tüketici güven endeksinde konut ve otomobil satışlarındaki iyimser havayla birlikte 2016’nın zirvesi görüldü. Merkez Bankası, “Faiz indirimine devam” dedi. Eylül ayıyla birlikte piyasalarda ciddi hareketlilik öngörülüyor.

Güvenç Özel: Çeşme’de teknoloji entegrasyonu olan projeler yapıyoruz!

NASA’nın Mars’ta kuracağı yaşam alanı için proje üreten ve 3’üncü olan Güvenç Özel, “Türkiye’de de çalışmalarımız var. İzmir Çeşme’de projeler üretiyoruz. Yazlık bir konut için duvarları 2.5 santimetreye düşürmeye çalışıyorum” dedi.

İnşaatta güven arttı!

Konut kredilerinde faizlerin düşeceğine yönelik beklentilerin artması inşaat sektörüne güven kazandırdı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun Nisan ayına ilişkin açıkladığı sektörel güven endeksine göre inşaat sektöründe güven nisanda yüzde 0,1 arttı.

Tüketici güven endeksi konut satışlarını hızlandırdı!

Milat Gazetesi ekonomi sayfası köşe yazarı olan Gözde Altıntaş bugünkü yazısında konut satışlarının hızlandığını ve tüketici güven endeksinin etkilerini anlattı. İşte o yazı...

İnşaat sektörü güven endeksi Kasım'da yüzde 5 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu, 2015 kasım ayına ilişkin sektörel güven endekslerini yayımladı. Rapora göre; inşaat sektörü güven endeksi yüzde 5 arttı.

Güven ortamı yabancıyı konut alımına yönlendirdi!

Güven ortamının perçinlenmesi yabancıyı konut alımına yönlendirdi. İnşaatın patronları yabancının alıma geçtiğini söyledi. Tamer Özyurt günlük 1 milyon dolarlık konutu yabancıya sattığını aktardı.

Bodrum gayrimenkul projeleri Emlak 2015’te görücüye çıkıyor!

Bodrum’un konut ve iş merkezi projeleri 4-8 Kasım 2015 tarihleri arasında ITF Fuarcılık AŞ tarafından düzenlenecek Emlak 2015-Konut, İşyeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı’nda görücüye çıkıyor.

Bodrum emlak projeleri Emlak 2015'te görücüye çıkıyor!

Bodrum'un konut ve iş merkezi projeleri 4-8 Kasım 2015 tarihleri arasında ITF Fuarcılık AŞ tarafından düzenlenecek Emlak 2015-Konut, İşyeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı'nda görücüye çıkıyor.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 0,5 azaldı!

'Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekim 2015 'Sektörel Güven Endekslerini açıkladı. Buna göre; mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi Eylül ayında 97,54 iken, Ekim ayında 97,63 değerine yükseldi.

REIDIN Türkiye Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi açıklandı!

Türkiye gayrimenkul sektörü güven endeksi değeri, 2015 yılı 4. çeyrek döneminde geçen çeyrek döneme göre %1.95 azalışla 101.8 (Kısmen Stabil) olarak ölçülmüştür.

2015 konut güven endeksi Haberi

2015 konut güven endeksi

Tüketici güveni Ocak 2009’dan bu yana en kötü değerini gördü. Daha önce tasarruf etme, ev ve otomobil alma konusunda iyimser olan vatandaşın güveni yüzde 18 oranında düştü.


Türkiye gitgide karamsarlaşıyor. Son iki ay yüzde 2.7 ve yüzde 3.6 düşen tüketici güveni eylülde de önceki aya göre yüzde 6.1 gerileyerek 58.52 olarak gerçekleşti ve endeks Ocak 2009’dan bu yana en kötü düzeyine indi. Üstelik önceki iki ayda güven endeksinin düşmesine rağmen ayakta kalan vatandaşın tasarruf etme, otomobil ve ev satın alma ihtimaline yönelik düşüncesi de aniden sert bir şekilde olumsuza döndü.


REKORLARIN SONU MU GELİYOR?

Önceki aylarda Doların yükselmesiyle önceden tasarruf edebileceğini aynı zamanda yükselen kur ve faiz nedeniyle fiyatının artacağını düşündüğü için satın alma ihtimalini yüksek gördüğü otomobil ve konutta en azından...