04 / 05 / 2024

2015 konut zammı

2015 konut zammı

14 Ocak 2015 tarilıinden yani dünden itibaren imar artışı nedeniyle ortaya çıkan değer artışının yüzde 50'sinden fazlasına devlet talip. Peki ya konutta yüzde 25 zam olacak mı?

Ev almanın tam zamanı!

Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Atay, "Faizlerdeki düşüşle birlikte konut zammı da gündeme gelecektir. O nedenle kendisi için uygun evi bulanların beklememesi gerektiğini düşünüyorum. Konut almanın tam zamanı" dedi...

Antalya'da konut fiyatları yüzde 10 artacak!

Antalya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Şeref Sağlam, "Mülk edinmek isteyenler ellerini çabuk tutsun. Faizden zarar ettiklerini düşünenler, yaz ayında gelecek yüzde 10'luk konut zammından zarar edecek" dedi.

2015 yılında Zonguldak'ta 6 bin 773 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından aralık 2015 konut satış istatistikleri açıklandı. Açıklanan istatistiki bilgilere göre, Ülkemizde 2015 yılında 1 milyon 289 bin 320 konut el değiştirirken, Zongludak’ta 2015 yılında 6 bin 773 konut satıldı.

Ali Dumankaya: Konut satışında bu yıl da rekor bekliyoruz!

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, TÜİK 2015 konut satış istatistiklerini değerlendirdi. Dumankaya, siyasi istikrarla birlikte ekonomik istikrarın beraberinde geldiğini ve bunun da yılın son döneminde konut satışlarına yansıdığını söyledi.

Yalova Armutlu TOKİ Evleri başvuru işlemleri!

Yalova Armutlu TOKİ Evleri başvuru işlemleri için son gün 30 Kasım 2015. Konut fiyatları 105 bin 304 TL'den başlangıç gösteren projede 3+1 evler için 4 bin TL başvuru ücreti alınıyor.

CNR Emlak 2015 Fuarı bugün bitiyor!

Emlak sektörünün önde gelen firmalarının çeşitli projelerinin yer aldığı "CNR Emlak 2015 - Konut İş Yeri Satınalma. Kiralama ve Finansman Fuarı" bugün sona eriyor.

İstanbul Maketi, CNR Emlak 2015 Fuarı'nda sergilendi!

Emlak sektörünün önde gelen firmalarının dev projelerinin yer aldığı "CNR Emlak 2015 - Konut. İşyeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı başladı.

Gayrimenkul sektöründe TapuTakas ile yeni bir dönem açıldı!

Emlak sektörünün önde gelen firmalarının dev projelerinin yer aldığı ‘CNR Emlak 2015 - Konut, İşyeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı' 3. gününde de hareketli geçti.

Babacan Premium CNR Emlak 2015 Fuarı'nda görücüye çıktı!

CNR Expo’da düzenlenen emlak 2015 – konut, İşyeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı'nda,2015 yılı ağustos ayında yapımına başlanan Babacan Premium projesini tanıttı.

Ofton İnşaat dört projesini tanıtıyor!

OFTON inşaat gayrimenkul sektörünü bir araya getiren Emlak 2015 - Konut, işyeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı'na Elysium Elit Koşuyolu, Elysium Art Şişli, Elysium Serenity Kandilli ve Elysium Lale Apartments projeleriyle katıldı.

Ofton inşaat, Emlak 2015 Fuarı'nda projelerini sergiledi!

Ofton inşaat, Emlak 2015 - Konut, işyeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı'na Elysium Elit Koşuyolu, Elysium Art Şişli, Elysium Serenity Kandilli ve Elysium Lale Apartments projeleriyle katıldı.

Babacan Premium projesi Emlak 2015 Fuarı'nda tanıtıldı!

CNR Expo'daki 'Emlak 2015-Konut, işyeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı'nda' Esenyurt'taki Babacan Premium projesi de tanıtıldı. İbrahim Babacan, "Projemizin ticari ve sosyal imkanları ile cazip fiyat olanakları var'' dedi.

Ofton İnşaat projelerini CNR Emlak Fuarı'nda sergiliyor!

Ofton İnşaat, Emlak 2015 - Konut, İşyeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarfnda birbirinden farklı dört projesiyle yer alıyor.

2015 konut zammı Haberi

2015 konut zammı

Konutta yüzde 25 zam olacak mı?


14 Ocak 2015 tarilıinden yani dünden itibaren imar artışı nedeniyle ortaya çıkan değer artışının yüzde 50'sinden fazlasına devlet talip. 




14 Ocak 2015 tarilıinden yani dünden itibaren imar artışı nedeniyle ortaya çıkan değer artışının yüzde 50'sinden fazlasına devlet talip. Sektör oyuncularına göre ise bu, maliyetleri artıracağı için gayrimenkulde yaklaşık yüzde 25 zam demek Başbakan Alimet Davutoğlu taraf nidan dün açıklanan ve başlangıç olarak 14 Ocak 2015 tarihi belirlenen "rant vergisi' nin oranları henüz netleşmedi ancak, "konuta zam olarak yansıyacağı" şimdiden netleşti. Ankara'da kulislerde konuşulanlara göre rant vergisi ile değer artışından elde edilen gelirin en az yüzde 50'si kamuya geçecek. 


Proje geliştirici şirketlerin patronlarına göre yüzde 50'niıı üzerindeki raııt vergisi sadece İstanbul merkezinde uygulanabilir. Şehir dışındaki alanlardaki 'müteahhiti...