24 / 07 / 2024

2015 krediyle konut satışı

2015 krediyle konut satışı

Şubat'ta konut satışları yüzde 15 artarak 95 bin 21 oldu. Bu konutların 36 bin 952'si krediyle aldı. İpotekli konut satışları Şubat'ta, yüzde 53.6 oranında yükseldi

Krediyle konut almak mı daha mantıklı, fonlara yatırım yapmak mı? İşte o hesap! 

Gayrimenkul sektörü için getirilmesi planlanan yeni vergiler, konut yatırımının şu an mantıklı olup olmadığını gündeme getirdi. Peki krediyle konut almak mı daha mantıklı, fonlara yatırım yapmak mı? 

Krediyle konut almak hayal mi oluyor? 

Açıklanan resmi rakamlara göre 2024 yılının Şubat ayında ipotekli konut satışı 8 bin 827 şeklinde gerçekleşti. Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan uzmanlar, kredili satışların adedinde artış görülmesine rağmen kredi miktarının gerilediğini kaydetti.

Konut kredisi faizleri zirve yaptı, krediyle konut almak isteyenlerin sayısı azaldı!

ATSO Başkanı Ali Bahar, TÜİK tarafından açıklanan konut satış verileri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Açıklamasında konut satışında yaşanan gerilemeye dikkat çeken Başkan Bahar, krediyle konut almak isteyenlerin sayısının azaldığını da sözlerine ekledi.

Ucuz krediyle konut alan ev sahiplerine çağrı: 3 yılda evler 1 milyon liradan 10 milyona çıktı, kiradan da kar etme!

Konut kredisi faiz oranları şu anda özel bankalarda aylık olarak 2.85 seviyelerinde. Zamanında ucuz kredi ile ev alanlar şanslı. 3 yılda evler 1 milyon liradan 10 milyon liraya yükselirken kiralar fahiş fiyatlara yükseldi. 

Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat! Yüzde 40’a varan fiyat indirim!

Konut kredisi ile yeni ev sahibi olan EYT’lilerin, (Emeklilikte yaşa takılanlar) emlak vergisi muafiyeti yanında bir avantajı daha bulunuyor. 

Krediyle konut almak zorlaştı mı? Ev alacaklara son dakika şoku: TÜİK duyurdu!

İpotek tesisi yoluyla el değiştiren konut sayısının en düşük gerçekleştiği ay 5 bin 324 ile 2018 yılının Kasım ayı olmuştu. Ekim 2023'te bu rakama yaklaşıldı. Peki krediyle konut almak zorlaştı mı? İşte ayrıntılar...

Düşük faizli krediyle ev almak isteyenler dikkat! Bakanlık hazırlıklara başladı!

Düşük faizli krediyle konut sahibi olma fırsatı için beklentiler arttı. 0,70'in altında oranla 15 yıl geri ödeme fırsatı sunulan kampanya merakla bekleniyor. İşte detaylar... 

Krediyle konut alanlara tasarruf fırsatı! Yüzde 50'ye denk gelen indirim!

Türkiye’de 2022’nin ilk 10 ayında toplam tüketici kredileri resmi rakamlara göre 990 milyar lirayı aşarken, konut kredilerinin tutar olarak toplam tüketici kredilerindeki payı yaklaşık yüzde 36’ya ulaştı. Kredi Hayat Sigortası tercihinde bilinçli hareket edenler, konut kredisi taksitlerinin en az 2’

Kredili konut satışı yüzde 1.286 arttı!

Kamu bankalarının başlattığı konut kredisi kampanyasından sonra Haziran'da 101 bin 504 konut ipotekli olarak satılarak krediyle konut satışında rekor kırıldı. 

Temmuz'da konut satışında kredi kullanımı yüzde 14!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ağustos 2019 sonuçları açıklandı. Verilere göre; Temmuz ayında krediyle konut satışı yüzde 14'te kaldı. Senetle konut satışı bir önceki aya oranla 8 puan arttı.

Bu krediyle konut alınır, elini çabuk tutanlar kazanır!

Kredi ile konut almanın sihirli formülü aylık yüzde 1 veya onun altındaki faiz oranıdır. Kredi kullanıcılarını ancak böyle bir oran harekete geçirebilir. Çünkü konut hane halkının en büyük harcaması ve yatırımıdır...

Son 5 yılda 2.2 milyon kişi krediyle konut aldı!

Krediyle konut alımları son 5 yılda 2 milyon 200 bin kişiye yükseldi. Senetle konut alan vatandaşlar, özellikle kamu bankalarında faizin yüzde 0,89'a kadar düşmesiyle kredili alımlara yöneldi.

Bursa konut satışında rekor kırdı!

Birçok sektör için 'kayıp yıl' olarak nitelendirilen 2015'te konut sektörü, ülke genelinde tarihi bir rekora imza attı. Bursa, bu yılda gerçekleştirilen satışla ülke sıralamasında yine ilk beşte yer aldı.

2015 krediyle konut satışı Haberi

2015 krediyle konut satışı

Türkiye genelinde Şubat ayında 95 bin 21 konut satıldı. Geçen ay satılan konut sayısı, 2014'ün aynı ayına göre yüzde 15 artış gösterdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, krediyle konut satışlarındaki artış dikkat çekti. Türkiye genelinde ipotekli konut satışları Şubat'ta, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 53.6 artış göstererek 36 bin 952'ye yükseldi. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışın payı yüzde 38.9 oldu. İstanbul 7 bin 886 ipotekli konut satışı ve yüzde 21.3 payla ilk sırayı aldı. Toplam konut satışları içerisinde ipotekli satış payı en yüksek olan il ise yüzde 58.5 ile Artvin. Toplam konut satışında geçen ay İstanbul 17 bin 690 rakamı (yüzde 18.6) ile en yüksek payın sahibi. İstanbul'u, 11 bin 63 konut satışı (yüzde 11.6) ile...