04 / 05 / 2024

2015 maden kazası son durum

2015 maden kazası son durum

Karaman ’ daki madende mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmaları hakkında bilgi veren Enerji Bakanı Taner Yıldız, " 18 işçi kardeşimizle ilgili umudumuz azalıyor" dedi.

Hükümetten madencilerin ailelerine maaş ve nakdi destek geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan yasal düzenleme talimatı verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Merkez ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, Bartın Amasra’daki maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine mali destek için parti grubuna “yasal düzenleme” hazırlığı yapılması talimatını verdi. İşte ayrıntılar...

En çok iş kazası inşaat sektöründe yaşanıyor!

İş güvenliği konusunda Makedonya’da sayılı kişiler arasında yer alan Cevahir Holding’in “Sky City” Projesi İş Güvenliği Sorumlusu Nevzat Umer, ''En çok kaza inşaat sektöründe yaşanıyor. 2015 yılı içerisinde 24 kişi iş kazası yüzünden ölürken, bunların 11’i inşaat sektöründe meydana geldi.''dedi.

İzmir'de Maden Şehitleri Parkı yapı çalışmaları başladı!

Soma'daki maden kazasında hayatını kaybedenlerin anısına yapacağı Maden Şehitleri Parkı için çalışmalarına başladı. 5 bin 500 metrekare alana kurulacak olan kafeteryalar, ışıklı süs havuzu ve geniş bir yeşil alan olacağı bildirildi.

Denizli'de icradan 7.8 milyon TL'ye satılık maden sahası!

Denizli İlçesi Beyağaç İlçesi'nde bulunan maden sahası Kale İcra Müdürlüğü tarafından 8 Ekim 2015 günü saat 10:00 ile 10:05 arası açık artırma usulüyle ihale edilecek.

Sivas'ta 43.5 milyon TL'ye satılık 4 maden sahası!

Sivas İli Kangal İlçesi'nde bulunan 4 maden sahası Kangal İcra Dairesi tarafından 8 Eylül 2015 günü saat 10:45 ile 10:55 arasında açık artırma usulüyle ihale edilecek.

Türkiye'de en çok iş kazası inşaat sektöründe yaşanıyor!

2015 yılının ilk 6 ayında iş kazası sonucu hayatını kaybeden 794 işçiden en çok işçi ölümü İstanbul, Adana, Konya, Antalya ve İzmirde oldu. En çok işçi ölümü inşaat sektöründe.

Maden atıkları yönetmeliği tam metni!

Maden atıkları yönetmeliği, 15 Temmuz 2015 tarihinde 29417 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, çevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde yönetilmesine ilişkin usul ve esasları düzenliyor...

Kahramanmaraş'da 1.9 milyon TL'ye satılık maden sahası!

Kahramanmaraş İli Türkoğlu İlçesinde bulunan maden sahası, Kahramanmaraş Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından 22 Temmuz 2015 günü saat 14:00'da açık arttırma usulüyle ihale ediliyor.

Hundaş Yapı İnşaat Maden Makina Sanayi Taahhüt Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hundaş Yapı İnşaat Maden Makina Sanayi Taahhüt Ve Ticaret Limited Şirketi Fırat Daştan ve Aras Güney tarafından 300 bin TL sermaye ile 23 Haziran 2015 tarihinde Ümraniye'de kuruldu.

Sivas'ta icradan 3.2 milyon TL'ye Manganez maden sahası!

Sivas İli Merkez İlçesi'nde bulunan Manganez maden sahası Sivas 2.İcra Dairesi tarafından 7 Ağustos 2015 günü saat 11:00-11:05 arası açık arttırma usulüyle ihale ediliyor.

Sakarya II A Grubu Maden Ocağı ve Konkasör Tesisi halk toplantısı 11 Haziran'da!

Sakarya ili Akyazı ilçesinde Murat Uzun tarafından yapılması planlanan II A Grubu Maden (Kalker) Ocağı ve Konkasör Tesisi Kapasite Artışı ve Genişletilme projesi ile ilgili halk toplantısı 11 Haziran 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Yeniköy Yatağan Elektrik maden sahası ihalesi 28 Mayıs'ta!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından özelleştirme kapsamında bulunan 11081 no.lu ruhsat ve bu ruhsatın kapsadığı maden sahasının ihalesi 28 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Maden çalışanları zorunlu ferdi kaza sigortası tarife ve talimatı tebliği!

Maden çalışanları zorunlu ferdi kaza sigortası tarife ve talimatı tebliği, 6 Mayıs 2015 tarihinde 29347 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu tarife, 26/1/2015 tarihli ve 2015/7249 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe girdi...

2015 maden kazası son durum Haberi

2015 maden kazası son durum

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik birlikte basın mensuplarının karşısına çıktı. Maden ocağındaki çalışmalarla ilgili son durumu paylaşan Bakan Yıldız, "Su tahliye edildikçe çamur ve bozulan tahkimat geliyor" dedi ve şöyle devam etti: "Su 16 metre kadar boşaltıldı. Boşaltılan yerin bir kısmında tahkimatın bozulmuş olması nedeniyle 1-2 metrelik çöküntüler oluşmuş. Hem suyu, hem çamuru tahliye etmek; bir yandan da madencilikle ilgili tahkimat yapmayı zorunlu kılıyor" dedi.


"Zaman ilerliyor ve 18 kardeşimizle ilgili umudumuzun azaldığını söylemem gerekir” diyen Bakan Yıldız, şunları söyledi: “Çöküntünün dışarıya çıkartılması için ahtapotun montajı yan tarafa alındı ve raylı sistem de kullanılıyor. İşimiz kolay değil ve 24 saat aralıksız çalışılıyor. Her...