04 / 05 / 2024

2015 resmi kira artış oranı

2015 resmi kira artış oranı

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira sözleşmesinin yıllık olarak yenilenmesi halinde kira bedelinde zam yapılıyor. Peki, resmi kira artış oranı 2015 nedir nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Mülk kiralama için kiracı ve mülk sahibi arasında yazılı bir kira sözleşmesi yapılmalıdır. Peki, kira sözleşmesi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi icin ne gerekli? Ev kira sözleşmesi nerede yapılır? Resmi kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Türkiye, Avrupa'da konut fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu!

Türkiye'de kanuna göre gelecek bir yıl için geçerli olacak kira artışı, geçmiş 12 aylık ortalama TÜFE'den fazla olamıyor. Ancak bu kanun, yalnızca mevcut kiracılar için geçerli. Kanuna göre ev sahipleri yeni kiracı bulurken istediği meblağı talep edebiliyor. Bu nedenle resmi kira enflasyonu da daha

Kira geliri beyanı 25 Mart'ta son bulacak!

TÜSODER Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, 1 Mart'ta başlayan kira geliri beyan döneminin 25 Mart'ta sona ereceğini belirterek, 2015'te kira geliri elde edenlerin cezalı duruma düşmemeleri için beyanda bulunması gerektiğini söyledi.

2015 Ekim kira zammı hesaplama!

Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. İşte 2015 Ekim kira zammı hesaplama örneği..

2015 Ekim kira zam oranları!

Gayrimenkul kiralamalarında tarafların yenilenen kira dönemlerinde kira bedeline enflasyon oranlarına göre zam yapılıyor. Peki, 2015 Ekim kira zam oranları nelerdir? 2015 Ekim kira zam oranları nasıl hesaplanır?

2015 Ekim kira artış oranı ÜFE-TÜFE!

Yenilenen kira sözleşmelerinde kira bedeline yapılacak zamlar, kanunda belirtilen oranlarda yapılıyor. Aksi halde yapılacak zam geçerli olmuyor. İşte 2015 Ekim kira artış oranı ÜFE-TÜFE hesaplamaları..

2015 Ekim kira artış oranı!

Taşınmaz mal kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde, kira bedeline belli oranda zam yapılıyor. Peki, 2015 Ekim kira artış oranı nedir? 2015 Ekim kira artış oranı nasıl hesaplanır?

Kira kanunu değişiklikleri 2015!

4 Şubat 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu kapsamında kira hukukuna ilişkin hükümlere yer veriliyor. Peki, kanunda hangi değişiklikler yapıldı? İşte kira kanunu değişiklikleri 2015..

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler 2015!

Kentsel dönüşümde anlaşma ile tahliye edilen uygulama alanındaki yapıların hak sahipleri Bakanlıktan kira yardımı alabiliyor. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler 2015..

Kentsel dönüşüm kira bedelleri 2015!

Kentsel dönüşümde riskli binası yıkılan taşınmaz maldaki hak sahipleri için kira yardımı bulunuyor. Kira yardımı hak sahibine 18 ay boyunca yapılıyor. Peki, yardım ne kadar? İşte kentsel dönüşüm kira bedelleri 2015...

Kentsel dönüşüm kira yardımı formu 2015!

Konutu veya işyeri riskli olarak tespit edilen hak sahipleri; kira yardımı için bulundukları ildeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bir dilekçe ile başvuruyor. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı formu 2015...

Kentsel dönüşüm 2015 yılı kira yardımı ödemeleri soru ve cevapları!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binası yıkılan kimselere sunulan finansal desteklerin başında kira yardımı bulunuyor. Peki, yardım şartlarında neler değişti? İşte kentsel dönüşüm 2015 yılı kira yardımı ödemeleri soru ve cevapları..

Kentsel dönüşüm kira yardımı ikamet şartı 2015!

Kentsel dönüşüm kira yardımı, riskli binada yer alan tüm taşınmazların sahipleri tarafından alınabiliyordu. Ancak 01.01.2015 tarihinden itibaren geçerli olan uygulama ile kentsel dönüşüm kira yardımı ikamet şartı geldi..

2015 resmi kira artış oranı Haberi

2015 resmi kira artış oranı

Resmi kira artış oranı 2015!

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira sözleşmesinin yıllık olarak yenilenmesi halinde kira bedelinde zam yapılıyor.


Kiraya mal sahibi istediği oranda zam yapamıyor. Kira artış hesaplamalarının nasıl yapılması gerektiği Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor.


Resmi olarak meskenlerde yapılacak kira artış hesabında üretici fiyat endeksi oranlarının kullanılması gerekirken, işyerlerinde bu kural 2020 yılına kadar uygulanmıyor.


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ ÜFE), belirli bir referans döneminde ülke ekonomisinde üretimi yapılan ve yurt içine satışa konu olan ürünlerin üretici fiyatlarını zaman içinde karşılaştırarak fiyat değişimlerini ölçen fiyat endeksi olarak tanımlanıyor.


Bu oranlar her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Açıklanan verilere göre; yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %1,05 arttı


Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2015 yılı Mart ayında bir önceki aya göre...