18 / 05 / 2024

2015 resmi tatil günleri

2015 resmi tatil günleri

Tatilcilerin dört gözle beklediği 23 Nisan ve 1 Mayıs, turizmcilerin de yüzünü güldürdü. Geçen yıla göre yüzde 60'ın üzerinde talep artışı yaşanırken, tatilciler yurt dışı ve kültür turlarını tercih ediyor.

MEB açıkladı! 1 Nisan'da okullar tatil mi?

31 Mart Pazar günü seçimlerde oy kullanılacak sandıkların okullara kurulacak olması ve oy sayma işlemlerinin yapılacak olması nedeni ile 1 Nisan 2024'de okulların tatil olup olmadığı merak ediliyor. Konu ile ilgili yapılan açıklama kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan resmi açıklama yapıldı.

Asgari ücretli resmi tatilerde çalışırsa ek ödeme alacak! 1 defaya mahsus verilecek olan ikramiye ne kadar? 

Sene sonuna kadar resmi tatil günlerinde çalışanların ek ödeme alacakları kaydedildi. Bu karar  kapsamında, işverenler çalışanlarına her resmi tatil günü için bir günlük ek ödeme gerçekleştirecekler.  Fakat, tatil günleri hafta tatiline denk geldiğinde, bu ödeme miktarları daha da artmış olacak.

2024'te kaç gün tatil yapacağız! Resmi tatiller kaç gün olacak?

2024 senesi, birçok resmi tatili barındıran ve çalışanlar için tatil yapma fırsatı sunan bir yıl olacağı açıklandı.. Bu sene, 15 resmi tatil günü bulunuyor. Yapılacak olan bu tatillerden 8'i dini bayram olduğu , 5'ü ise milli bayramlar olarak kutlanacağı kaydedildi.  İşte haberin detayları...

Milyonlarca çalışana 2024 müjdesi! Resmi tatiller belli oldu: 7 gün izinle 40 gün tatil imkanı! 

2023 yılının sonuna az bir zaman kala yeni yıl öncesi en çok merak edilen sorulardan bir tanesi de yanıt buldu. 2024'ün resmi tatilleri kaç gün? İşte ayrıntılar...

15 Temmuz'da otobüsler ücretsiz mi? 15 Temmuz resmi tatil mi?

Kamuda görevli olan birçok vatandaş 15 Temmuz resmi tatil mi? diye sorgularken, vatandaşlar ise 15 Temmuz'da otobüsler ücretsiz mi? sorusuna yanıt arıyor. İşte detaylar...

Kurban Bayramı tatili için oteller doldu: Turizmde bayram sevinci

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 gün resmi tatil ilan etmesinin ardından Kurban Bayramı’nda, Antalya bölgesinde pek çok otelde rezervasyonlar bugünden yüzde 100 doluluğa ulaştı.

Arefe günü resmi tatil mi? Özel sektör arefe günü yarım gün mü? Arefe günü bayram mesaisi sayılır mı?

Arefe gününe dair sorulan soruların, Kurban Bayramı yaklaşılırken sıklaştı. Arefe günü resmi tatil mi değil mi? İşte detaylar!

İdari izinlerde bankalar çalışır mı? İdari izin resmi tatil mi? İdari izin ne demektir?

İdari izinlerde bankaların yani resmi kurumların açık olup olmadığı, çalışıp çalışmadığı araştırılıyor. İşte bu konuda merak edilenler!

MEB'den öğrencilere son dakika müjdesi! Okullar 9 gün tatil olacak! Öğrenciler havalara uçacak!

Son dakika! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okulların tatili konusundaki tartışmalara noktayı koydu. Yapılan resmi açıklamaya göre, okulların tatili 9 gün daha uzatıldı. Öğrenciler, MEB'in tatil kararıyla büyük bir sevinç yaşayacak.

Bugün AVM'ler açık mı, kapalı mı? 19 Mayıs'ta alışveriş merkezleri çalışıyor mu?

Resmi tatil günlerinde vatandaşlar Alışveriş Merkezlerinin açık olup olmadığını merak ediyor. Peki, bugün AVM'ler açık mı, kapalı mı? 19 Mayıs'ta alışveriş merkezleri çalışıyor mu? İşte detaylar...

15 Mayıs okullar tatil mi? Seçim sonrası resmi tatil mi? 15 Mayıs bankalar açık mı? Seçimden sonraki gün tatil mi?

15 Mayıs okullar tatil mi edildi? Seçimden sonraki gün okullar tatil mi? 15 Mayıs bankalar açık mı? İşte detaylar!

1 - 19 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak mı? Hangi illerde ücretsiz olacak?

Resmi tatil günlerinde pek çok vatandaş toplu taşımların ücretsiz olup olmadığını merak ediyor. Bundan dolayı da 1 – 19 Mayıs’ta toplu taşıma ücretsiz olacak mı? Sorusunun cevabını arıyor. Belirtilen tarihlerde hangi illerde toplu taşıma ücretsiz olacak? Sorusunun cevabı haberimizde...

Bayramda çalışanlar ne kadar mesai ücreti alacak? İlave çalışma ücreti hesaplama yöntemi nasıl olur?

Bayramda kamu kurum ve kuruluşlarının resmi tatil sebebiyle kapalı olduğu biliniyor. Fakat özel sektör çalışanları bayramda mesailerini sürdürüyor. Peki Bayramda çalışanlar ne kadar mesai ücreti alacak? İlave çalışma ücreti hesaplama yöntemi nasıl olur? 

2015 resmi tatil günleri Haberi

2015 resmi tatil günleri

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 1 Mayıs İşçi Bayramı ve TEOG sınavı yaklaşırken tatilciler de fırsatları değerlendirmeye başladı. 



Sektör yetkilileri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60'm üzerinde talep artışı olduğunu belirtirken, Kültür Turları'na şimdidien 5 bin kişilik rezervasyon olduğunu söylediler. Yurt dışı turlannda ise Paris Disneyland ve Almanla Lego Land Turu en fazla ilgi gören turlar arasında yer alırken, Kıbns'ta Türk yatırımcıların otel yatırımlanyla Bafra'ya ilgisi artış gösteriyor. Avrupa nehir turlannda ise yüzde 90 oranında doluluk sağlandığı belirtiliyor. 



Jolly Tur Kültür Turları Müdürü Kerem Gökçe "Bu yıl 23 Nisan'm Perşembe gününe denk gelmesi ve hafta sonuyla birleştirilerek 4 günlük tatil olanağının ortaya çıkması kadar Jolly Tur'un kültür turlarına yönelik ürün yelpazesinde büyük bir çeşitlilik yaratması da turlarda artışı...