26 / 11 / 2024

2015 safi değer artışının tespiti

2015 safi değer artışının tespiti

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Değer artış kazancında vergilendirilecek kazanca "safi değer artışı" deniliyor. Peki, safi değer artışının tespiti 2015 nasıl yapılır?

Yunanistan'da gayrimenkul fiyatları yüzde 40 değer kaybetti!

Yunanistan'da gayrimenkul fiyatları 2008'den 2015'e kadar geçen sürede yüzde 40 değer kaybetti...

Değer artış kazancının beyanı 2016!

Taşınmazını 2015 yılında satan kimseler gelir vergisi mükellefi oluyor. Vergi iki taksitte ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, değer artış kazancının beyanı 2016 nasıl ödenir?

Safi değer artışı 2016!

Mart ayı ile değer artış kazancı vergisinin beyan ve 1. taksit dönemi başladı. Ay sonuna kadar vergi mükelleflerinin ödemelerini yapmaları gerekiyor. Peki, bu vergiyi kim ne kadar öder?

Halk GYO'dan Kızılay Bina'nın 2015 sonu değerleme raporu!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığıportföyünde bulunan Ankara merkezli "Kızılay Bina"nın 2015 yılsonu değer tespit raporunu yayınladı.

Vakıf GYO'nun finansal raporlarında gerçeğe uygun değer yönetimi uygulanacak!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 30 Eylül 2015 tarihi itibariyle hazırlanacak Finansal Raporlarda ve sonraki dönemlerde geçerli olmak üzere "Gerçeğe Uygun Değer Yöntemi" uygulanmasına karar verildi.

Değer artış kazancı sınırı 2015!

Değer artış kazancı vergisi, belli bir süre içinde taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödeniyor. Kanunen aşağıdaki malların 5 sene içinde elden çıkarılması vergiye tabi tutuluyor. Peki, değer artış kazancı sınırı 2015 nedir?

Değer artış kazancı istisnası hesaplama 2015!

Değer artış kazancında vergilendirilecek kazanca "safi değer artışı" deniliyor. Vergi için her sene istisna bedeli belirleniyor. Peki, 2015 yılı değer artış kazancı istisnası nasıl hesaplanır?

2015 yılı değer artış kazancı nasıl hesaplanır?

Gelir Vergisi Kanununa göre iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan mallardan elde edilen gelir için vergi ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, 2015 yılı değer artış kazancı nasıl hesaplanır?

Değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemesi 2015!

Taşınmaz mal ve hakların iktisap tarihinden itibaren 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancının konusunu oluşturuyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemesi 2015 ne zaman?

Değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 3 hafta!

Değer artış kazancı vergisi, iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan mallardan elde edilen gelir için ödeniyor. 2015 yılı değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 3 hafta bulunuyor...

Değer artış kazancı hesaplama programı!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince değer artış kazancı vergisi edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için ödeniyor. İşte değer artış kazancı hesaplama programı 2015..

Değer artış vergisi 2. taksit ödeme zamanı 2015!

Değer artış vergisi, Gelir Vergisi Kanununa göre ödenen vergiler arasında yer alıyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, değer artış vergisi 2. taksit ödeme zamanı 2015 ne zaman?

Değer artış kazancı istisna tutarı 2015!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançların istisnayı aşması halinde değer artış kazancı vergisi ödeniyor. İşte değer artış kazancı istisna tutarı 2015...

2015 safi değer artışının tespiti Haberi

2015 safi değer artışının tespiti


Safi değer artışının tespiti 2015!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Değer artış kazancında vergilendirilecek kazanca "safi değer artışı" deniliyor. 


Değer artışında safi kazanç, elden çıkarma karşılığında alınan para ve ayınlarla sağlanan ve para ile temsil edilebilen her türlü menfaatlerin tutarından aşağıdaki indirimlerin düşülmesi suretiyle bulunuyor.


Mal ve hakların elden çıkarılması sonucunda elde edilen değer artış

kazancından indirilebilecek giderler;


— Elden çıkarılan mal ve hakların maliyet bedeli,

— Elden çıkarma dolayısıyla yapılan ve satıcının üzerinde kalan giderler ve ödenen vergi ve harçlar.


Maliyet bedelinin tespit edilememesi halinde maliyet bedeli yerine; Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre Takdir Komisyonunca tespit edilecek bedel esas alınacaktır.


Mal ve hakların elden çıkarılmasında iktisap bedeli, elden çıkarılan mal ve hakların, elden çıkarıldığı ay hariç olmak üzere Türkiye İstatistik Kurumu'nca belirlenen...