28 / 04 / 2024

Değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 3 hafta!

Değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 3 hafta!

Değer artış kazancı vergisi, iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan mallardan elde edilen gelir için ödeniyor. 2015 yılı değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 3 hafta bulunuyor...



Değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 3 hafta!

Değer artış kazancı vergisi, iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan mallardan elde edilen gelir için ödeniyor.


Gayrimenkul alım satım işinin devamlı yapılması durumunda elde edilen gelir ise değer artış kazancı olarak değil ticari kazanç olarak vergilendiriliyor.


Değer artış kazancının vergilendirilmesinde kıstas;  Gayrimenkul alım-satımı sırasında vergilendirme ile ilgili hak ve ödevlerin değerlendirilmesi açısından öncelikle dikkat edilmesi gereken husus gayrimenkulün elde ediliş tarihi ve bir bedel karşılığı elde edilip edilmediği oluyor.


Bedelsiz olarak veya veraset yoluyla edinilen gayrimenkullerin elden çıkarılmasından sağlanan kazançlar ile gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıldan fazla bir süre elde tutulduktan sonra elden çıkarılmasından doğan kazançlar vergilendirilmiyor.


Bu sene, 2014 yılında satılan taşınmaz mallar için vergi ödeniyor. İlk taksit ödemeleri Mart ayında verilen verginin ikinci taksiti ise Temmuz ayında ödeniyor.


Buna göre değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 3 hafta bulunuyor.



Bağışlanan evin değer artış kazancı vergisi olur mu?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön