28 / 04 / 2024

2015 tapu cins değişikliği harcı

2015 tapu cins değişikliği harcı

Tapu cins değişikliği ile parselin var olan durumunun ve kullanım şeklinin tapu üzerinde de görünmesi sağlanıyor. Cins değişikliği işlemi için harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu cins değişikliği harcı ne kadar?

Tapu cins değişikliği harcı 2015!

Tapu üzerinde yapılabilen değişiklikler arasında cins değişikliği işlemi de bulunuyor. Bu işlemin yapılabilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve harcın ödenmesi gerekiyor. İşte tapu cins değişikliği harcı 2015...

Tapu cins tashihi için gerekli belgeler neler?

Bir gayrimenkulün yapısızken yapılıya, yapılıyken yapısız hale dönüştürülmesi işlemine tapuda cins tashihi deniyor. Peki, cins tashihi işlemi nedir? Tapu cins tashihi için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

Tapu cins tashihi harcı 2022 ne kadar?

Tapuda yapılan işlemler arasında yer alan cins tashihi gayrimenkulün cinsi yapısız iken yapılıya; yapılı iken yapısız hale dönüştürülmesi durumlarında gerçekleştiriliyor. Peki, tapu cins tashihi harcı 2022 ne kadar? İşte tüm detaylar...

Tapu cins değişikliği harcı 2022 ne kadar?

Tapu üzerinde yapılan işlemlerden biri olan cins değişikliği harcının 2022'de ne kadar olduğu merak ediliyor. Cins değişikliği için ödenecek harç tutarı TKGM tarafından hazırlanan tarife cetvelinde yer alıyor. Peki, tapu cins değişikliği harcı 2022 ne kadar?

Tapu cins değişikliği vekaletname örneği!

Tapu belgesi üzerinde yapılacak cins değişikliği işlemi için bu yıl ne kadar harç ödenecek? Tapu cins değişikliği vekaletname örneği nasıl hazırlanıyor? İşte tüm merak edilenler...

Tapuda cins tashihi işlemleri 2018!

Tapu üzerindeki gayrimenkulün cinsi, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale getirilmesi işlemi tapu cins tashihi ile oluyor. Peki, tapuda cins tashihi işlemleri 2018 nasıl yapılır?

Tapu cins değişikliği harçları 2018!

Tapu belgesi üzerinde yapılacak cins değişikliği işlemi için 2018'de ne kadar harç ödemesi yapılacak? İşte tapu cins değişikliği harçları 2018..

Yeni ev sahipleri 2015'te 9.5 milyar TL tapu harcı ödedi!

2015 yılında 1 milyon 289 bin 320 konutun satıldığı Türkiye'de yeni ev sahipleri, tapu harçları için kesenin ağzını açarak 9 milyar 577 milyon 653 bin lira ödedi.

Tapu cins değişikliği masrafları 2016!

Tapu cins değişikliği, bir taşınmaz malın mevcut cinsinde bir değişikliğin meydana gelmesi halinde yapılıyor. Bu işlem için bazı masraflar karşılanıyor. İşte tapu cins değişikliği masrafları 2016..

Tapu cins değişikliği evrakları nelerdir?

Arsa ve araziler üzerine yeni inşa edilen yapılar ile yıkılan yapılar nedeniyle tapu sicilinde cins değişikliği işlemleri mal sahibi tarafından yapılabiliyor. Peki, tapu cins değişikliği evrakları nelerdir?

Tapu cins değişikliği dilekçe örneği!

Tapu üzerinde cins değişikliği işleminin yapılabilmesi işlemin yapılmasında sakınca olmadığına dair Belediye/Valilik yazısı alınıyor. İşte belediye ya da valiliğe verilecek tapu cins değişikliği dilekçe örneği...

Tapuda cins değişikliği masrafı nedir?

Tapuda cins değişikliği için gerekli belgelerin tapu müdürlüğüne teslim edilmesi halinde gerçekleşiyor. Aynı zamanda tapu cins değişikliği masrafının da ödenmesi gerekiyor. Peki, tapuda cins değişikliği masrafı nedir?

Tapuda cins değişikliği işlemleri!

Bir taşınmaz mala ait tapu üzerinde, taşınmazın durumunun değişmesi halinde cins değişikliği işlemi de yapılabiliyor. Peki, tapu cins değişikliği nasıl yapılır? İşte tapuda cins değişikliği işlemleri..

Ata GYO Ordu'daki gayrimenkulünün tapu cins tashihini yaptı!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ordu İli, Altınordu İlçesinde yer alan gayrimenkulün "Beş Katlı Betonarme İşyeri ve Arsası" olarak tapu cins tashihi işlemini yaptı.

2015 tapu cins değişikliği harcı Haberi

2015 tapu cins değişikliği harcı

Tapu cins değişikliği harcı ne kadar?

Tapuda yapılan cins değişikliği işlemi, bir gayrimenkulün cinsinin, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale; bağ, bahçe, tarla vb. iken arsaya; arsa veya arazi iken, bağ, bahçe ve benzeri duruma dönüştürmek için paftasında ve tapu sicilinde yapılan işlem olarak karşımıza çıkıyor.


Bu işlem ile parselin var olan durumunun ve kullanım şeklinin tapu üzerinde de görünmesi sağlanıyor. Cins değişikiği işlemi için gerekli belgelerin temin edilmesi akabinde tapu dairesine müracaat edilmesi gerekiyor.


- Cins değişikliği istenen gayrimenkulün tapu senedi,

- Gayrimenkulün maliki veya temsilcisinin fotoğraflı nüfus cüzdanı,

- Yapısız iken yapılı hale gelen gayrimenkulün cins değişikliği işleminde yapı kullanma izin belgesi veya işlemin yapılmasında sakınca olmadığına dair Belediye/Valilik yazısı.

- Gayrimenkulün sahibinin veya hissedarlarının  bir adet vesikalık fotoğrafı.


Yukarıdaki belgeler ile...