01 / 05 / 2024

2015 tapu parası ne kadar

2015 tapu parası ne kadar

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı (4) sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Peki, tapu alım satımı için ne kadar harç ödenir? 2015 Tapu parası ne kadar?

Tapu sahiplerine müjdeli haber! Başvuru yapanların parası iade edilecek!

Milyonlarca tapu sahibine geriye dönük ödemelerde iade yapılacak. Maliye Bakanlığı'nın yeni düzenlemesiyle çok sayıda tapu sahibi parasına kavuşacak.

Tapu devir parası ne kadar?

Tapu devir işlemlerinde yürütülen bazı basamaklar yapılması gerekenler vardır. Onlardan biri de tapu devir parasıdır. Peki bu tapu devir parası nedir? İşte detaylar!

Yeni ev sahipleri 2015'te 9.5 milyar TL tapu harcı ödedi!

2015 yılında 1 milyon 289 bin 320 konutun satıldığı Türkiye'de yeni ev sahipleri, tapu harçları için kesenin ağzını açarak 9 milyar 577 milyon 653 bin lira ödedi.

Emlak tapu harcı oranı 2015!

Emlak alım satım işlemleri, taşınmaz malın bağlı olduğu tapu dairesinde yapılıyor. Bu işlemin tamamlanabilmesi için de emlak tapu harcının da ödenmesi gerekiyor. Peki, emlak tapu harcı oranı 2015 nedir? Nasıl hesaplanır?

Tapu cins değişikliği dilekçesi 2015!

Tapu üzerinde cins değişiklikleri yapılabiliyor. Taşınmazın yapılı iken yapısız; yapısız iken yapılı hale gelmesi halinde cins değişikliği işlemi yapılabiliyor. İşte tapu cins değişikliği dilekçesi 2015..

Tapu harcı Kasım 2015!

Gayrimenkullerin alım satımı için alıcının satıcıya satış bedelini ödemesi yeterli olmuyor. Tapu Müdürlüğünde yapılan bu işlem için belli bir miktarda tapu harcı ödemesi de yapılıyor. Peki, tapu harcı Kasım 2015 ne kadar?

Tapu alım satım masrafı hesaplama 2015!

Tapu dairesinde yapılan alım satım işlemlerin tamamlanması için belli masrafların ödenmesi gerekiyor. Bu masrafların başında tapu alım satım harcı geliyor. İşte tapu alım satım masrafı hesaplama 2015 örneği..

Tapu satış harcı 2015!

Tapu kütüğünde yapılan bu devir işlemleri için belli oranlarda tapu harcı ödemesi yapılıyor. Peki, tapu dairesinde yapılan devir harcında tapu harcı ne kadar? İşte tapu satış harcı 2015..

İntifa hakkı tesisi tapu harcı 2015!

İntifa hakkının tesisi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, intifa hakkı tesisi için gerekli belgeler nelerdir? İntifa hakkı tesisi tapu harcı 2015 ne kadar?

Tapu damga vergisi oranı 2015!

Damga vergisi, kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınıyor. Peki, tapu için damga vergisi ödenir mi? Tapu damga vergisi oranı 2015 nedir?

2015 tapu harçları!

Gayrimenkulünü satmak ya da gayrimenkul satın almak isteyenlerin karşısına bu süreçte bazı masraflar çıkıyor. Masraflar karşılanması halinde devir işlemleri gerçekleşebiliyor. İşte 2015 tapu harçları..

Tapu harcı bedeli 2015!

Bir taşınmaz satın almak istediğinizi ve istediğiniz özellikleri taşıyan bir daire bulduğunuzu düşünelim. Tapudaki işlemlerin tamamlanabilmesi için tapu harcının ödenmesi gerekiyor. İşta tapu harcı bedeli 2015..

Tapu harcı hesapla 2015!

Tapu dairesinde yapılan devir işlemi için her iki tarafın ödemek ile mükellef olduğu bazı masraflar bulunuyor. Bu masrafların başında tapu harcı geliyor. İşte tapu harcı hesaplama 2015 programı..

2015 tapu parası ne kadar Haberi

2015 tapu parası ne kadar

2015 Tapu parası ne kadar?

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı (4) sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Bu nedenle taşınmaz mal alım satım işlemleri için de tapu harcının ödenmesi gerekiyor.


Söz konusu harç, işlemlerin nevi ve mahiyetine göre, değer esası üzerinden nispi veya maktu olarak alınıyor.


Gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. 


“Emlâk vergisi değeri” ifadesi; 1319 sayılı Emlâk Vergisi Kanunu’nun 29’uncu maddesine göre belirlenen vergi değerini ifade eder. Buna göre gayrimenkullerin devir ve iktisaplarında ödenecek olan tapu harcının, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, gayrimenkulü devir alanın devredene ödeyeceği gerçek bedel üzerinden beyan edilmesi gerekir. 


Bu bedel en düşük olarak, devredilen gayrimenkulün emlak vergisi değeri...