06 / 05 / 2024

2015 tarla emlak vergisi

2015 tarla emlak vergisi

Emlak vergisi kanunu gereğince tarlalar için de arazi vergisi ödeniyor. Arazi Vergisinin matrahı arazinin bu kanun hükümlerine göre tespit olunan vergi değeri oluyor. Peki, tarla emlak vergisi oranı 2015 ne kadar?

Emlak Konut 2015'te 6,32 milyar TL'lik satış yaptı!

2015 yılı satışı hedefini 6,75 milyar TL olarak duyuran Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2015 yılında 6,32 milyar TL'lik satış yaptı. 2015'te Emlak Konut tarafından 10 bin 453 adet bağımsız bölümün satışını gerçekleştirildi.

Seyran Şehir Kayaşehir'de zam öncesi son fırsat!

Seyran Şehir Kayaşehir projesinde 31 Aralık 2015 itibariyle Emlak Konut GYO tarafından yüzde 20 zam yapılacak. Seyran Şehir Evleri'nde teslimler Mart 2016'da gerçekleştiriliyor...

Helis Yapı Helis More iletişim!

Toplam 140 milyon TL yatırım bedeliyle yükselen projenin lansmanı 2015 CNR Emlak Fuarı'nda gerçekleşti. Helis Yapı Helis More iletişim bilgileri kapsamında telefon numarası 0 216 306 60 70 olarak belirlendi.

Emlak vergisi tek mesken indirimi 2015!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince, tek mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulanıyor. Peki, emlak vergisi tek mesken indirimi 2015 nedir? Emlak vergisi tek mesken indirimi şartları nelerdir?

Emlak vergisi aylık gecikme faizi 2015!

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Verginin geç ödenmesi halinde faiz uygulanıyor. İşte emlak vergisi aylık gecikme faizi 2015...

Hisseli ev emlak vergisi 2015!

Emlak vergisi, bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler tarafından ödeniyor. Peki, hisseli ev emlak vergisi 2015 nasıl ödenir?

Ev emlak vergisi ödeme zamanı 2015!

Emlak vergisini ödemek ile mükellef kimseler arasında ev sahipleri de bulunuyor. Peki, ev sahipleri ne kadar ve ne zaman emlak vergisi öder? İşte ev emlak vergisi ödeme zamanı 2015...

Emlak alım satım döner sermaye bedeli 2015!

Taşınmaz malların devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapuda yapılan bu emlak alım satım işlemi için tarafların belli oranlarda harç ödemeleri gerekiyor. Peki, emlak alım satım döner sermaye bedeli 2015 ne kadar?

Emlak alım satım vergisi 2015!

Emlak alım satım işlemleri, taşınmazın bulunduğu yerin tapu dairesinde gerçekleşiyor. Gerekli belgeler ile birlikte tapuya müracaat edilmesi halinde mülkiyet devir işlemleri yapılıyor. Peki, emlak alım satım vergisi 2015 ne kadar?

Tarla emlak vergisi sorgulama işlemleri!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mallar için her sene emlak vergisi ödemesi yapılması gerekiyor. Bir tarla almak istediğinizi düşünelim. Borcu olup olmadığı sorgulanır? İşte tarla emlak vergisi sorgulama işlemleri...

Tarla emlak vergisi muafiyeti!

Emlak vergisi kanunu gereğince, Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Tarlalar için de vergi ödemesi yapılıyor. Peki, tarla emlak vergisi muafiyeti var mı?

Tarla emlak vergisi beyannamesi!

Yeni tarla satın alan kimselerin vergi yükümlülüğü için öncelikle belediyeye beyanname vermesi gerekiyor. Peki, tarla emlak vergisi beyannamesi nasıl verilir? İşte tarla emlak vergisi beyannamesi..

Tarla emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi kanununa göre tarla sahipleri de emlak vergisi mükellefi oluyor. Peki, tarla hisseli ise ne olur? Hisseli tarla kim nasıl emlak vergisi mükellefi olur? Tarla emlak vergisi ne kadar?

2015 tarla emlak vergisi Haberi

2015 tarla emlak vergisi

Tarla emlak vergisi oranı 2015!

Emlak vergisi kanunu gereğince tarlalar için de arazi vergisi ödeniyor. Tarla için ödenecek vergi, tarlanın değeri üzerinden emlak vergisi oranının hesaplanması ile bulunuyor.


Arazi Vergisini, arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi her ikisi de yoksa araziye malik gibi tasarruf edenler ödüyor. Bir araziye  paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükelleftirler. 


Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu olurlar. 


Mülkiyeti ihtilaflı bulunan arazi için mutasarrıfı bulunmayan kişiler tarafından ödenen Arazi Vergileri ihtilafın ödeme yapan aleyhine sonuçlanması halinde ihtilafla ilgili bulunanların karar tarihinden itibaren bir yıl içerisinde başvurmaları şartiyle kendilerine ret ve iade olunur. 


Peki, bir tarla için ödenecek emlak vergisi nasıl hesaplanır? Tarla emlak vergisi oranı 2015 ne kadar?


Arazi Vergisinin matrahı arazinin bu kanun hükümlerine göre tespit olunan vergi değeri...