18 / 05 / 2024

2015 Turabdin Kültür Haftası programları nelerdir

2015 Turabdin Kültür Haftası programları nelerdir

GAP Eylem Planı kapsamında inanç turizmine ağırlık verilecek. Yeni projelerle bölgeye 300 bin Süryani gelecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan GAP Eylem Planı’nda turizm ile ilgili yapılan çalışmalar tamamlandı.

Mersin Kaşdişlen Kültür Merkezi açıldı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Anamur Belediyesi işbirliği ile 18 Ekim 2015’te temeli atılan ve yapımı tamamlanan Kaşdişlen Cemevi ve Kültür Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi'nin inşaatı başlıyor!

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi'nde flaş bir gelişme yaşandı, İnşaatın yüklenici firması, 31 Aralık 2015 tarihinde sona eren inşaat ruhsatını yenilemek için Isparta Belediyesi'nin istediği harç bedelini nihayet ödedi.

ATSO Kültür Sanat Merkezi Sign of the City Awards'tan ödül aldı!

3 ay önce kapılarını açan Antalya Kültür Sanat, Sign of the City Awards 2015’de ‘En İyi Sosyo-Kültürel Yapı’ kategorisinde birinci oldu. Gökkuşağının tüm renklerini taşıyan cephesi ile dikkat çeken yapı, 2 bin metrekare alana yayılıyor.

IEG Kültür ve Eğlence Merkezi için geri sayım başladı!

Türkiye’nin çocuklara yönelik çok kapsamlı kültür ve eğlence merkezi IEG Kültür ve Eğlence Merkezi Uniq İstanbul’da 12 Kasım 2015 tarihinde kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Murat Tabanlıoğlu, Europalia Turkey 2015'te küratör oldu!

Avrupa’da, başta Belçika ve komşu ülkelerinde gerçekleştirilecek olan, ülkemizin konuk olduğu “Europalia Turkey 2015” uluslararası kültür ve sanat festivalinin üç ana sergisinden birinin küratörlüğünü Murat Tabanlıoğlu üstlendi.

Caddebostan Kültür Merkezi'ndeki 8 sinema salonu kiraya veriliyor!

Kadıköy Belediye Başkanlığı, Caddebostan Kültür Merkezi içinde bulunan 8 adet Sinema salonunu kiraya veriyor. İhalesi 3 Kasım 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezi 17 Ekim'de açılacak!

Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi 17 Ekim 2015 Cumartesi günü saat 14:00 da açılıyor. Şükrü Karabacak sekiz dönümlük alanda hizmet verecek olan Kültür Merkezi’nin ilçedeki bir büyük eksikliği gidereceğini söyledi.

Datça Rum Kilisesi kültür evine dönüştürülecek!

GEKA 2015 yılı Alternatif Turizm Altyapısı Mali Destek Programı çerçevesinde sunulan Hızırşah Yaşayan Tarih, Kültür, Sergi Evi ve Kültür Rotası projesi ile Datça'daki Rum Kilisesi'nin restorasyonu yapılarak kültür evine dönüştürülecek.

Kültür ve tabiat varlıklarını koruma katkı payı 2015!

Kültür ve tabiat varlıklarını koruma katkı bina, arsa ve araziler için, mükellefiyetin başlangıç yılında tespit edilen vergi değeri üzerinden tahsil ediliyor. Peki, kültür ve tabiat varlıklarını koruma katkı payı 2015 ne kadar?

Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair yönetmelik 2015!

Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair yönetmelik 22 Ağustos 2015 tarihinde 29453 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair yönetmelik tam metni..

Otan Otelcilik Kültür Sanat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Otan Otelcilik Kültür Sanat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi 150 bin TL sermaye ile 4 Ağustos 2015 tarihinde Beyoğlu'nda kuruldu.

Suluova'da iki mahalleye Kültür Merkezi yapılacak!

Kentte sıradanlıga son verecek çalışmalara imza attıklarını kaydeden Suluova Belediye Başkanı Fatih Ücok, "2015 yılı içerisinde eri az iki mahallemizde bilgi ve kültür evimizi yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Taşınmaz kültür varlıklarının onarımına yardım sağlanmasına dair yönetmelik yürürlükten kaldırıldı!

27 Mayıs 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Taşınmaz kültür varlıklarına yardım sağlanmasına dair yönetmelik ile Taşınmaz kültür varlıklarının onarımına yardım sağlanmasına dair yönetmelik yürürlükten kaldırıldı..

2015 Turabdin Kültür Haftası programları nelerdir Haberi

2015 Turabdin Kültür Haftası programları nelerdir

Bölgenin turizminin harekete geçirilmesi hedeflenirken yapılacak Süryani Kilisesi ile 300 bin Süryaninin bölgeye gelmesi hedefleniyor. Gerek istihdam gerekse turizm gelir artışını sağlayacak yenilikçi projeleri hayata geçirmeyi amaçlayan master plan “Turabdin Kültür Haftası”nı da içine alıyor. GAP bölgesinde yer alan “Hah (Anıtlı) Kilisesi”, “Mor Evgin Manastırı” ve “Mor Kiryakus Manastırı”nın restore edilerek ziyarete açılması planlanıyor.



Kültürel ve inanç zenginliği Turabdin olarak adlandırılan bölgede ön plana çıkıyor. Buradaki kilise ve manastırların birçoğu halen günümüzde de kullanılıyor.


İnanç parkı geliyor

İlk tapınak Göbeklitepe, Nuh’un gemisiyle anılan Cudi Dağı, Hz. Nuh Peygamber’in Türbesi’nin bulunduğu Cizre, Hz. İsa’nın oniki havarisinden biri olan Yohanna’nın yaşadığına ve İncil kopyalarını sakladığına inanılan Rumkale, Deyrul Zafaran ve Deyrul Umur Manastırları iç içe geçmiş yaşamların ve inançların örneklerini oluşturuyor.

GAP Bölgesi Turizm Master...