17 / 05 / 2024

Suluova'da iki mahalleye Kültür Merkezi yapılacak!

Suluova'da iki mahalleye Kültür Merkezi yapılacak!

Kentte sıradanlıga son verecek çalışmalara imza attıklarını kaydeden Suluova Belediye Başkanı Fatih Ücok, "2015 yılı içerisinde eri az iki mahallemizde bilgi ve kültür evimizi yapmak istiyoruz" diye konuştu.



Toki  ile sokaklarımız daha güvenli olacak "2015 yılı içerisinde yapmayı düşündüğümüz projelerimizin içinde hayvan barınağı da yer alıyor. Yabani hayvanlar dediğimiz sokak hayvanları vatandaşlarımız için risk taşıyor. Aynı zamanda bu hayvanların balama ve beslenmeye ihtiyacı var. Bununla ilgili bir proje çalışması yaptık ve projemizi tamamladık. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'mızdan proje ile ilgili destek talep ettik ve olumlu dönüş aldık. İnşallah 2015 yılı içerisinde güzel bir hayvan barınağı yapmak istiyoruz." Yasam kalitesi yükseliyor "Bir başka önemli konu Suluova'mız için, tüm Suluovalılan ilgüendiren Şehrin boylu boyunca içerisinden geçen Atatürk bulvarımız var. Bulvarda yenilenme ve dönüştürme çalışması başlattık. Yaklaşık beş ay gibi bir süre içerisinde bitirdik. Sadece orta refüj bordürlerinin yenilenmesi kaldı ve bununla ilgili çalışmalara başladık. Kaldırımları tamamladık ve kaldırımların üzerindeki çirkin görüntüleri kaldırdık. Yine vatandaşlarımızın dinlenmesi için 'Yeşil Kuşak' adını verdiğimiz yeşil alanlar ve oturma grupları yerleştirdik. Bulvarımızla ilgili çalışmalarımızı %95'lik oranla tamamladık." ihtiyaç sahiplerine cevap veriyoruz "Sosyal belediyecilik çalışması olarak şu an Aşevimizden ihtiyaç sahibi yaklaşık 400 kardeşimiz yemek alıyor. Yine Suluova'mızda eğitim öğretim gören elliye yakın üniversite öğrencimize de aşevimizden yemek veriyoruz. Burada kendi imkânlarıyla ev tutmuş eğitim görmeye gelen kardeşlerimizi de desteklemek adına Aşevimizden katkı sağlıyoruz.


Suluova'da bir ilk 

Halkımıza seçimden önce vaat ettiğimiz hizmetlerden biri de kültür merkeziydi" diyen Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, ilçede geleceğe yönelik çalışmalannı şöyle sıraladı: "2015 yılı içerisinde en az iki mahallemizde bilgi ve kültür evimizi yapmak istiyoruz." İlçemizin kültürel etkinlikler de kullanabileceği bir salonu yoktu. Hep okullanmızın spor salonlannda hizmet veriyorduk. Bununla ilgili de proje çalışmalarımızı tamamladık. Kısa sürede ihaleyle ilgili çalışmalanmızı tamamlayacağız. Vatandaşlanmıza seçim çalışmalannda söz verdiğimiz bir çalışmamız vardı. Bilgi ve kültür evleriydi. 2015 yılı içerisinde en az iki mahallemizde bilgi ve kültür evimizi yapmak istiyoruz." Sıradanlıgı değiştiriyoruz "Yine mevcut Belediye hizmet binamız çok eski ve yetersiz bir yapı olması nedeniyle şu anki şartlara cevap veremiyordu. Yenisini yapmaya karar verdik. Projelendirme çalışmalanmızı tamamladık yakın zamanda onun da inşaatına başlayacağız. Yenidoğan Mahallesi, Yeni Mahalle ve Beyazıt Mahallesi'ndeki parklanmızı hizmete açtık. 2015 yılında da en az üç mahallemizin kesişim noktasında olacak büyük bir park için çalışmalara başladık. Bununla birlikte mevcut parklanmız üzerinde de iyileştirme çalışmalanmıza devam edeceğiz." 


Star Ek


Geri Dön