29 / 04 / 2024

2015 turizm son durum

2015 turizm son durum

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Avrupa'daki bütün ekonomik daralmalara rağmen Türkiye'nin bu yıl 42 milyon turist sayısını aşmasını ve 35-36 milyar dolar döviz girdisi sağlanmasını beklediklerini söyledi.

Ömer Çelik: Turizm sektörü özgüvenli hareket etmeli!

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, Rusya'daki krizin Türkiye turizmine etkisi konusunda, "Kimse 'Kriz olacak' diye fiyat düşürmesin" dedi. Çelik, Rusya Federasyonu, İngiltere ve Almanya'nın, Türkiye için önemli turizm pazarlarının ilk sıralarında yer aldığını

Kentsel dönüşüm taşınma hareketliliğinde önemli etken!

Reidin tarafından hazırlanan "İstanbul Taşınma Hareketliliği" 2016 ilk çeyrek raporu açıklandı. Taşınma Hareketliliği raporuna göre, İstanbul'da bu yılın ilk çeyreğinde taşınma hareketliliği 2015'in son çeyreğine göre yüzde 30 artış gösterdi.

Eskişehir’e gelen turist sayısı azaldı!

Eskişehir’in 2015 turizm sezonunun başarılı geçirdiğine dikkat çeken Şaban Billor, 2016 yılının ilk çeyreğinin ise geçmiş yıllara oranla daha az turist sayısıyla tamamlandığını belirtti ve çeşitli önerilerde bulundu.

Türkiye'de inşaat sektörü yüzde 1.7 büyüdü!

Türkiye’de ‘Yapı dünyasının bilgi merkezi’ olma işlevini 48 yıldır sürdüren Yapı-Endüstri Merkezi, ‘Türk Yapı Sektörü Raporu 2015’in son çeyrek verilerini açıkladı. Toplam inşaat harcamaları 175 milyar TL’ye ulaştı.

Rusya’da inşaatta yüzde 4,6 düşüş yaşandı!

Rusya’da Gayri Safi Yurtiçi Hasılanın 2015'in son çeyreğinde yıllık bazda yüzde 3,8 düştüğü bildirildi. Rosstat tarafından yapılan açıklamaya göre, perakende satış alanında 13,6, elektrik, gaz ve su üretiminde 3,4 ve inşaatta 4,6'lık düşüş yaşandı

Kütahya Tavşanlı'yı TOKİ evleri mutlu etti!

Türkiye Emekliler Derneği Tavşanlı Şube Başkanı Ahmet Kalender ve beraberinde ki heyet Mustafa Güler'i makamında ziyaret etti. Ahmet Kalender, "Bizi 2015'in son aylarında mutlu eden konu TOKİ evleri olmuştur" dedi.

TOKİ Emekli Muğla Yatağan kurası!

TOKİ Emekli Muğla Yatağan kurası 25 Ocak 2016 tarihinde gerçekleşecek. Projenin başvuru dönemi 30 Aralık 2015 tarihinde son bulacak.

Ankara One Tower Diplomatique'den çifte kampanya!

Tamamlandığında Başkent Ankara’nın en yüksek konut kulesi olacak 185 metre yüksekliğindeki One Tower Diplomatique, zirvede yaşam isteyenlere özel 2015’in son günlerini çifte kampanyayla tamamlıyor.

Malatya Büyükşehir 2015'in son toplantısını yaptı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclisi, yaptığı II. Birleşimle 2015 yılının son toplantısını gerçekleştirdi. Aralık ayı toplantısının II. Birleşimi, 11 Aralık Cuma günü Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlığında yapıldı.

Çatalca Belediyesi 2015'in son toplantısını yaptı!

Çatalca Belediye Meclisi Aralık ayı Meclis Toplantısı 7 Aralık 2015 Pazartesi günü saat 10:30’da yapıldı. Çatalca Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda iki gündem maddesi görüşüldü.

2015 Aralık'ta satışa çıkacak konut projeleri!

1 Kasım 2015 Erken Genel Seçimleri sonrasında canlanan inşaat sektörü, yıl bitmeden yeni projelerini satışa sunmaya hazırlanıyor. İşte İstanbul'da satışa çıkacak olan 2015'in son projeleri...

2015'in son 2 ayına yeni konutlar damga vuracak!

İnşaat firmaları yeni projeleri görücüye çıkarmak için kolları sıvadı. Yılın son iki ayında hem yeni konut projesi satışa çıkacak hem de stokların erimesi için değişik kampanyalar devreye girecek

2015'in son çeyreği emlak fırsatlarıyla dolu!

Gayrimenkul firmaları hem yeni projelerde hem de son daireler için başlattıkları sonbahar kampanyalarına hız verdi.

Ayakkabı Dünyası, Kıbrıs'taki ilk mağazasını açtı!

TÜRKİYE'DE ayakkabı perakendeciliğinin öncü isimlerinden olan Ayakkabı Dünyası, 2015'in son çeyreğinde mağaza yatırımlarına hız verdi.

2015 turizm son durum Haberi

2015 turizm son durum

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, çevre ülkelerde yaşanan olumsuzluklara, Avrupa'daki bütün ekonomik daralmalara rağmen Türkiye'nin bu yıl 42 milyon turist sayısını aşmasını ve 35-36 milyar dolar döviz girdisi sağlanmasını beklediklerini söyledi. 


Ulusoy yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kış turizmi yapılan önemli dağlarının olduğunu, bunlar arasında da Erciyes Kayak Merkezi'nin ön plana çıktığını belirtti.


Buralarda sadece kış turizmi kısıtlamasına gidilmeden 12 ay boyunca turizm yapılmasını amaçladıklarını vurgulayan Ulusoy, "Kışın kullandığımız kayak merkezlerimizde 12 ay 365 gün turizm yapmalıyız. Özellikle Erciyes biçilmiş kaftan. Bizim için önemli bir merkez. Buraya 4 yıldızlı 5 yıldızlı tesisler yapılıyor. Özellikle dağın yapısını bozmadan kış sporlarına uygun bir şekilde yapılmasını arzu ediyoruz ve yazın da buraların aktif olmasını istiyoruz" diye konuştu. 


Küresel ısınmanın etkisiyle sıcaklıkların artmasının Erciyes'i cazibe...