03 / 05 / 2024

2015 türkiye ekonomisinde gayrimenkul

2015 türkiye ekonomisinde gayrimenkul

Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin, 2015 yılına umutla bakan isimler arasında yer alıyor. Sektörün 2015 yılında ekonominin itici gücü olmaya devam edeceğini söyledi.

Kira ve konut fiyatlarındaki artış yüzde 14.3! Türkiye ekonomisindeki en önemli sorun ne? 

Türkiye ekonomisinde yaşanan hareketlilikler birçok kaleme zam olarak yansıyor. Peki Türkiye ekonomisindeki en önemli sorun ne? İşte Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu'nun konu ile ilgili o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Yabancı sermaye Türkiye’ye yatırım yapmak için fırsat kolluyor!

QNB Genel Müdürü Ömür Tan, Türkiye ekonomisinde normalleşme süreci için 2 yıla ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Yabancı yatırımcı Türkiye’ye girmek için hangi üründe, nerede ve ne zaman girecekleri konusuna bakıyor” dedi.

Ekonomide 2022 nasıl geçti? Türkiye ekonomisi 2022'de yüzde 11.4 büyüdü! 

Türkiye ekonomisinde 2022 yılı nasıl geçti? İşte o sorunun yanıtı ve ekonomide yaşananlar...

OECD, Türkiye ekonomisinde yüzde 5,3 büyüme bekliyor! 

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Türkiye ekonomisinin bu senenin sonunda 5,3, gelecek sene ise yüzde 3 büyüme kaydetmesinin öngörüldüğünü açıkladı. İşte ayrıntılar...

Dünya devi Bloomberg Türkiye ekonomisi analizi yaptı! Yüksek enflasyona rağmen…

Türkiye ekonomisinde büyümeye devam ederken geçen hafta konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İngiliz The Economist'in sonrasında Bloomberg de bir analiz yayımladı. İşte detaylar…

FED’in faiz kararı sonrası Türkiye ekonomisinde neler olacak? İşte Türkiye’yi bekleyen büyük tehlike…

Finans Uzmanı-Ekonomist Murat Özsoy, FED'in faiz kararı sonrası olabilecek senaryoları anlattı ve Türkiye ekonomisini bekleyen büyük tehlikeye dikkat çekti…

Türkiye'den ABD'ye sıcak para çıkarması! Erdoğan 'Kontrol bizde değil' demişti

Son dönemde Türkiye ekonomisinde yaşanan daralma, yüksek enflasyon ve kriz ortamı iş dünyası ve AK Parti'yi yeni arayışlara yönlendirdi.

Rusya Ukrayna savaşının faturası Türkiye'ye mi kesilecek?

Dünya Gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, Rusya Ukrayna gerilimi git gide artarkeb savaşın faturasının Türkiye'ye nasıl yansıyacağını anlattı. Aktaş, "Savaşın ekonomiye faturası marttan itibaren çıkacak" başlıklı yazısında "Rusya-Ukrayna savaşının Türkiye ekonomisinde yaratacağı sıkıntıların öyle birkaç

Türkiye ekonomisinde rekor büyüme!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ikinci çeyreğe ilişkin büyüme rakamları açıklandı. TÜİK'in açıklamış olduğu verilere göre Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 21,7 oranında rekor bir büyüme kaydetti.

Reuters: Dolar/TL kurunun 8'e yaklaşması Türkiye ekonomisinde üç alanda baskıyı artırıyor!

Reuters haber ajansı, Dolar/TL kurunun son zamanlarda hızlı yükselmesinin Türk ekonomisinde üç alanda baskıyı artırdığını yazdı. Ajans baskı alanlarını özel sektörün döviz borcu, enflasyon ve Türkiye'nin düşük petrol fiyatlarından yararlanamaması olarak sıraladı.

İnşaatın Türkiye ekonomisinin büyümesine katkısı devam edecek!

Türkiye ekonomisinde bu yılın ikinci çeyreğindeki yüzde 5,1'lik büyümeye yaptığı katkıyla dikkati çeken inşaat sektöründe, büyümenin devam etmesi bekleniyor.

Türkiye ekonomisinde 5 yıldızlı büyüme!

Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5,1 büyüdü. Beş yıldızlı büyümeye en büyük katkıyı yüzde 6,3 ile sanayi, yüzde 6,8 ile inşaat sektörü verdi.

Fitch Ratings, Türkiye için ılımlı ekonomik iyileşme bekliyor!

Fitch Ratings, "Küresel Ekonomik Görünüm" raporunda, Türkiye ekonomisinde 2017 yılında “ılımlı ekonomik iyileşmenin” beklendiği belirtti.

2015 türkiye ekonomisinde gayrimenkul Haberi

2015 türkiye ekonomisinde gayrimenkul

Sektörün 2014'ü beklentilerin üzerinde tamamladığını açıklayan Yetgin, 2015'te ekonominin itici gücü olmaya devam edeceğini söyledi.


Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Yetgin, inşaat ve gayrimenkul sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Sektörün 2014'te beklentilerin üzerine geçerek gayet başarılı bir dönem geçirdiğine dikkat çeken Feyzullah Yetgin, "2014'te 3. Boğaz Köprüsü, Marmaray, Avrasya Tüneli, istanbul Finans Merkezi, Galataport, Haliç Yat Limanı gibi mega projeler de İstanbul'da gayrimenkul sektörünün büyümesinde önemli rol oynadı" dedi.


İstanbul'da geliştirdikleri proje portföylerinin 4 milyar dolar seviyesine ulaştığını da anlatan Yetgin, "Bu yıl Çalık Gayrimenkul'ün TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO ile birlikte gelir ortaklığı modeliyle gerçekleştirdiği Üsküdar'daki Şehrizar Konakları projesini tamamladık. Ayrıca ülkemizin ilk kentsel yenileme projesi olan Tarlabaşı360 projemizin ofis ve rezidanslarının lansmanını yaparak satışlara başladık" açıklamasını yaptı. Çalık...