02 / 05 / 2024

2015 yaz uygulaması kuralları

2015 yaz uygulaması kuralları

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince apartman ve konut sitelerinde nasıl yönetim oluşturulabiliyorsa, yazlık sitelerde de yönetim oluşturulabiliyor. Peki, bir yazlık da uyulması gereken kurallar neler olmalıdır? Yazlık site kuralları nelerdir?

Bakan Bayraktar'dan açıkladı! Yaz saati uygulaması sürecek mi? 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yaz saati uygulamasının sene boyunca devam etmesinin daha faydalı olacağını kaydederek, kış saatine geçilmeyeceğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Alternatif Bank’tan İK alanında dev adım! Banka çalışanları 4 hafta ofis dışından çalışabilecek!

Alternatif Bank Türk bankacılık sektöründe bir ilke imza atarak ‘Alternatif Yaz’ uygulamasını başlattı. Genel müdürlük çalışanları, yaz aylarında 4 boyunca ofis dışından çalışabilecek.

Meteoroloji belediyeleri uyardı! 2015 yılından güçlüsü geliyor! Yaz kışa dönecek!

Meteoroloji belediyeleri hazır olun diye uyardı. Meteoroloji uzmanları 2015 yılından sonraki en güçlü yağışların geleceğini söyledi. İşte detaylar!

Yaz lastiği uygulaması başladı! İşte 5 Nisan 2022 A101 yaz lastiği fiyat listesi!

Kış lastiği uygulaması, 1 Nisan itibariyle son buldu. Yasağın kalmasıyla A101 yaz lastiği modellerini alıcıların beğenisine sundu. Peki A101'de yaz lastiği fiyatları kaç TL oldu? İşte A101 yaz lastiği 5 Nisan 2022  fiyat listesi!

Şemsi Paşa Cami'nde çelik konsol sistemi uygulaması başladı!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, boğazın en özel yapılarından Şemsi Paşa Cami’ni ve Üsküdar sahilini tahrip eden 2015 tarihli proje yerine, sökülüp takılabilen çelik konsol sistemi uygulamasını başlattı. 

Konut alana vatandaşlık uygulamasıyla satışlarda patlama olacak!

Dünya Gazetesi'nden Tevfik Güngör bugünkü yazısında "konut alana vatandaşlık" uygulamasını değerlendirdi. İşte o yazı...

Ortak alanlarda aidat uygulaması!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " ortak alanlarda aidat uygulaması " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

İzmir emlak piyasası, 2016 yazına umutlu giriyor!

2015 yazında yaşanan seçim süreci ve siyasi belirsizlikten olumsuz etkilenen İzmir emlak piyasası bu yıldan umutlu...

Başbakan Yıldırım İzmir’de konut sektörünü hareketlendirecek!

2015 yazında yaşanan seçim süreci ve siyasi belirsizlikten olumsuz etkilenen İzmir emlak piyasası, 2016 yazına umutlu giriyor.

2015'te gayrimenkul satışında 54.4 milyon vergi farkı tespit edildi!

Sözcü Gazetesi'nin yazarlarından Nedim Türkmen, gayrimenkul alım satımlarına ilişkin vergi incelemelerini kaleme aldı. Türkmen yazısında 2015 yılı içerisinde 54 milyon 410 bin 733 TL 34 kuruş vergi farkı tespit edildiğini belirtti.

Rönesans Holding 2015 faaliyet raporunu yayınladı!

Rönesans Holding tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Rönesans Holding 2015 faaliyet raporunu yayınladı.

Tekfen Holding 2015 kar dağıtım tablosunu yayınladı!

Tekfen Holding A.Ş tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Tekfen Holding 2015 kar dağıtım tablosunu yayınladı.

İnanlar İnşaat 2015 faaliyet raporu yayınlandı!

İnanlar İnşaat A.Ş tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platoformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre İnanlar İnşaat 2015 faaliyet raporu yayınlandı.

2015 yaz uygulaması kuralları Haberi

2015 yaz uygulaması kuralları

Yazlık site kuralları!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince apartman ve konut sitelerinde nasıl yönetim oluşturulabiliyorsa, yazlık sitelerde de yönetim oluşturulabiliyor. Yazlık site yönetiminin, site içerisinde refahı sağlayacak kurallar alması ve bunu uygulaması gerekiyor.


Yönetim, site sakinleri tarafından seçiliyor. Site maliklerinden yönetici seçilebileceği gibi, dışarıdan bu hizmeti veren danışmanlık firmaları ile de anlaşma sağlanabiliyor. Peki, bir yazlık da uyulması gereken kurallar neler olmalıdır? Yazlık site kuralları nelerdir?


Gör-Dem yönetim hizmetleri danışmanlık firması tarafından hazırlanan yazlık site yönetimi kuralları örneği şu şekilde;


Yazlık site kuralları 2015..

Amaç:

Site sakinlerinin, güvenlik ve huzurunun sürekliliğini sağlamak amacıyla uyulması gereken temel kuralların tanımlanmasıdır. 

Kapsam ve Geçerlilik:

Bu yönetmelik,site dahilindeki, kiralanmış veya lisanslanmış kullanılan tüm ortak alanlar, taşınabilir ve taşınamaz tüm demirbaşlar da bu yönetmelik kapsamındadır. Bu yönetmelik, Site Sakini olmayan ve sitede geçici...