12 / 05 / 2024

2015 Yazlık yerlerde inşaat yasağı

2015 Yazlık yerlerde inşaat yasağı

İnşaat yasağı, turizm hareketlerinin yoğun olarak yaşandığı dönemlerde turistik yörelerde uygulanıyor. Peki, 2015 yılı için yazlık yerlerde inşaat yasağı ne zaman başlar? Yazlık yerlerde inşaat yasağı başladı mı?

Gölcük Yazlık Mahalle Konağı'nda sona gelindi!

Gölcük Belediyesinin önem verdiği projelerinden olan ve yapımı tamamlandığında çok amaçlı kullanılacak olan Yazlık Mahalle Konağı projesi inşaatında sona yaklaşılıyor. Konak'ta kurslar, faaliyetler, atölyeler bulunuyor.

2015 Aralık ayında kaç konut satıldı?

Türkiye genelinde 2015 yılında 1 289 320 konut satış sonucu el değiştirdi. Peki, bunlardan kaç tanesi Aralık ayında gerçekleşti? 2015 Aralık ayında kaç konut satıldı?

Emlak Konut 2015 Aralık ayı yabancı satış raporunu yayınladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformunda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut 2015 Aralık ayı yabancı satış raporunu yayınladı.

Gölcük Yazlık Mahalle Konağı inşaatında sona gelindi!

Gölcük Belediyesinin önem verdiği projelerinden olan ve yapımı tamamlandığında çok amaçlı kullanılacak olan Yazlık Mahalle Konağı projesi inşaatında sona yaklaşılıyor.

Mariah Carey, Malibu'dan günlük 10 bin dolara yazlık kiraladı!

James Packer'la sık sık gündeme gelen Mariah Carey, Malibu'dan yazlık bir malikane kiraladı. Şarkıcının günlük kira bedeli olarak 10 bin dolar ödediği söyleniyor.

Yazlık eve emlak vergisi ödenir mi?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergide meskenler için bazı muafiyetlikler bulunuyor. Peki, yazlık eve muafiyet uygulanır mı? Yazlık eve emlak vergisi ödenir mi?

2015 TOKİ Kırşehir Merkez Kayabaşı 2. Etap taksitleri!

Satış işlemleri Türkiye Halk Bankası A.Ş aracılığıyla kabul edilen TOKİ Kırşehir Merkez Kayabaşı 2. Etap'ta daire fiyatları 76 bin 299 TL'den başlıyor. İşte 2015 TOKİ Kırşehir Merkez Kayabaşı 2. Etap taksitleri...

Brad Pitt ve Angelina Jolie çifti İzmir'den yazlık ev aldı!

Ünlü oyuncu Brad Pitt ve Angelina Jolie çiftinin İzmir’in Urla ilçesinden yazlık ev aldığı öne sürüldü. Dünyaca tanınan ünlü isimlerin emlak danışmanlığını yürüten bir İtalyan emlak şirketinin Türkiye temsilcisi Oya Paktaş açıkladı.

Brad Pitt ve Angelina Jolie İzmir Urla'dan yazlık aldı!

Ünlü oyuncu Brad Pitt ve Angelina Jolie çiftinin İzmir'in Urla ilçesinden yazlık ev aldığı öne sürüldü. İtalyan emlak şirketinin Türkiye temsilcisi Oya Paktaş, çiftin villa için 2.6 milyon dolar ödediğini kaydetti.

Murat Tabanlıoğlu, Europalia Turkey 2015'te küratör oldu!

Avrupa’da, başta Belçika ve komşu ülkelerinde gerçekleştirilecek olan, ülkemizin konuk olduğu “Europalia Turkey 2015” uluslararası kültür ve sanat festivalinin üç ana sergisinden birinin küratörlüğünü Murat Tabanlıoğlu üstlendi.

Ege Bölgesi'nde yazlık ev satışları artış gösterdi!

Konut satışlarına da yansıyan artış ile Türkiye genelinde Temmuz ayında % bin 589 konut satıldı. Özellikle Ege Bölgesi'nde yazlık ev satışlarındaki artış sektöre hareketlilik getirdi.

1945 yılında Çırağan Sarayı yazlık otel yapılacak!

1945 yılında İstanbul Belediyesi, mülkiyeti Maliye Bakanlığı'nda olan harap haldeki Çırağan Sarayı'nı devralmak için harekete geçmiş. Belediye, sarayı yazı Boğaziçi'nde geçirmek isteyen turistler için yazlık otel haline getirecekmiş.

Nehir Erdoğan İzmir Mordoğan'dan yazlık alacak!

Eşi Ahmet Sesigürgil’le evlendikten sonra Paris’e yerleşen Nehir Erdoğan, tatil için geldiği İzmir’in keyfini çıkartmaya devam ediyor. İkilinin, çok beğendikleri Mordoğan'dan yazlık alacakları konuşuldu.

2015 Yazlık yerlerde inşaat yasağı Haberi

2015 Yazlık yerlerde inşaat yasağı

Yazlık yerlerde inşaat yasağı başladı mı?

İnşaat yasağı, turizm hareketlerinin yoğun olarak yaşandığı dönemlerde turistik yörelerde uygulanıyor. Bu yasak ile yerleşim alanları ile turistik yörelerde sürdürülen inşaat faaliyetlerinin neden olduğu ses, görüntü ve çevre kirliliği engelleniyor.


Yakın çevresinde konaklama yapılan inşaatlarda ve gerekli görülen diğer mahallerde gürültü, çirkin görünüm çevreyi kirletme gibi olumsuz etkisi olan ağır nakliyat, hafriyat ve harçlı inşaat faaliyetleri için Valilik yetkileri dâhilinde "inşaat yasağı" kararı alınıyor.


Peki, 2015 yılı için yazlık yerlerde inşaat yasağı ne zaman başlar? Yazlık yerlerde inşaat yasağı başladı mı?


Yazlık yerlerde inşaat yasağı 15 Mayıs itibarıyla başladı. Bu yasak yaz sezonu boyunca devam edecek; 15 Ekim tarihinde sona erecek.


Bu tarihler dışında sürdürülen inşaatların yasal çalışma saatleri 4 Haziran 2010 tarihinde 27601 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan...