19 / 05 / 2024

2015te gayrimenkulle alakalı ne yapıldı

2015te gayrimenkulle alakalı ne yapıldı

2015’te olanlar ve 2016’da olacaklar... Devletin kıt kaynakları büyük inşaat projelerine, halkın birikimleri konuta gidince, yatırıma, üretime gidecek para kalmıyor. İnşaat ve konut yatırımlarıyla büyüme gerçekleşemiyor.

Milletvekili Cem Avşar: Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık!

Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar sosyal konut projelerine ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açıklamalarda bulundu. Kentsel Dönüşüm yasasına dikkat çeken Avşar, "Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık" dedi.

Milyonlarca işçiyi yakından ilgilendiriyor! Yıllık izinle ile alakalı flaş karar verildi

 Senelik izinler ile alakalı son dakika karar verildi. Yargıtay, işçinin kullanmadığı senelik iznine ait parasından indirim yapılmasının mümkün olmadığına hükmetti. İşte haberin ayrıntıları.

Cumhurbaşkanı: Yıkılan binalarla alakalı Arnavutluk'un yanında olmalıyız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk'taki depreme ilişkin, "Yıkılan binalarla alakalı Arnavutluk'un yanında yer almamız gerektiğine inanıyorum ki bu özellikle İslam Kalkınma Teşkilatımızın da görevi olsa gerek" dedi...

Konut sektöründe son durum ne? 

Ülke ekonomisinde en çok yatırımı alan ve en önemli istihdamı yaratan sektör inşaat oldu. Şuan ekonomiye dair bir çok şey doğrudan inşaat sektörüyle alakalı. İnşaat sektörünün temsilcileri önümüzdeki dönemde bir hareketlenme olacağını söylüyor.

Murat Kurum’dan Salda Gölü açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü ve çevresinin özel çevre koruma bölgesi ilan edildiğini dile getirerek "Bununla alakalı Millet Bahçesi projemizi de o alanda gerçekleştireceğiz" dedi.

Murat Kurum: Gönüllü dönüşüm sürecini birlikte yürüteceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Kentsel dönüşümle alakalı 3 temel kriterimiz var. Bunlardan birisi yerinde, vatandaşın rızasıyla dönüşüm. Gönüllü dönüşüm sürecini sizlerle birlikte yürüteceğiz. Mahalle kültürünü yaşayacağınız bir dönüşümü istiyoruz" dedi...

İmar barışına 10 milyon 350 bin kişi başvurdu!

İmar başvurusuyla alakalı sürecin 15 Haziran'da sona erdiğini hatırlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''İmar barışı için yaklaşık 10 milyon 350 bin vatandaşımız bu kanuni düzenlemeden faydalanmak için başvurdu'' dedi.

 Murat Kurum'dan Başakşehir Şahintepe'ye imar müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  Başakşehir Şahintepe Mahallesi'nde yaptığı konuşmada, bakanlık olarak, Şahintepe'dekilerin  çok temel, hızlıca çözüm bekledikleri imar ve imardan kaynaklı durumlarla alakalı sorunlarına dair bir süredir çalıştıklarını belirtti.

TOKİ Kızılcahamam Karşıyaka 1. Etap ihalesi çok yakında!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, kentsel dönüşümle alakalı da TOKİ'ye talimat verdiğini ve Karşıyaka Mahallesi'ndeki 1. etap çalışmasının ihalesini çok kısa süre içerisinde yapacaklarını söyledi...

Asya, gayrimenkulle büyüyecek!

Knight Frank’in 2019 Servet Raporu’na göre gelecek 5 yıl içinde kişi başı geliri net 30 milyon ABD dolarından fazla olan nüfusun oransal büyümesi açısından en büyük artış oranına sahip 10 ülkeden 8’i Asya’da yer alacak.

Murat Kurum: Sosyal konutta sözümüzü tutacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Kentsel dönüşümde acil öncelikli alanların dönüşümünü yapacağız. Sosyal konutla alakalı vatandaşımıza söz verdiğimiz projeleri bir bir hayata geçireceğiz." dedi.

İstanbul'un 39 ilçesinin her noktasında kentsel dönüşüm olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Kentsel dönüşümde bilhassa İstanbul'da 39 ilçemizde, her noktada olacağız. Konya'da olacağız, tüm şehirlerimizde kentsel dönüşümle alakalı, vatandaşımızın ihtiyacı olan, en acil alandan başlamak suretiyle, bu kentsel dönüşüme gireceğiz" dedi...

Kentsel dönüşümde yaşanan zorlukları çözecek düzenleme geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "6306 sayılı yasayla alakalı kentsel dönüşümde yaşanan zorlukları, sorunları çözmek adına hem hak sahiplerinin hem de yüklenicilerimizin yaşadığı sorunları çözecek bir düzenlemeyi hazırlıyoruz" dedi...

2015te gayrimenkulle alakalı ne yapıldı Haberi

2015te gayrimenkulle alakalı ne yapıldı

Fiyatlar arttığı için devlet zam yapıyor. Devlet zam yapınca fiyatlar artıyor.


-Ekonomi 2 para birimi ile çalışıyor: TL ve dolar. Devlet dolar kullanımını teşvik ediyor. O zaman Merkez Bankası’nın TL  ile ilgili kararlar alarak ekonomiyi dengeleme şansı kalmıyor. Dolar fiyatı arttıkça, enflasyon kontrolden çıkıyor.


-Devletin kıt kaynakları büyük inşaat projelerine, halkın birikimleri konuta gidince, yatırıma, üretime gidecek para kalmıyor. İnşaat ve konut yatırımlarıyla büyüme gerçekleşemiyor.


-İhracattaki duraklama ekonominin en önemli sorunu. Üretim yapısını değiştirmeden, yeni pazarlara güvenerek ihracatı artırma şansımız çok zayıf.


Önemli gelişmeler...

İnsanlar, olanlara bakarak olacaklar hakkında bekleyişe girerler. Olacaklar hakkındaki bekleyiş ise ekonomiyi yönlendirir.


Yatırımcı, üretici, tüketici bekleyişlerine göre, yatırım yapar, üretir, para harcar.


2016 yılına girerken ve yılın ilk günlerinde, insanların yılın tamamına ait bekleyişlerini etkileyen önemli gelişmeler oldu. Önemli veriler açıklandı.


I)...