26 / 07 / 2024

2015te hizmete girecek ulaşım projeleri

2015te hizmete girecek ulaşım projeleri

2002 yılından bu yana yapılanlar göstermektedir ki bugün Türkiye 12 yıl öncesine göre yepyeni bir Türkiye’dir. Yeni Türkiye’nin inşasında adımlarımız hız kesmeden devam edecektir.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi 10 Eylül'de hizmete açılıyor!

İstanbul Çamlıca tepesindeki antenleri tek bir yapıda toplayan ve yayın faaliyetleri RTÜK tarafından yürütülen Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi, 10 Eylül'de hizmete girecek.

İstanbul Havalimanı 3. pisti 18 Haziran'da hizmete girecek!

İstanbul Havalimanı 3’üncü pist çalışmalarının sürdüğünü söyleyen İGA Havalimanı İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu yaptığı açıklamada  "Operasyonel olarak önemli avantajlar sağlayacak bu yeni pistimizi 18 Haziran'da hizmete almayı planlıyoruz. 

MİT'in yeni binası KALE bugün hizmete açılıyor!

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı'nın Ankara'nın Etimesgut ilçesindeki Bağlıca semtinde hayata geçirilen yeni binası "KALE" bugün hizmete girecek.

Diyarbakır 4. Oto Sanayi Sitesi 2020’de hizmete girecek!

İnşaatı süren 814 dükkân ve sosyal donatıların bulunacağı 4. Oto Sanayi Sitesi’nde incelemeler yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu 4. Sanayi Sitesi’nin 2020'nin ilk yarısında hizmete gireceğini söyledi.

Sivas Geminbeli Tüneli 2021'de hizmete girecek!

Karadeniz Bölgesi'ni Sivas üzerinden Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak olan 2010 rakımlı Geminbeli Geçidi'ndeki tünel 2021'de hizmete girecek.

Silivri Beyciler Mahalle Evi, Ekim'de hizmete girecek!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Beyciler Mahallesi’nde bir dizi incelemeler yaptı. Başkan Yılmaz, Silivri Belediyesi Beyciler Mahalle Evi’nin Ekim ayı içerisinde hizmete gireceğini müjdeledi.

Kuzey Marmara Otoyolu 2020'de hizmete girecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Kuzey Marmara Otoyolu'nun kesintisiz olarak hizmete 2020 yılında açılacağını söyledi.

Yozgat Havalimanı 2022 yılında hizmete girecek!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Yozgat mitinginde önemli açıklamalar yaptı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan Yozgat Havalimanı'nın 2022 yılında hizmete gireceğini söyledi. 

Ordu Stadı yeni sezonda hizmete girecek!

Temmuz 2017’de atılan Yeni Ordu Stadı'nda çalışmalar devam ediyor. Yetkililer, stadın 2019-2020 sezonunda hizmete gireceğini açıkladı.

Konya Şehir Hastanesi 2020'de hizmete girecek!

Sağlık hizmetleri sunmak için çalıştıklarını söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya Şehir Hastanesi'nin 2020 yılında hizmete gireceğini açıkladı.

Zigana Tüneli 2021 yılında hizmete girecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Zigana Tüneli’nde çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade ederek, hedeflerinin 2020 yılında ışığı görmek ve 2021 yılında da tüneli hizmete açmak olduğunu dile getirdi. 

Çorum'da 2 yeni kültür merkezi hizmete girecek!

Çorum Belediyesi tarafından kültür ve sanat merkezlerinin sayısı artıyor. Bölgede inşa edilen iki kültür merkezi önümüzdeki günlerde hizmete açılacak. 

Kocaeli Kuruçeşme Tren İstasyonu yeniden hizmete girecek mi?

Kocaeli Kuruçeşme Banliyö Tren İstasyonu'nun yeniden hizmete girmesi talebi meclis gündemine taşındı..

2015te hizmete girecek ulaşım projeleri Haberi

2015te hizmete girecek ulaşım projeleri

Bakanlığımız bünyesinde 2014 yılında yaklaşık 19 milyar liralık yatırım yaptık. Son 12 yılda ulaştırma, denizcilik ve haberleşme alanında gerçekleştirdiğimiz yatırımların toplamı 189,6 milyar liraya ulaştı.


Otoyollar dahil 6 bin 101 km olarak devralınan çok şeritli karayolları ağına 17 bin 591 km uzunluğunda bölünmüş yol ilave edilerek bu uzunluk 23 bin 692 km’ye çıkartıldı. Coğrafi zorluklar bahane edilmeden gerçekleştirilen çalışmalarla 50 km olarak alman tünellerin uzunluğu bugün dört kat arttı. 2014 yılında 19 kilometrelik tünel açtık. 2015 yılında tam 128 kilometrelik tüneli vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.


Demiryollarında gerçek anlamda bir devrim yapıldı. Ankara’dan Eskişehir’e oradan da İstanbul’a uzanan yüksek hızlı demityolu hatları hizmete açıldı. Son olarak da 17 Aralık 2014’te Konya-İstanbul yüksek hızlı trenini hizmete açtık. Bursa’ya, Sivas’a ve İzmir’e yüksek hızlı treni...