29 / 04 / 2024

MİT'in yeni binası KALE bugün hizmete açılıyor!

MİT'in yeni binası KALE bugün hizmete açılıyor!

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı'nın Ankara'nın Etimesgut ilçesindeki Bağlıca semtinde hayata geçirilen yeni binası "KALE" bugün hizmete girecek.



Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı'nın Etimesgut ilçesindeki Bağlıca semtinde yükselen yeni binası "KALE" hizmete açılıyor. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, 5 bin dönümlük bir alan üzerinde hayata geçirilen ve etrafında başka herhangi bir yapı yer almayan, yaklaşık 3 metre boyunda beton duvarlar ve dikenli tellerle çevrili, dinlemelere, yetkisiz girişlere ve sızmalara karşı özel olarak tasarlanmış yeni karargah binasının açılışı bugün yapılacak. 

MİT'in yeni binası KALE'nin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapması bekleniyor.


MİT in yeni binası KALE bugün hizmete açılıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz senenin Temmuz ayında Etimesgut'ta inşaatı tamamlanan yeni hizmet binasını ziyaret ederek incelemeler yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1,5 saati aşan ziyaretinde, son teknoloji kullanılarak hayata geçirilen binanın teknik donanımı ile ilgili bilgiler almıştı.

İlk bina Hacı Bayram'da


TBMM’de 1965 yılında kabul edilen 644 sayılı Kanun’la, devletin milli güvenlik politikasının hazırlanmasına ilişkin her konuda istihbaratın tek elde toplanabilmesi için oluşturulan Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) ilk binası Hacı Bayram Camisii bölgesinde yer alıyordu. Seneler içinde farklı sebeplerle pek çok kez yer değiştiren MİT, Gençlik Parkı’nın karşısında yer alan Vakıflar Binası’na, ardından 1970’li yıllarda ise Yenimahalle’deki adresine taşınmıştı.


Geri Dön