28 / 04 / 2024

Filyos Limanı yarın hizmete açılıyor!

Filyos Limanı yarın hizmete açılıyor!

Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervinin karadaki merkezi olarak inşa edilen Filyos Limanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yarın hizmete açılıyor.



Karadeniz'de bulunan doğalgazın karaya çıkarılması için inşa edilen Filyos Limanı yarın açılıyor. Hürriyet'ten Erdinç Çelikkan'ın haberine göre; Liman Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete açılacak. Açılış ile milli sondaj gemisi Kanuni denizlere uğurlanacak. Bulunan doğalgaz için Filyos Endüstri Bölgesi’nin bir bölümüne rafineri yapılacak.  3 bin metre rıhtım boyu, 2 bin 450 metre mendirek ve 25 milyon ton kapasiteye sahip Filyos Limanı  Karadeniz’de olan doğalgazın karaya çıkarılması için önemli bir konumda olacak.

 Filyos Limanı yarın hizmete açılıyor!

En büyük üçüncü liman

Filyos Limanı ile doğalgaz arama ve tarama çalışmaları merkezi hale gelecek. Dünyaya açılacak olan Filyos Limanı en büyük üçüncü liman özelliğine sahip. Lojistik üs konumunda bulunan Filyos Limanı Kanuni ve Fatih Sondaj Gemileri ile beraber sismik arama ve tarama gemilerine ev sahipliği yapacak. 

Proje ile, İstanbul ve Çanakkale'nin trafik yükünün azaltılması, taşımacılıkta yeni koridorların oluşturulması, uluslararası taşımacılık ve ticaretin artırılması hedefleniyor.

Filyos Limanı yarın hizmete açılıyor!

Bölgesel bir aktarma merkezi olacak Filyos Limanı artan dış ticareti karşılamak için hayata geçirilen üç büyük yatırımdan biri.

Filyos Liman ile Karadeniz’de keşfedilen doğalgaz rezervinin karaya çıkarılması için rafineri yapılacak. Bu rafineri ile Karadeniz'de bulunan doğalgaz diğer bölgelere dağıtılacak. 

Filyos Limanı'nın maliyeti 4 kat arttı!


Geri Dön