02 / 05 / 2024

Arenamega yarın hizmete açılıyor!

Arenamega yarın hizmete açılıyor!

Uluslararası kültür sanat faaliyetlerine ev sahipliği yapacak olan Avrupa'nın en büyük gösteri merkezi 'Arenamega' yarın Erdoğan'la perdelerini açıyor. İstanbul Küçükçekmece'de hayata geçirilen Arenamega 3 Ağustos'ta açılıyor...



Küçükçekmece Belediyesi tarafından Halkalı'da inşa edilen dev gösteri merkezi Arenamega'nın resmi açılışı Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla yarın 17:00'de yapılacak. Mimari görünümü, kapasitesi ve teknik alt yapısıyla, uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek formda inşa edilen Arenamega, Efes Celsus Kütüphanesi'nin modern bir yorumu olarak dikkat çekiyor. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, “30 dönümlük arazi üzerinde kurulu olan Arenamega, sadece Küçükçekmece'ye değil bütün İstanbul'a, hatta bütün ülkemize hizmet verebilecek şekilde dizayn edildi” dedi.  Başkan Yeniay, Arenamega Projesi'nin muhteşem sahnesi, özel mimarili konsepti, ışıklandırma ve ses sistemi ile uluslararası prodüksiyonlara ve Türkiye genelinde yapılan önemli etkinlik ve konserlere ev sahipliği yapacağını vurguladı. Yeniay, “Bu tesis İstanbul'a renk katacak. Kapalı spor salonuyla, salon sporlarını desteklemek; çok maksatlı eğitim salonuyla eğitim ve seminerlere ev sahipliği yapmak için planlanmış önemli bir yatırımdır. Mimari tarzıyla dünya tarihinin önemli miraslarından biri olan Efes Celsus Kütüphanesi'nin modern bir yorumudur” diye konuştu. Ulusal ve uluslararası platformdaki  kapsamlı organizasyonlar için dizayn edilen Arenamega'nın açık ve kapalı tribündeki  toplam izleyici kapasitesinin 35 bin olduğunu söyleyen Yeniay, “Arenamega, 300 metre yüksekliğindeki Eyfel Kulesi'nde kullanılan demirin iki katı kadar daha fazla demir kullanılarak, uzay çatı sistemiyle oluşturuldu. Arenamega, 704 metrekarelik dev sahnesi ile Avrupa'nın en büyük sahnesi unvanına sahiptir” dedi.


ULAŞIM ÇOK KOLAY

600 araç kapasiteli, 3 katlı kapalı otoparkı bulunan Arenamega, ulaşımın kolay olması için Halkalı Merkez Mahallesi Aytaç Mevkii'nde, Fatih Caddesi ve Gümrük Yolu arasına inşa edildi.


Özel ses ve ışık sistemi kullanıldı

Arenamega Projesi'nde özel bir ses sistemi kullanıldı. Tavanları, yankı oluşumunu düşüren özel panelli tavan şeklinde imal edildi. Bütün yüzeylerde ses yutucu malzemeler ve tavandan asılan akustik sitemler kullanıldı. Böylelikle seyirciye ses daha sağlıklı ve yankısız olarak iletilebiliyor.  Oturma düzeni parabolik eğimle oluşturulduğundan, sahnenin görünebilirliği en yüksek seviyede. Açık ve kapalı tribündeki toplam 35 bin kişilik izleyici kapasitesi ile devasa bir merkez olan Arenamega'da yalnızca ulusal değil, uluslararası alanda da gösteriler gerçekleştirilecek.


 M.Sırrı Önür/Türkiye Gazetesi


Geri Dön