29 / 04 / 2024

MİT'in yeni binası 'KALE' yarın hizmete açılıyor!

MİT'in yeni binası 'KALE' yarın hizmete açılıyor!

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığının (MİT) Etimesgut ilçesindeki Bağlıca semtinde inşa edilen yeni binası 'KALE' yarın hizmete giriyor.



MİT'in yeni binası "KALE" ismiyle yarın açılıyor. Anadolu Ajası'ndan alınan bilgiye göre, 5 bin dönümlük bir alan üzerine inşa edilen ve etrafında başka bir yapı bulunmayan, yaklaşık 3 metre boyunda beton duvarlar ve dikenli tellerle çevrili, dinlemelere, yetkisiz girişlere ve sızmalara karşı özel olarak tasarlanmış yeni karargah binasının açılışı yarın gerçekleştirilecek. 

'KALE'nin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Temmuz ayında Etimesgut'ta yapımı tamamlanan yeni hizmet binasını ziyaret ederek incelemeler yapmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1,5 saatten fazla süren ziyaretinde, son teknoloji kullanılarak inşa edilen binanın teknik donanımı ile ilgili bilgi almıştı.

İlk bina Hacı Bayram'da

TBMM'de 1965'te kabul edilen 644 sayılı Kanun'la, devletin milli güvenlik politikasının hazırlanmasına ilişkin her konuda istihbaratın tek elde toplanabilmesi için oluşturulan Milli İstihbarat Teşkilatının ilk binası Hacı Bayram Camisi bölgesinde bulunuyordu. Yıllar içinde farklı sebeplerle pek çok kez yer değiştiren MİT, önce Gençlik Parkı'nın karşısındaki Vakıflar Binası'na, ardından 1970'li yıllarda Yenimahalle'deki binaya taşınmıştı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan MİT’in yeni binasını inceledi!

MİT’in tarihi yerleşkesi Adalet Bakanlığı’na tahsis edilecek!

MİT’in yeni binasında kaba inşaat tamamlanıyor!


 


Geri Dön