01 / 05 / 2024

2015te iş kazalarında kaç işçi öldü

2015te iş kazalarında kaç işçi öldü

İş Sağlığı ve Güvenliği Meclisi’nin Eylül ayında açıkladığı rapora göre ilk 8 ayda bin 138 işçi hayatını kaybetti. En çok iş kazası tarım ve orman, inşaat ve taşımacılık sektöründe yaşanıyor.

TİMOSEN Başkanı Sert, 'Deprem enkazı işçileri öldürüyor, yönetmelikler uygulanmıyor'!

Deprem bölgesinde enkaz kaldırma ve inşaat çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda iş kazalarında da çok sayıda artış yaşandı. TİMOSEN Başkanı Ahmet Sert, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

2027’ye kadar iş alanlarında en yüksek büyüme eğitim, tarım ve ticarette olacak!

Dünya Ekonomik Forumu’nun hazırladığı, ‘2023 İşlerin Geleceği Raporu’na göre, iş alanlarında 2027 yılına kadar en yüksek mutlak büyümenin eğitim, tarım ve dijital ticarette olacağı öngörülüyor.

O ilde fahiş kira artışı yapan 42 kişi hakkında soruşturma!

Konya'da, 6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra konut kira tutarlarında fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilmiş olan 42 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Borsada beklenen oldu 10 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Borsa İstanbul'da manipülasyon yaptıkları iddiasıyla 10 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulurken aynı zamanda bu kişilere işlem yasağı da getirildi. İşte o isimler...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda 5 personel görevinden alındı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre,  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda 5 personel görevinden alındı...

Türkiye'de asansör kazaları neden arttı?

Ülke genelinde son 10 yıl içerisinde asansör kazalarında artış yaşandı. Bu sürede asansör kazaları nedeniyle 152 kişi hayatını kaybetti.

İnşaat malzemeleri iç pazarında 18.5 milyar dolarlık kayıp!

Sadece 1 yılda turizm sektörü 22 milyar 500 milyon dolarlık gelir kaybına uğrarken, inşaat malzemelerinde iç pazardaki kayıp 18 milyar 500 milyon dolar oldu.  Tüm bunlara rağmen 2021 yılında Türkiye ekonomisi yüzde 1,8 büyüdü.

Şantiye Şefliği Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yapılması talebi!

Şantiye Şefliği Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yapılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamında Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamında Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31371 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İnşaat kalıp ve taşıyıcı iskeleleri için yeni önlemler!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, betonarme binaların inşasında kullanılan kalıp ve taşıyıcı iskele uygulamaları sebebiyle yaşanan iş kazalarının engellenmesi için inşaat kalıplarına yönelik yeni önlemler alındı. 

Kahramanmaraş'ta son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları TBMM'de!

Kahramanmaraş ilinde son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ve sonuçları meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kahramanmaraş'ta inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları TBMM'de!

Kahramanmaraş ilinde son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ve sonuçları meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

2015te iş kazalarında kaç işçi öldü Haberi

2015te iş kazalarında kaç işçi öldü

İş sağlığı ve güvenliği Meclisi’nin Ağustos ayı raporunu yorumlayan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü ve İş Sağlığı ve Güvenliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fahri Erenel, rapora göre Ağustos ayında 7’si kadın, 151’i erkek işçi olmak üzere toplam 158 işçinin hayatını kaybettiğini ve ölenlerden en az yedisinin çocuk işçi olduğunu ifade etti. Erenel, Türkiye’nin son yıllarda artış gösteren maden ve iş kazaları sonucunda Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) kısa listesine alındığını ve bu listenin ILO sözleşmelerini onayladığı halde gereğini yerine getirmeyen 25 ülkeden oluştuğunu belirtti. Erenel, Türkiye’nin bir sonraki aşama olan kara listeye girmemesi için imzaladığı sözleşmelerin gereğini yerine getirmesi gerektiğini hatırlatarak, Türkiye’nin bu ayın başında ILO’ya yaptığı çalışmalara yer verdiği rapor göndermesi gerektiğini söyledi.


TÜRKİYE ILO’NUN KISA LİSTESİNDE

ILO’nun 1981...