29 / 04 / 2024

2027’ye kadar iş alanlarında en yüksek büyüme eğitim, tarım ve ticarette olacak!

2027’ye kadar iş alanlarında en yüksek büyüme eğitim, tarım ve ticarette olacak!

Dünya Ekonomik Forumu’nun hazırladığı, ‘2023 İşlerin Geleceği Raporu’na göre, iş alanlarında 2027 yılına kadar en yüksek mutlak büyümenin eğitim, tarım ve dijital ticarette olacağı öngörülüyor.



Dünya Ekonomik Forumu toplantısında geleceğin iş ve becerileri haritalandı. Bu yıl Türkiye’nin, TÜSİAD-Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu anket yürütücülüğünde ilk kez dahil olduğu “2023 İşlerin Geleceği Raporu”nun sonuçları kamuoyuna açıklandı.

45 ülkede, 27 endüstriyi kapsayan 803 şirketin üst düzey yöneticilerinin cevaplarıyla oluşturulan “2023 İşlerin Geleceği Raporu”nda; Kovid-19 salgınının etkilerinin devam ettiği belirtilirken, dijital ve yeşil dönüşüm, yerelleşen küresel tedarik zinciri, iklim krizinin etkilerinin azaltılması gibi birçok değişimin yaşandığı bir dönemden geçildiği, bu durumun işverenlerin yetenek ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturacakları stratejileri belirlemekte yol gösterici olacağı ifade edildi.

GELECEK VAADEDEN İŞ ALANLARI 

Raporda; tüm teknolojik gelişmelerin işler üzerine net pozitif etkisinin olacağı belirtilirken; büyük veri analizi, yaşanan iklim değişiklikleri ve çevre yönetimi teknolojileri ile siber güvenlikteki büyümenin en önemli itici güç olacağı vurgulandı. 

Yeni iş oluşumunda teknoloji, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik en önemli faktörler olarak öne çıkarken; yapay zeka ve makine öğrenimi, sürdürülebilirlik, siber güvenlik uzmanlıklarının büyüme pot5ansiyeli en yüksek iş rolleri olduğuna dikkat çekiliyor. Yenilenebilir enerji mühendisliği, güneş enerjisi kurulum uzmanlığı, sistem mühendisliğinin de ülke ekonomilerin yenilenebilir enerjiye geçiş hızlarına göre gelişeceği öngörüldü.

 


 

 


Geri Dön