21 / 05 / 2024

2015te kaç binaya yapı ruhsatı verildi

2015te kaç binaya yapı ruhsatı verildi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak-haziran dönemine ilişkin "Yapı İzin İstatistikleri" verilerini açıkladı. Yapı ruhsatı verilen bina sayısı, bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27,4 azaldı.

Sismik izolatör her binaya uygulanabilir mi? Kaş yaparken göz çıkarmayın!

Sismik izolatör her binaya uygulanabilir mi sorusunun yanıtı pek çok kişinin de gündeminde yer alıyor.  Doç. Dr. Barış Erdil Sismik izolatör ile ilgili merak edilenleri tek tek açıkladı...

Bir binaya ne kadar demir gider? Bugün demirin tonu kaç lira?

Bir arsa üzerinde inşa edilecek binalar için merak edilen ve önceden hesaplanması gereken hususların arasında "demir" geliyor. Peki, bir metrekareye ne kadar demir gider? Bir binaya ne kadar demir gider? 1 ton demir bugün kaç lira?

Kaçak binaların aboneliği kaosa neden oldu!

Uzun zamanadır beklenen "Kaçak binaya kentsel dönüşüme girme şartı ile elektrik-doğalgaz-su aboneliği" resmi ve tüzel kurumlar ile belediyeler arasında "yönetmelikteki yasal boşluklar" nedeni ile kaosa neden oldu.

Fatih'teki kaçak binaya izin çıktı!

Kurucusu ve Onursal Başkanı Prof. Dr. Mustafa KARATAŞ olan İlim Hizmet Araştırma Derneği’nin 25 yıllığına kiraladığı, önce yıktığı sonra 5 kat olması gerekirken 7 kat inşa ettiği ve nihayetinde 11 parsel sahibinin ortak kullanım alanı olan kaçak binaya iz

Kaçak binaya ruhsat alma dilekçesi!

Kaçak binanın tespit edilmesiyle bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. İşte, kaçak binaya ruhsat alma dilekçesi!

Bina çürük raporu kaç günde alınır?

Binaya çürük raporu alınabilmesi için ilgili birimlere bir dilekçe ile başvuruda bulunulabiliyor.Peki bina çürük raporu kaç günde alınır?İşte bina çürük raporu alınma süreci..

Kaçak binaya su aboneliği!

Kaçak binalar, ruhsat alınmadan inşa edilen yapıları ifade ediyor. Bu yapıların ruhsat ve iskan belgesi olmaması nedeni ile yapıya bazı abonelikler alınamıyor. Peki, kaçak binaya su aboneliği alınır mı?

Kaçak binaya ruhsat nasıl alınır?

Kaçak binalar, İmar Kanunu kapsamında belirtilen ruhsat alınmadan yapılabilecek yapılar hariç; ruhsat alınmadan inşa edilen yapıları ifade ediyor. Peki, kaçak binaya ruhsat alınır mı? Kaçak binaya ruhsat nasıl alınır?

Bahçelievler kentsel dönüşümde son durum!

Bahçelievler Belediyesi, kentsel dönüşüm seminerlerine başladı. Kentsel Dönüşüm Şefliği tarafından bugün de verilecek olan seminer soru-cevap şeklinde geçiyor... Peki Bahçelievler'de kaç riskli bina tespit edildi, kaç binaya yıkım ruhsatı verildi?

Munch Müzesi, Müslüman Kültür Müzesi olmaya aday!

Oslo’da bulunan ve ünlü ressam Edward Munch'ün "Çığlık" tablosunun da sergilendiği Munch Müzesi'ndeki eserler başka binaya taşınacağı için müze binasının Müslüman Kültür Müzesi olarak düzenlenmesi önerildi.

Başka ildeki emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi mükellefi, binanın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler ödüyor. Vergi ödemesi, belediyeye yapılıyor. Peki, başka ildeki emlak vergisi nasıl ödenir?

Seyhan'da kaçak binaya af yok!

Afana Seyhan'da kaçak binalara af yok Seyhan İlçe Belediyesi, ruhsatsız olduğu saptanan 49 adet inşaatın yıkılması için ihale açtı. Seyhan' da kaçak binaya af yok.

Binaya kaçak eklenti nedir?

Binanın usulüne uygun olarak düzenlenmesi durumunda yapı ruhsatı belgesi alması zorunlu tutuluyor. Binaya sonradan yapılan değişiklikler için tekrar yapı ruhsatı belgesi düzenlenmesi gerekiyor. Peki, binaya kaçak eklenti nedir?

2015te kaç binaya yapı ruhsatı verildi Haberi

2015te kaç binaya yapı ruhsatı verildi

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27,4 geriledi.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak-haziran dönemine ilişkin "Yapı İzin İstatistikleri" verilerini açıkladı.


Buna göre, bu yılın ilk 6 ayında geçen yıla göre belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 27,4, bunların yüzölçümü yüzde 28,4, değeri yüzde 22,9, daire sayısı yüzde 27,7 azaldı.


Söz konusu dönemde yapı ruhsatı verilen binaların toplam yüzölçümü 89,6 milyon metrekare oldu, bunun 48,5 milyon metrekaresi (yüzde 54,1) konut, 23,6 milyon metrekaresi (yüzde 26,4) konut dışı ve 17,5 milyon metrekaresi (yüzde 19,5) ise ortak kullanım alanı olarak hesaplandı.


Kullanma amacına göre 63,2 milyon metrekare (yüzde 70,5) ile en yüksek paya iki ve daha fazla daireli ikamet amaçlı binalar sahip...