27 / 04 / 2024

Başka ildeki emlak vergisi nasıl ödenir?

Başka ildeki emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi mükellefi, binanın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler ödüyor. Vergi ödemesi, belediyeye yapılıyor. Peki, başka ildeki emlak vergisi nasıl ödenir?



Başka ildeki emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi mükellefi, binanın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler ödüyor. Bir binaya paylı mülkiyet halinde malik olanlar ise, hisseleri oranında mükellef oluyor. Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor. 


Emlak vergisi, taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Peki, taşınmaz mal başka şehirdeyse vergi ödemesi nasıl yapılır?  Başka ildeki emlak vergisi nasıl ödenir?


Başka ildeki evin emlak vergisi..

Gayrimenkulün şehir dışında olması halinde vergi tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Emlak vergisi ödeme zamanları..

Emlak vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Emlak vergisinin 1. taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; ikinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor.


Emlak vergisi oranları..

Normal yörelerde:

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3   


Büyükşehirlerde:

Binalarda - Binde 4 

Meskenlerde - Binde 2 

Arazilerde - Binde 2 

Arsalarda - Binde 6 



Emlak vergisinin geri alınması mümkün müdür?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön