18 / 05 / 2024

2016 Arsa hibe harcı

2016 Arsa hibe harcı

Arsa devir işlemleri bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Bedelsiz olarak yapılan bu devir işlemine hibe deniyor. Peki, arsa hibe harcı 2016 ne kadar?

KİPTAŞ'ın 2016'da yaptığı 300 milyon TL'lik arsa alım-satımı gündemde: Kamu zararı oluştu iddiası!

İBB şirketi KİPTAŞ'ın AK Parti dönemindeyken Başakşehir’de 300 milyon TL'lik arsa alım-satımının neden olduğu kamu zararı yeniden gündeme geldi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, konu ile ilgili konuştu. 

TOKİ duyurdu! 44 ilde KDV'den muaf arsa satışı başladı...

Deprem nedeni ile vatandaşlar zemini sağlam bölgelerden arsa alıp prefabrik ev yapmaya yoğun ilgi gösteriyorlar. Bu kapsamda da devletin de prefabrik ev yapanlara verdiği hibe, arsalara olan talebi giderek artırdı. KDV'den muaf arsa satışı için TOKİ görevlendirdi. İşte haberin ayrıntıları...

Uzunköprü OSB'de arsa tahsisi yüzde 20 indirimli!

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde hayata geçirilen Uzunköprü OSB projesinde arsa tahsisi bedeli indirimi yüzde 20 artırıldı. Bu kapsamda, yatırımcılara yüzde 60 hibe desteği sağlanıyor.

Torunlar GYO Kemankeş'deki arsasının 2016 sonu değerlemesini yayınladı!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan İstanbul İli Beyoğlu İlçesi Kemankeş arsa 2016 Yıl Sonu değerleme raporunu yayınladı.

Torunlar Paşabahçe'deki arsasının 2016 sonu değerlemesini yayınladı!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan Paşabahçe arsa 2016 Yıl Sonu değerleme raporunu yayınladı.

İstmarina'nın 2016 sonu değerleme raporu yayınlandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul Kartal Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi kapsamında inşa edilen İstmarina projesinin 2016 sonu değerleme raporlarını yayınladı.

Vakıf GYO İzmir Konak arsa 2016 değerleme raporu yayınlandı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Vakıf GYO İzmir Konak arsa 2016 değerleme raporu yayınlandı.

Mahall Bomonti Konak fiyatları 2016!

45 bin metrekare arsa alanı üzerinde yükselen Mahall Bomonti İzmir projesi Türkerler İnşaat tarafından hayata geçiriliyor. İşte Mahall Bomonti Konak fiyatları 2016...

Sit alanı içinde kalan evini restore ettirene hibe!

Kültür Bakanlığı sit alanı içinde kalan konak, ev gibi yapılarını restore ettirenlere hibe verdi. Bu kapsamda 2016 yılında verilen destek tutarı 16.2 milyon TL oldu.

Denge Towers Sancaktepe fiyatları 2016!

Denge Yapı tarafından İstanbul Sancaktepe'de inşa edilen Denge Towers Sancaktepe projesi 6 bin 40 metrekare arsa alanı üzerinde yükseliyor. Denge Towers Sancaktepe fiyatları 2016 haberimizde yer alıyor.

Suryapı Şehir Konakları fiyatları 2016!

Toplam 210 konut ve 10 dükkandan meydana gelen Suryapı Şehir Konakları 21 bin 698 metrekare arsa alanında hayata geçiriliyor. Suryapı Şehir Konakları fiyatları 2016...

İstanbul Deri OSB'de 3 arsa ve 20 imalathane satışta!

İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan 3 arsa ve 20 imalathane satışa çıktı. Açık artırma yöntemiyle satışa sunulacak gayrimenkullerin ihalesi 26 Ekim 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Gaziosmapaşa Belediyesi 9.5 milyon TL'ye arsa satıyor!

Mülkiyeti Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı'na ait olan arsa, 9 milyon 514 bin 566 TL bedelle satılacak. Satışa konu arsanın ihalesi 13 Ekim 2016 tarihinde gerçekleşecek.

2016 Arsa hibe harcı Haberi

2016 Arsa hibe harcı

Arsa hibe harcı 2016!

Arsa devir işlemleri bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Bedelsiz olarak yapılan bu devir işlemine hibe deniyor.


Arsa hibe işlemi için öncelikle tapu dairesinden randevu alınması gerekiyor. Tapudan randevu alındıktan sonra gerekli belgelerin temin edilmesi ve arsa hibe harcının da ödenmesi isteniyor.


Hibe işlemi için gerekli belgeler..

1. Bağışlanacak taşınmaz mala ait tapu senedi

2. Bağışlayan ve bağışı kabul edenlerin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

3. Bağışlayanın bir, bağışı kabul edenin iki adet, son altı ay içinde çekilmiş fotoğrafları.

4. Akitte taraflardan biri veya ikisi vekil, vasi, kayyım ve kanuni temsilci ile temsil edilecek ise, ayrıca temsile ilişkin belge.

5.Söz konusu taşınmaz mala ait, ilgili Belediyeden  Emlak  beyan değerini gösteren belge.


Arsa hibe harcı oranı 2016

Gayrimenkullerin ve mülkiyetten gayri ayni hakların bağışlanmasında, kanuni...