30 / 04 / 2024

TOKİ duyurdu! 44 ilde KDV'den muaf arsa satışı başladı...

TOKİ duyurdu! 44 ilde KDV'den muaf arsa satışı başladı...

Deprem nedeni ile vatandaşlar zemini sağlam bölgelerden arsa alıp prefabrik ev yapmaya yoğun ilgi gösteriyorlar. Bu kapsamda da devletin de prefabrik ev yapanlara verdiği hibe, arsalara olan talebi giderek artırdı. KDV'den muaf arsa satışı için TOKİ görevlendirdi. İşte haberin ayrıntıları...



Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, birçok ilde KDV'den muaf arsa satışı için TOKİ'yi görevlendirdiği duyurdu. Buna göre, ucuz devlet arsası başvuru tarihleri neler. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 44 ilde 622 muhtelif arsayı satışa çıkardıüını açıkladı.

DEVLET ARSA İHALESİ NE ZAMAN?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın aralarında İstanbul, Çanakkale, Antalya, Kırşehir, Kocaeli, Mersin, Sakarya ve Mardin'in de yer aldığı şehirlerde, farklı metrekarelerdeki iş ve konut alanları için uygun arsalar, 21-23 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan açık artırma ile satışının yapılacağını bildirdi. Arsalar, KDV'den muaf olarak satılacak. Milliyet'te yer alan haber kapsamında, arsaların fiyatı İstanbul'da ortalama 1 milyon 500 bin TL'den, Anadolu'daki şehirlerde ise 500 bin TL'den başlayacak.

DEVLETTEN ARSA NASIL ALINIR?

karar.com'da yer alan habere göre; Kanuni faizin uygulanacağı satışlar kapsamında miktarın yüzde 25'i peşin olacak, kalanı ise 24 ay vade yapılacak. Peşin ödeme ile arsa satın almak isteyenlere ise yüzde 20 indirim uygulanacağı belirtildi. Açık artırma, bildirilen tarihlerde,  TOKİ  İstanbul İl Hizmet Binası Konferans Salonu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Konferans Salonu Ankara'da düzenlenecek. Online katılımın da sağlandığı müzayedeye internet üzerinden de teklif verilebilecek.

TOKİ duyurdu! 44 ilde KDV den muaf arsa satışı başladı...

EMLAKTA ARSA NE DEMEK?

Belediyelerin sınırları içinde yer alan ve yine belediyeler tarafından parsellenen, üzerlerine taşınmaz bir yapı inşa edilebilen toprak parçalarına arsa denilmektedir. Bu bağlamda, mevcut toprak parçaları imara ve yerleşime açıktır. Emlak Vergisi Kanunu gereğince her arazinin bir arsa olmadığı, ancak her arsanın bir arazi olduğu kabul edilir. 

TARLA VE ARSA ARASINDAKİ FARK NEDİR? 

Tarla ise; Tarıma elverişli olan, sınırlı ve belirli toprak parçası olarak tanımlanıyor. Arsa; İmar uygulaması olan ve üstüne bina yapılabilen, tarım yapılmayan, parsellenmiş, belediye sınırları içinde kalan toprak parçası olarak ifade ediliyor.

TOKİ'den Gaziosmanpaşa'ya 665 konutluk yeni proje müjdesi! İhalesi yarın!

TOKİ yüzde 25 peşinat ve 96 ay vadeyle 2+1 konut satacak! Başvurular yarın başlıyor!

TOKİ Aksaray projesi için beklenen tarih geldi! 94 konutluk yeni proje bugün ihaleye çıkıyor!

TOKİ, Kocaeli’deki 39 arsayı 22 Kasım'da satışa çıkarıyor!


Geri Dön