05 / 05 / 2024

2016 da kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar yapılacak

2016 da kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar yapılacak

2016 yılı kentsel dönüşüm kira yardımı ücretleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklandı. Peki, 2016'da kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar yapılacak? İşte il il kira yardımı bedelleri..

Esenler Çocuk Sokağı Expo 2016'da!

EXPO 2016'da görselleri ve maketleriyle sergilenecek projeler arasında ekolojik binalar, dikey bahçeler, eko parklar, tema parklar, kentsel tasarım projeleri ile çocuklara yönelik çeşitli projeler yer alacak.

İstanbul'da kentsel dönüşüm kira yardımı 2016 ne kadar?

Kentsel dönüşümde, riskli binası yıkılan kimseler, Bakanlık tarafından sunulan kira yardımlarından faydalanabiliyor. Peki, 2016 yılında kira yardımları ne kadar oldu? İstanbul'da kentsel dönüşüm kira yardımı 2016 ne kadar?

2016'da kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar yapılacak?

2016 yılı kentsel dönüşüm kira yardımı ücretleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklandı. Peki, 2016'da kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar yapılacak? İşte il il kira yardımı bedelleri..

Beyaz inşaat, 2016'da kentsel dönüşüm projeleriyle büyüyecek!

Beyaz inşaat, 2016'da kentsel dönüşüm projeleriyle büyüyecek. Topkapı Beyaz Park Projesini hayata geçiren Beyaz, "Önümüzdeki 10 yıl içinde ağırlıklı olarak fabrika arazileri üzerinde konut, ticari alan ve otel projeleri üretmeyi planlıyoruz" dedi.

DKY İnşaat 2016'da yeni dönüşüm projelerine başlayacak!

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, 2016'da Bağdat Caddesi, Sahil Yolu, Kartal, Çeliktepe ve Sultanbeyli'deki projelerin yanısıra geliştirme evrelerini tamamladıkları kentsel dönüşüm projelerine de başlayacaklarını söyledi.

Esenler Emlak Konutları kura çekimi 31 Mart 2016'da!

Esenler Emlak Konutları kura çekimi 31 Mart 2016'da yapılacak. Esenler Havaalanı kentsel dönüşüm projesinde teslimler 31 Mayıs 2016 tarihinde başlayacak...

Beyaz İnşaat, 2016’da kentsel dönüşümle büyüyecek!

Beyaz İnşaat, 2016’da kentsel dönüşüm projeleriyle büyüyecek. Şirket, önümüzdeki 10 yıl içinde ağırlıklı olarak fabrika arazileri üzerinde konut, ticari alan ve otel projeleri üretecek.

Üsküdar kentsel dönüşümü 2016'da hızlanacak!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, yeni dönemde Üsküdar'da hayata geçirilecek projelerden bahsetti 2016 yılından itibaren Üsküdar'da kentsel dönüşüm adına hızlı gelişmelerin yaşanacağını ve ilçenin cazibesinin daha da artacağını kaydetti.

Üsküdar metrosu Ekim 2016'da açılıyor!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 2016 yılından itibaren Üsküdar'da kentsel dönüşüm adına hızlı gelişmelerin yaşanacağını ve ilçenin cazibesinin daha da artacağını kaydetti.

Üsküdar-Çekmeköy-Ümraniye metrosu 2016'da açılacak!

2016 yılından itibaren Üsküdar'da kentsel dönüşüm adına hızlı gelişmelerin yaşanacağını ve ilçenin cazibesinin daha da artacağını kaydederek, "Üsküdar-Çekmeköy-Ümraniye metrosu 2016 yılının son çeyreğinde eylül-ekim gibi hizmete açılacak" dedi.

Kastamonu Bakırcılar Çarşısı Uygulama projesi 2016'da başlayacak!

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, kentsel tasarım projesi uygulayacakları Bakırcılar Çarşısı'ndaki proje çalışmasının bu yıl sonunda biteceğini ve uygulama projesine 2016'da başlanacağını açıkladı.

Kastamonu Bakırcılar Çarşısı uygulama projesine 2016'da başlanacak!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, kentsel tasarım projesi uygulayacakları Bakırcılar Çarşısı'ndaki proje çalışmasının bu yıl sonunda biteceğini ve uygulama projesine 2016'da başlanacağını açıkladı.

Reyhan Konutları Konya' da teslimler Temmuz 2016' da!

Seha Yapı tarafından hayata geçirilen Reyhan Konutları Konya projesinde toplam 60 konut yer alıyor. Projedeki daireler Reyhan Konutları Konyadizayn edildi. Reyhan Konutları Konya' da teslimler Temmuz 2016' da yapılması bekleniyor.

2016 da kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar yapılacak Haberi

2016 da kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar yapılacak

Kentsel dönüşümde anlaşma yolu ile riskli binası yıkılan hak sahiplerine Bakanlık tarafından finansal destekler sunuluyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı da bu desteklerin arasında yer alıyor.


Kira yardımına başvurulabilmesi için önceden riskli binadaki bağımsız bölüme sahip olmak yeterli iken, artık ikamet şartı aranıyor. Kira yardımı başvurusunda bulunmak için hak sahiplerinin riskli yapı onay tarihinden önce riskli yapıda oturuyor olması gerekiyor. Bu koşul, faturalar ile sağlanıyor.


Kira Yardımı Uygulamaları Kılavuzu gereğince hak sahiplerinden alınması gereken son üç aya ait fatura, riskli yapıyı tahliye tarihinden üç ay öncesini kapsıyor.


Yurtdışında ikamet eden kişiler, Türkiye’de bulunan riskli yapıları için ikamet şartını sağlayamadıklarından kira yardımı başvurusunda bulunamıyor.


İkamet şartını yerine getiren hak sahiplerinin kira yardımı başvurusu değerlendiriliyor. İkamet şartını sağlamaları halinde 6306 sayılı Kanun kapsamında kiracılara defaten kira...