02 / 05 / 2024

2016 tapu harcı hesaplama aracı

2016 tapu harcı hesaplama aracı

Taşınmaz malların devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Yapılan bu devir işlemi için belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. İşte tapu harcı hesaplama aracı 2016..

Arazi tapu harcı hesaplama örneği 2016!

Arazi satın almak isteyen kimseler ile arazi satışı yapmak isteyen kimselerin devir işlemleri için tapu müdürlüğüne müracaat etmeleri ve tapu harcı ödemeleri gerekiyor..

Arsa tapu harcı oranı hesaplama 2016!

Arsalar da dahil taşınmaz malların tapu devir işlemleri bağlı oldukları tapu dairesinde yapılıyor. Peki, arsa tapu harcı oranı ne kadar? Harç nasıl hesaplanır?

Tapu harcı eksik beyan cezası 2016!

Kimi alıcı veya satıcılar daha az tapu harcı ödemek için satış bedelini de gerçek dışı bir tutarda beyan edebiliyor. Bu durumun tespiti halinde ceza kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik beyan cezası 2016 ne kadar?

Gayrimenkul satışında tapu harcı 2016!

Gayrimenkul alım satım işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, gayrimenkul satışında tapu harcı 2016 nedir? Gayrimenkul satışında tapu harcı 2016 nasıl hesaplanır?

Tapu harcı cezası 2016!

Kimi vatandaşlar daha az tapu harcı ödemek için satış değerini olduğundan daha az miktarda beyan edebiliyor. Ancak eksik beyanın Maliye tarafından tespit edilmesi halinde vergi cezası kesiliyor. Peki, tapu harcı cezası 2016 nedir?

Tapu harcı hesaplama örneği 2016!

Gayrimenkullerin satışa konu olması, satıcı için gelir sağlarken bazı vergiler nedeni ile giderlere de neden oluyor. Bu giderlerin başında tapu harcı geliyor. İşte tapu harcı hesaplama örneği 2016..

2016 tapu harcı ne kadar oldu?

Gayrimenkul alım­ satım işlemlerinde hem alıcıdan hem de satıcıdan ayrı ayrı tapu harcı alınır. 2016 yılı için tapu harç bedeli hem alıcıdan hem satıcıdan tahsil edilmek üzere gayrimenkülün değerinin yüzde 2'sidir.

2016 tapu trampa harcı ne kadar?

Trampa işlemi ile iki ayrı kişi, tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devredebiliyor. Peki, bu işlem için ödenecek 2016 tapu trampa harcı ne kadar?

İntifa hakkı tesisi tapu harcı 2016!

İntifa hakkı, bir gayrimenkul üzerinde tesis edilebilen haklar arasında yer alıyor. Bu hak tesis edilirken tapuda belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, intifa hakkı tesisi tapu harcı 2016 ne kadar?

Kira şerhi tapu harcı 2016!

Kiracı ile mal sahibi arasında yapılan kira sözleşmesi, tapuya şerh edilebiliyor. Tapuya kira şerhinin işlenmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve harcın ödenmesi gerekiyor. Peki, kira şerhi tapu harcı 2016 ne kadar?

Tapu harcı hesaplama aracı 2016!

Taşınmaz malların devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Yapılan bu devir işlemi için belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. İşte tapu harcı hesaplama aracı 2016..

Tapu harcının eksik beyan edilmesi cezası!

Taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapu harcının eksik ödenmesi halinde ceza kesiliyor. Peki, tapu harcının eksik beyan edilmesi cezası 2016 ne kadar?

2016 Tapu harcı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul alım satım sürecinde tarafların en çok merak ettiği hususların başında tapu masrafları geliyor. Peki, 2016 Tapu harcı nasıl hesaplanır? İşte 2016 Tapu harcı oranları..

2016 tapu harcı hesaplama aracı Haberi

2016 tapu harcı hesaplama aracı

Tapu harcı hesaplama aracı 2016!

Taşınmaz malların devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Yapılan bu devir işlemi için belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. 


Gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı binde 20 olup;, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanır. 


“Emlâk vergisi değeri” ifadesi; 1319 sayılı Emlâk Vergisi Kanunu’nun 29’uncu maddesine göre belirlenen vergi değerini ifade eder. 


Buna göre gayrimenkullerin devir ve iktisaplarında ödenecek olan tapu harcının, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, gayrimenkulü devir alanın devredene ödeyeceği gerçek bedel üzerinden beyan edilmesi gerekiyor. 


Tapu harcı hesaplama aracı 2016:

Tapu harcı satış bedeli üzerinden harç oranının hesaplanması yolu ile bulunuyor. Buna göre satışa konu olan taşınmaz malı 200 bin TL'ye sattığınızı ya da satın aldığınızı düşünelim.


Bu durumda alıcı olarak 4...