05 / 05 / 2024

2016 tapuda sahtecilik cezaları

2016 tapuda sahtecilik cezaları

Maliye ev, dükkân alım satımında tapu harcı ödemeleri ve düşük bedel göstermekten kaynaklı vergi kaybını önlemek için harekete geçti. Tapuda konut bedelini düşük gösteren ve konut kredisinde düşük ekspertiz yaptıranlara ceza yağdı.

Tapunun gerçek olup olmadığı nasıl anlaşılır? Tapuda sahtecilik nasıl yapılır?

Tapu sahibi olan kişiler bazı durumlarda ne yapacaklarını bilemeyebilir. Örneğin kaybolan tapu belgelerine nasıl ulaşabilecekleri hususunda. İşte buna ve benzeri hallerde yapılacaklar!

İstanbul Fatih'te 2,5 milyon TL'lik tapuda sahtecilik girişimi engellendi!

İstanbul Fatih'te 2 milyon 500 bin lira değerindeki gayrimenkulü sahte nüfus cüzdanı ve vekaletname kullanarak satmaya çalışan kişi yakalandı....

Tapuda hisse devri masrafları 2016!

Hisseli tapuların devri için, tüm hissedarların onay vermiş olması gerekiyor. Hisse devri için ise yine diğer hissedarların önalım hakkını kullanıp kullanmayacakları soruluyor. Peki, hisse devri masrafları 2016 ne kadar tutar?

Kat mülkiyeti harcı 2016!

Bir arsa üzerinde inşa edilen yapıların tapuda mesken ve işyeri olarak gözükebilmesi için kat mülkiyetinin alınmış olması gerekiyor. Peki, kat mülkiyeti harcı 2016 ne kadar oldu?

Tapuda satış harcı 2016!

Taşınmaz malların alım satım işlemleri, tapu dairesinde yapılıyor. Tapuda yapılmayan satış işlemleri geçerli olmuyor. Satış işleminin tamamlanabilmesi için harçların da ödenmesi gerekiyor. Peki, tapuda satış harcı 2016 ne kadar?

Tapuda hibe harç oranı 2016!

Taşınmaz malların tapusu satış yolu ile devredilebildiği gibi hibe yoluyla da devredilebiliyor. Peki, tapu hibesi için ne gerekir? Tapuda hibe harç oranı 2016 nedir?

2016 tapu trampa harcı ne kadar?

Trampa işlemi ile iki ayrı kişi, tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devredebiliyor. Peki, bu işlem için ödenecek 2016 tapu trampa harcı ne kadar?

Tapu trampa harcı 2016!

İki ayrı kişinin tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devir etmeleri işlemi olan trampa için ne kadar harç ödenir? İşte tapu trampa harcı 2016..

İntifa hakkı işlemleri 2016!

İntifa hakkı, mal sahibi tarafından bir kimseye tahsis edilen gayrimenkulden yararlanma, gayrimenkulü kullanma hakkı oluyor. Bu hak, tapuda yapılacak işlemler ile bir başkasına verilebiliyor. İşte intifa hakkı işlemleri 2016..

İntifa hakkı tesisi tapu harcı 2016!

İntifa hakkı, bir gayrimenkul üzerinde tesis edilebilen haklar arasında yer alıyor. Bu hak tesis edilirken tapuda belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, intifa hakkı tesisi tapu harcı 2016 ne kadar?

Tapu döner sermaye harcı 2016 hesaplama!

Tapuda verilen hizmete karşılık olarak tapu harcı ve tapu döner sermaye bedeli tahsil ediliyor. Bu bedeller de her sene yeniden belirleniyor. Peki, 2016 yılı tapu döner sermaye bedeli ne kadar oldu?

Tapuda gerekli belgeler 2016!

2016 yılında yapılacak taşınmaz mal alım satım işlemlerinde gerekli bilgilerin edinilmesi ve tapu işlem adımlarının sırayla izlenmesi halinde tapu satış işlemleri sorunsuz tamamlanabiliyor. İşte tapuda gerekli belgeler 2016..

İşyeri hibe harcı 2016!

Tapuda taşınmaz mal devri hibe işlemi ile de yapılabiliyor. Peki, bir işyerinizin olduğunu ve hibe etmek istediğini düşünelim. Bu durumda 2016 yılında yapılacak bu devir işlemi için ne kadar hibe harcı ödenir? İşyeri hibe harcı 2016 ne kadar?

2016 tapuda sahtecilik cezaları Haberi

2016 tapuda sahtecilik cezaları

Maliye ev, dükkân alım satımında tapu harcı ödemeleri ve düşük bedel göstermekten kaynaklı vergi kaybını önlemek için dört koldan harekete geçti. Tapuda konut bedelini düşük gösteren ve konut kredisinde düşük ekspertiz yaptıranlara ceza yağdı. 


Evini düşük gösterenlere aradaki vergi ve gecikme zammıyla birlikte 2-10 bin lira arasında değişen cezalar kesildi. Maliye, gayrimenkulde alım satımların gerçek bedel üzerinden yapılmasını teşvik etmek için broşürler hazırladı. Maliye, gayrimenkullerin gerçek değerinden gösterilmesi, emlak vergisinde kaybın son bulması ve tapuda rayiç bedele son verilmesi konusunda önemli adımlar atıyor. Emlak şirketleri, belediyeler, bankalar tarafından belirlenen konut değerleri konusunda da standart getirilmesi hedefleniyor. Gelir İdaresi hazırladığı broşürle "risk almayın, gayrimenkulünüze hak ettiği değeri verin" çağrısı yaptı.


ALANA DA SATANA DA CEZA


Tapuda eksik konut bedeli ödeyenlere aradaki farkla beraber...