29 / 04 / 2024

İstanbul Fatih'te 2,5 milyon TL'lik tapuda sahtecilik girişimi engellendi!

İstanbul Fatih'te 2,5 milyon TL'lik tapuda sahtecilik girişimi engellendi!

İstanbul Fatih'te 2 milyon 500 bin lira değerindeki gayrimenkulü sahte nüfus cüzdanı ve vekaletname kullanarak satmaya çalışan kişi yakalandı....



İstanbul'un Fatih ilçesinde 2 milyon 500 bin TL değerindeki gayrimenkulü sahte nüfus cüzdanı ve vekaletname kullanarak satmaya çalışan kişi, Fatih Tapu Müdürlüğü yetkililerinin dikkatleri sayesinde suçüstü yakalandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Fatih Tapu Müdürlüğüne 4 Mayıs tarihinde Web başvuru sistemi üzerinden Dayahatun Mahallesi'nde K.K. adına kayıtlı gayrimenkulün satışı için müracaat etti.

Fatih Tapu Müdürlüğü yetkilileri tarafından başvuruda kullanılan evrak incelendiğinde, satıcının nüfus cüzdanıyla vekaletnamedeki imzasında uyumsuzluk olduğu görüldü.

Bunun üzerine Beyoğlu Nüfus Müdürlüğü ile yazışma gerçekleştiren Fatih Tapu Müdürlüğü yetkilileri, nüfus cüzdanının sahte olduğunu belirledi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ve ilgili birimlere gerekli bilgileri veren yetkililerin dikkati sayesinde, satış işleminin gerçekleştirileceği bugün, evrakta sahtecilik yapan kişi gözaltına alındı.

Sahte evrakla satılmaya çalışılan gayrimenkulün değerinin 2 milyon 500 bin TL olduğu ve gerçek sahibi K.K'nin İstanbul'un başka ilçelerinde de çok sayıda taşınmazı bulunduğu belirtildi.


Geri Dön