29 / 04 / 2024

2016 Torba yasanın kabul edilen maddeleri

2016 Torba yasanın kabul edilen maddeleri

Torba Yasa tasarısı 2 Nisan'da kabul edildi. Hükümetin vaat ve eylemlerinin son bölümünü içeren Torba Yasa ile inşaat ve gayrimenkulle alakalı hangi maddeler kabul edildi? Torba yasanın kabul edilen maddeleri nelerdir?

Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ne zaman yatırılacak?

Bu sene bir kereye mahsus verilen 5000 Türk Lirası ikramiye dışında kalan çalışan emekliler son günlerde torba yasanın meclisten geçmesi bekleniyor. İşte beklenen ödeme tarihi ve haberin detayları...

2023 torba yasa çıktı mı? Ne zaman çıkacak?

Torba yasa için gözler TBMM’ye çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, torba yasanın tarihine ilişkin, "TBMM tatile girmeden, yani temmuzda torba yasayı çıkarma çalışmamız sürüyor" demişti. Peki, torba yasa çıktı mı? Ne zaman çıkacak? İşte detaylar...

Torba yasada maddeler tek tek açıklandı! Bakan Işıkhan resmen açıkladı!

Kamu personeli maaş zammı torba yasanın içinde yer alacak maddeler arasında yer alıyor. Bu nedenle, torba yasa için atılacak adımlar yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan torba yasaya yönelik yeni açıklama geldi.

Torba yasanın maddeleri tek tek belli oldu! Tüm hazırlıklar tamam! İşte son durum!

Bir milyon küçük esnafı kapsayan Bağ-Kur ve SSK prim eşitlemesi düzenlemesi yakında TBMM’ye gelecek. Bağ-Kur'lu vatandaşların prim şartı 9 bin günden 7200 güne düşecek. İşte, Bağ-Kur prim eşitlemesine ilişkin detaylar...

Torba yasada neler var? EYT 5 bin gün torba yasada olacak mı? İşte son gelişmeler!

Yeni torba yasa gündemdeki yerini alırken TBMM’ye sunulan torba yasa teklifi ile birlikte milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren pek çok konu sonuca bağlanacak. Gözler 18 maddelik torba yasanın detaylarına çevrildi.

Kredi kartı borcu olanlara müjdeli haber! Af geliyor! Torba Yasa’nın detayları neler?

Torba yasa ile birlikte kredi, kredi kartı, karşılıksız çek, protestolu senet gibi borçlarını ödemesini yapmayanlara sicil affı geliyor.  İşte detaylar…

Torba yasadan Kanal İstanbul çıktı!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın bugün açıkladığı ve içinde bedelli askerlik ile ilgili düzenlemenin de olacağı torba yasanın içinde üç sürpriz madde daha yer alıyor.

3083 sayılı yasanın 13. maddesi gereğince kısıtlıdır ne demek?

Kimi arazi tapularının kayıtlarında vatandaşlar "3083 sayılı yasanın 13. maddesi gereğince kısıtlıdır" ibaresi ile karşılaşabiliyor. Peki, 3083 sayılı yasanın 13. maddesi gereğince kısıtlıdır ne demek?

Torba Tasarı'nın 17 maddesi kabul edildi!

TBMM Genel Kurulunda, "Torba tasarı" olarak bilinen, Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın, dördüncü bölümünde yer alan 17 madde daha kabul edildi. 

Torba Tasarı'nın 9 maddesi daha kabul edildi!

Kamuoyunda "torba tasarı" olarak bilinen Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Tasarı'nın, 9 maddesi daha kabul gördü.

Torba Yasa görüşmeleri yarın tamamlanacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Torba Yasa Tasarısına ilişkin açıklamalar yaptı. Ağbal, Torba Yasa'nın çok farklı toplum kesimlerini ilgilendiren, ekonomiyle ilgili çok önemli düzenlemeleri içerdiğini belirtti.

2016 yılının Mayıs ayına göre konut satışları yüzde 1,5 arttı!

TÜİK kayıtlarına göre mayıs ayında 116 bin 558 konut satıldı.Bu sayı 2016 yılının aynı ayında satılan konut sayısının yüzde 1,5 üzerinde bulunuyor.

Kuyumcukent Gayrimenkul 2016 sorumluluk beyanını yayınladı!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Kuyumcukent Gayrimenkul 2016 sorumluluk beyanını yayınladı.

2016 Torba yasanın kabul edilen maddeleri Haberi

2016 Torba yasanın kabul edilen maddeleri

Torba yasanın kabul edilen maddeleri!

Torba Yasa tasarısı 2 Nisan'da kabul edildi. Hükümetin vaat ve eylemlerinin son bölümünü içeren torba yasa tasarısı TBMM Başkanlığı’na sunulmuştu. 


Peki, Torba Yasa ile inşaat ve gayrimenkulle alakalı hangi maddeler kabul edildi? Torba yasanın kabul edilen maddeleri nelerdir?


"Kanal İstanbul Projesi"nin yasal alt yapısı oluşturuluyor. İlgili kanunda "su yolu" tanımı yapılarak, su yollarına kanuni statü kazandırılıyor.


Kamu arazisi tahsis edilen turizm işletmelerinin 2016 yılı için ödemesi gereken kira ve tahsis gibi borçları bir yıl ertelenecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı veya uygulamayı yürütmesi halinde  TOKİ  veya idare, riskli alanlarda ve rezerv yapı alanlarında her türlü imar ve yapılaşma işlemlerini iki yıl süreyle geçici olarak durdurabilecek.


Yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni bulunmayan yapılara, dönüşüm ve yenileme uygulamalarına muvafakat verilmesi şartıyla geçici...