29 / 04 / 2024

Torba yasanın maddeleri tek tek belli oldu! Tüm hazırlıklar tamam! İşte son durum!

Torba yasanın maddeleri tek tek belli oldu! Tüm hazırlıklar tamam! İşte son durum!

Bir milyon küçük esnafı kapsayan Bağ-Kur ve SSK prim eşitlemesi düzenlemesi yakında TBMM’ye gelecek. Bağ-Kur'lu vatandaşların prim şartı 9 bin günden 7200 güne düşecek. İşte, Bağ-Kur prim eşitlemesine ilişkin detaylar...



Seçimlerden sonra çalışmaya başlayan meclis çok önemli kanunları çıkartmaya hazırlanıyor. TBMM’ye gelmesi beklenen ilk torba yasayla kamu personellerinin maaş zammı, emeklilerin refah payı ve seyyanen kademeli zam gibi konular meclisten geçerek yasalaşacak.

ahaber.com'un haberine göre, temmuz aynını ilk haftasında geleceği tahmin edilen bu yasa da aynı zamanda asgari ücrete verilecek 500 TL'lik desteğe ilişkin düzenlemenin de yer alacağı öngörülüyor.

Söz konusu yasa, 5 Temmuz tarihinde açıklanacak enflasyon verisinin ardından çıkartılacak. 5 Temmuz tarihinde 6 aylık enflasyonun kesinleşmesinin ardından bunun üzerine konulacak refah payı netleşecek.

Torba yasanın maddeleri tek tek belli oldu! Tüm hazırlıklar tamam! İşte son durum!

Ardından bu refah payı bir kanuni düzenleme olarak TBMM’den çıkartılacak. 5 aylık enflasyon yüzde 15,26 olmuştu. 6 aylık enflasyonun ise yüzde 20'ye yakın gerçekleşmesi öngörülüyor.

Bunun üzerine konulacak 10-15 puanlık refah payıyla beraber emeklilerin ve memurların artışlarının yüzde 30-35 bandında olacağı tahmin ediliyor. Fakat kesin rakamlar 5 Temmuz tarihinden sonra belli olacak.

Bu düzenlemeden sonra TBMM’ye gelmesi beklenen ikinci torba yasada ise Aile Gençlik Bankası, ev hanımlarının sosyal güvencesi, taşerona kadro, 3600 ek gösterge düzenlemesi gibi pek çok düzenlemenin yer alması öngörülüyor.

Peki, EYT’liler bu düzenlemeden yararlanacak mı? İşte detaylar...


Geri Dön