15 / 05 / 2024

Torba yasanın maddeleri tek tek belli oldu! Tüm hazırlıklar tamam! İşte son durum!

Torba yasanın maddeleri tek tek belli oldu! Tüm hazırlıklar tamam! İşte son durum!

Bir milyon küçük esnafı kapsayan Bağ-Kur ve SSK prim eşitlemesi düzenlemesi yakında TBMM’ye gelecek. Bağ-Kur'lu vatandaşların prim şartı 9 bin günden 7200 güne düşecek. İşte, Bağ-Kur prim eşitlemesine ilişkin detaylar...



Yine bu yasada yer alacak önemli düzenlemelerden birisi de Bağ-Kur'lular için hazırlanana prim indirimi olacak. Bu sayede Bağ-Kur'lu esnaf 1 milyon esnaf 9.000 gün yerine 7.200 gün ile yani beş sene önce emekli olabilecek.

Kapsamın belli olması konusunda esnafın yanında çalışan işçi sayısı basit usulde vergilendirme ve vergiden muaf esnaf olma gibi özellikler dikkate alınacak. Fakat kapsamın geniş tutularak tüm Bağ-Kurlu esnafı kapsaması da masada bulunuyor.

Torba yasanın maddeleri tek tek belli oldu! Tüm hazırlıklar tamam! İşte son durum!

EYT'LİLER YARARLANIR MI?

Gerçekleştirilecek indirim, 8 Eylül 1999 - 30 Nisan 2008 arası sigortalı olan Bağ-Kur'lu vatandaşlarda gün sayısı şartı hem kadın hem erkeklerde 25 senede yani 9 bin gün olarak belirlenmişti. Fakat yaş şartı kadınlarda 58 erkeklerde ise 60 şartı ile uygulanmıştı. Yeni düzenleme bu sayede hem kadınlarda hem erkeklerde prim gün şartını 9 bin günden 7.200 güne düşürecek.

7.200 prim gününü sağlayan kişiler sigortalılık başlangıç tarihine göre belirlenen yaşı karşılıyorsa emekli olabilecek. Fakat primi dolsa da yaşı beklemek gerekecek. 01 Mayıs 2008 sonrası sigortalılığı başlayan kişiler için ise yine 9 bin gün şartı ve kadınlarda 58 erkeklerde 60 yaş ile başlayan ve 65'e kadar kademeli bir şekilde yükselen emeklilik yaşının sağlanması gerekiyor.

Belediye işçilerine kadro gelişmesi! Reform niteliğinde adımlar atılacak! Açıklamalar peş peşe geldi!

A101’de pilavlık bulgur 85 TL’ye, yukarıdan basmalı rondo 109,95 TL’ye, çocuk bezi 129 TL’ye düştü!

Denizbank’tan son dakika gelişmesi! Hesaplara para yatırılacağı duyuruldu!


Geri Dön