28 / 04 / 2024

Dünyanın en pahalı şehirleri belli oldu! Türkiye'nin o ili de listede!

Dünyanın en pahalı şehirleri belli oldu! Türkiye'nin o ili de listede!

Dünyanın en pahalı şehirleri belli oldu. Bu kapsamda en pahalı şehirler New York ve Singapur olurken raporda İstanbul'da son bir senede yaşanan fiyat artışlarına dikkat çekildi.



The Economist’in araştırma ve analiz bölümü olan Economist Araştırma Birimi’nin (EIU) ‘Dünyanın En Pahalı Şehirleri’ araştırmasının 2022 verileri belli oldu. New York ve Singapur dünyanın en pahalı şehirleri olurken Türkiye’nin en büyük şehri olan İstanbul da yaşam maliyetinin en yüksek olduğu şehirler arasında sıralandı.

BÜYÜK ŞEHİRLERDE ENFLASYON YÜZDE 8,1 OLDU!

Economist’in ‘Dünya Çapında Yaşam Maliyeti’ raporuna göre, dünyanın 172 büyük şehrinde yaşamanın maliyeti geçen seneye göre ortalama yüzde 8,1 yükseldi. Bu artışta Ukrayna’daki savaş, enerji krizi ile tedarik zinciri sorunları gibi faktörler etkili oldu.

2021 yılında sıralamada birinci olan Tel Aviv, bu sene birinciliği paylaşan New York ve Singapur’un ardından üçüncü sıraya gerilerken bu şehirlerinden sonra Hong Kong ve Los Angeles geldi. Asya şehirlerindeki fiyat artışları dünyanın geri kalanına göre sınırlı kalarak yüzde 4,5 oldu.

 Dünyanın en pahalı şehirleri belli oldu! Türkiye nin o ili de listede!

İSTANBUL DA LİSTEDE VAR!

Raporda İstanbul, Buenos Aires ve Tahran’ın aralarında yer aldığı şehirlerin aşırı yüksek enflasyondan mustarip olduğu belirtildi. EIU araştırmasına göre, fiyatlar geçen seneden bu yana yerel para birimi bazında İstanbul’da yüzde 86, Buenos Aires’te yüzde 64 ve Tahran’da yüzde 57 yükseldi.

Ayrıca kur düşüşlerinin ithal petrolü çok pahalı hale getirdiği İstanbul ile Sri Lanka’nın başkenti Kolombo’da yerel para birimi bazında akaryakıt fiyatlarının sırasıyla yüzde 148 ve yüzde 189 oranında arttığı gözlemlendi. İşte Dünyanın en pahalı diğer şehirleri ve detaylar...


Geri Dön