27 / 04 / 2024

Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul kaçıncı sırada?

Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul kaçıncı sırada?

İşgücü konusunda danışmanlık veren Mercer şirketinin yaptığı araştırmaya göre dünyanın en pahalı şehirleri belli oldu. Peki, 5 kıta 227 şehiri kapsayan  araştırmada İstanbul kaçıncı sırada yer aldı? İşte detaylar...



Mercer Yaşam Maliyeti Araştırması'nın sonuçlarına göre dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı. Uzmanlar, konut, ulaşım, yiyecek, giyim, ev eşyası ve eğlence gibi 200'den fazla kalemin maliyetlerini karşılaştırdı. Yıllardır bu unvanı elinde bulunduran Hong Kong, bu sene de birinci sırada yer alıyor. Yüksek yaşam maliyetleriyle bilinen şehir, pahalılık konusunda zirveyi koruyor.

İkinci sırada ise Singapur bulunuyor. Asya'nın ekonomik güçlerinden olan Singapur, yine yüksek yaşam maliyetleriyle dikkat çekiyor. Üçüncü sıraya yerleşen Zürih ise uluslararası çalışanlar için Avrupa'nın en maliyetli şehri olarak kalmaya devam ediyor.

Geçen yıla göre bir basamak yükselen New York ise altıncı sıraya yerleşti. Cenevre dördüncü, Basel beşinci sıradaki yerini korudu. Bern yedinci, Tel Aviv sekizinci, Kopenhag dokuzuncu ve Nassau onuncu sıraya yükseldi.

İstanbul kaçıncı sırada?

Türkiye'nin gözde şehirlerinden İstanbul ise 185. sırada kendisine yer buldu. Diğer birçok metropol şehir ile kıyaslandığında orta sıralarda yer alan İstanbul, yaşam maliyetleri açısından farklı bir konumda bulunuyor.


Geri Dön