27 / 04 / 2024

Yine zirvedeyiz ama pahalılıkta! Dünyanın en pahalı konutları Türkiye'de! 

Yine zirvedeyiz ama pahalılıkta! Dünyanın en pahalı konutları Türkiye'de! 

Dünyanın en pahalı konut piyasasında Türkiye yüzde 197'lik ev fiyatı/gelir oranıyla ilk sıraya yerleşti. Türkiye'yi İzlanda, Portekiz ve Macaristan takip etti.



Türkiye yüzde yüzde 197'lik ev fiyatı/gelir oranıyla dünyanın en pahalı konut piyasasına sahip ülke olarak ilk sırada yer aldı. Türkiye'yi İzlanda yüzde 173, Portekiz yüzde 169 ve Macaristan yüzde 152 oranıyla takip etti. 

Bu dört ülke en pahalı konuta sahip olurken Brezilya yüzde 66’lık oranıyla en ucuz ülkesi konumunda bulunuyor.

MoneyTransfers.com’dan Jonathan Merry’nin haberine göre dünyanın en pahalı ve en ucuz konut piyasasına sahip ülkeleri belli oldu. Buna göre, Türkiye yüzde yüzde 197'lik ev fiyatı/gelir oranıyla dünyanın en pahalı konut piyasasına sahip ülkesi olarak kaydedilirken Brezilya yüzde 66’lık oranıyla en ucuz ülkesi oldu.

Bunun yanı sıra dünyanın en pahalı konut piyasasında Türkiye’den sonra İzlanda yüzde 173, Portekiz yüzde 169, Macaristan yüzde 152, Amerika Birleşik Devletleri yüzde 151, Lüksemburg yüzde 149, Çek Cumhuriyeti yüzde 147, Slovenya yüzde 146, Kanada yüzde 142 ve Hırvatistan yüzde 122’lik oranıyla listede yer aldı. 

 Yine zirvedeyiz ama pahalılıkta! Dünyanın en pahalı konutları Türkiye de! 

Dünyanın en ucuz konut piyasası sıralamasında Brezilya yüzde 66’lık oranıyla ilk sıraya yerleşirken onu Suudi Arabistan yüzde 74, Finlandiya yüzde 91, Güney Afrika yüzde 92, İtalya yüzde 92, Güney Kore yüzde 95, Romanya yüzde 95, İsveç yüzde 106, Belçika yüzde 108 ve Norveç yüzde 111’lik oranıyla takip etti.

Öte yandan Patronlardünyası'nda yer alan detaylara göre, Türkiye’de kira fiyatları son bir senede ortalama yüzde 121 oranında yükselirken, İstanbul ve  Ankara  gibi büyük kentlerde bu oran yüzde 188'e kadar ulaştı.

Artışların sebebi olarak, yaşam pahalılığı, yüksek enflasyon ve Şubat ayında ülkede meydana gelen yıkıcı depremden dolayı yerinden edilen insanların akını gibi birçok faktör gösteriliyor.

Fahiş kiraların önüne geçmek isteyen hükümet hane halkı için yüzde 25 ile sınırladığı ve bunları işletmeler için resmi enflasyon oranıyla uyumlu hale getirmesine rağmen çözüm olmadığı görülüyor. Uzmanlar, önlemlerin sadece gerilime neden olduğu ve birçok ev sahibinin, kiracıları tahliye etmek ve daha fazla fiyatlar ödemeye hazır yenilerini bulmak her türlü yolu kullanmaya sevk ettiğini belirtiyor. Türkiye’de yaşanan kira artışlarının ev sahipleri ile kiracılar arasında şiddete neden olduğu belirtilerek 11 ölüm ve 46 yaralanmaya neden olduğu aktarıldı.

Medyadaki haberlere göre Türkiye’de 2023 yılının ilk altı ayında yaklaşık 47.000 tahliye davası ve yasadışı kira artışlarıyla ilgili 100.000 dava daha açıldı; bu rakam geçen senenin aynı dönemine göre 2 kattan fazla olduğu belirtiliyor.

Hatay'da zeytinliğe  TOKİ  konutuna yargı freni!

Almanya'da evsizlerin sayısı yüzde 58 arttı!

DASK fonlarında mevduat düzenlemesi! Tüm bankaların hesaplarında değerlendirilebilecek!


Geri Dön